Αξιολόγηση
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. η «Αθηνά» για την αξιολόγηση

Με νέα ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. η «Αθηνά» τόνισε τη μεγάλη συμμετοχή στην απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης.

«Η διαρκής παρουσία του συλλόγου μέσα και έξω από τα σχολεία με τα πανό του και την αποφασιστικότητά του να γίνει πράξη το σύνθημα "έξω οι επιθεωρητές από τα σχολεία" έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αγωνιστικής ανάτασης και μια ασπίδα αλληλεγγύης», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα πιο δυναμικά και πιο αποφασισμένα. Η αξιολόγηση δεν θα περάσει», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

«Η συμμετοχή των νεοδιόριστων συναδέλφων του συλλόγου Αθηνά (του 2020 και του 2021) στον αγώνα κατά της ατομικής αξιολόγησης έχει ξεπεράσει το 90% και στις/στους νηπιαγωγούς βρίσκεται ήδη στο 100%. Ο ένας μετά τον άλλον οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι απαντούν θαρρετά στους αξιολογητές με τη δήλωση της απεργίας αποχής και το κειμενάκι που έχουμε ορίσει. Ίδια είναι η εικόνα στο σύνολο των συναδέλφων του συλλόγου: πάνω από 1000 συνάδελφοι έχουν υπογράψει την απεργία-αποχή και δημιουργούν σε όλες τις σχολικές μονάδες μια ασπίδα στην επέλαση του νέου επιθεωρητισμού. Όσα μέσα κι αν μετέρχονται οι αξιολογητές (πιέσεις και εκβιασμοί, κινδυνολογία, απαίτηση διαμεσολάβησης από τους διευθυντές των σχολείων, οι νεοδιόριστοι κι όλοι οι συνάδελφοι τους γυρνούν την πλάτη σε κάθε σχολείο και νηπιαγωγείο!

Η διαρκής παρουσία του συλλόγου μέσα και έξω από τα σχολεία με τα πανό του και την αποφασιστικότητά του να γίνει πράξη το σύνθημα "έξω οι επιθεωρητές από τα σχολεία" έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αγωνιστικής ανάτασης και μια ασπίδα αλληλεγγύης σε όλες και όλους τους συναδέλφους. Ίδια είναι τα στοιχεία που έρχονται και από τα άλλα εκπαιδευτικά σωματεία.

Συνεχίζουμε τον αγώνα πιο δυναμικά και πιο αποφασισμένα. Η αξιολόγηση δεν θα περάσει. Οι φιγούρες του επιθεωρητισμού θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους και πάντα θα βρίσκουν κλειστές τις πόρτες των σχολείων μας. Σε κάθε περίπτωση, οι αξιολογητές είναι ανεπιθύμητοι στις σχολικές μονάδες είτε έρθουν για αξιολόγηση είτε τάχα για γνωριμία με όλους τους συναδέλφους. 

Είμαστε σε επαφή με το Σύλλογο για κάθε εξέλιξη. Καλή δύναμη σε όλες και όλους!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa
Διεθνές Απολυτήριο (IB): Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής εκπαιδευτικών
Η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων δημοσιοποίησε τους πίνακες μετά την άρση των ισοβαθμιών
Διεθνές Απολυτήριο (IB): Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής εκπαιδευτικών
Δίκη Χρυσής Αυγής
Χρυσή Αυγή: Στο alfavita.gr ο αναλυτικός πίνακας με όλες τις ποινές των καταδικασθέντων
Δεκατρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών επικύρωσε τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης –Το alfavita...
Χρυσή Αυγή: Στο alfavita.gr ο αναλυτικός πίνακας με όλες τις ποινές των καταδικασθέντων
Kintzios _slider.jpg
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Πώς διαμορφώνεται η τιμή στην αλυσίδα του τροφίμου - Προτάσεις για Δίκαιη Τιμή
«Πώς διαμορφώνεται η τιμή στην αλυσίδα του τροφίμου. Οι προτάσεις για Δίκαιη Τιμή» Πέμπτη, 5 Μαρτίου...
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Πώς διαμορφώνεται η τιμή στην αλυσίδα του τροφίμου - Προτάσεις για Δίκαιη Τιμή
εκλογές, κάλπη, δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση RealPolls: "Βράζουν" οι πολίτες με την κυβέρνηση για ακρίβεια και διαφθορά - Πού κερδίζουν και πού χάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης;
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα ότι το ΠΑΣΟΚ θα εκτοξευόταν στο 15,8% εάν είχε άλλον αρχηγό εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη
Δημοσκόπηση RealPolls: "Βράζουν" οι πολίτες με την κυβέρνηση για ακρίβεια και διαφθορά - Πού κερδίζουν και πού χάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης;