Ποιος τους αξιολογητές θα αξιολογήσει;
Καλέσματα ατομικής "γνωριμίας" με συναδέλφους και όχι με το σύνολο των εκπαιδευτικών μιας σχολικής μονάδας, ουσιαστικά δεν είναι παρά καλυμμένη πρώτη φάση έναρξης της αξιολόγησης

Απαράδεκτους δρόμους επιβολής της αξιολόγησης ακολουθούν ορισμένοι σχολικοί σύμβουλοι, όπως καταγγέλλει η Α ΕΛΜΕ Δ.Αττικής.

«Γενικά επιδεικνύεται μια συνολικά αντισυναδελφική, αντιπαιδαγωγική και αντιεπιστημονική συμπεριφορά, η οποία εν τέλει όχι μόνο καταρρακώνει το όποιο επιστημονικό κύρος του καθενός/καθεμιάς, αλλά ευτελίζει και την ουσία των διδασκομένων μαθημάτων, τους διδάσκοντες των οποίων υποτίθεται ότι "θα κρίνουν". Είναι σαφές ότι παρόμοια συμπεριφορά δεν συνάδει ούτε με τον ρόλο  του "συμβούλου παιδαγωγικής ευθύνης" στα σχολεία. Καλέσματα, επίσης, ατομικής "γνωριμίας" με συναδέλφους και όχι με το σύνολο των εκπαιδευτικών μιας σχολικής μονάδας, ουσιαστικά δεν είναι παρά καλυμμένη πρώτη φάση έναρξης της αξιολόγησης», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί και καταλήγουν:

«Δηλώνουμε ότι όσες/όσοι Σχολικοί Σύμβουλοι ακολουθούν τέτοιους απαράδεκτους δρόμους επιβολής της αξιολόγησης, διάλεξαν έναν ολισθηρό και αδιέξοδο δρόμο αντιπαράθεσης με την σχολική κοινότητα και με το σύνολό του εκπαιδευτικού κινήματος, και ως εκ τούτου θα κηρυχθούν ανεπιθύμητοι στα σχολεία της Γ' Αθήνας».

Ολη η ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ Δ.Αττικής

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει τις προσπάθειες μερίδας προσφάτως τοποθετημένων Σχολικών Συμβούλων, οι οποίοι απ' ό,τι φαίνεται έχουν πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο τους ως αξιολογητές/επιθεωρητές.

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον Σχολικό Σύμβουλο ως εντολοδόχο επιθεωρητή, με αποκλειστική στην ουσία αποστολή να επιβάλλει την αντιδημοκρατική και αντιεπιστημονική ατομική αξιολόγηση "εδώ και τώρα", δηλαδή την τρομοκράτηση και την υποταγή των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών σε πρώτη φάση. Ορισμένοι/ες εξ αυτών, "βασιλικότεροι του βασιλέως", φαίνεται να παρενοχλούν συστηματικά νεοδιόριστους συναδέλφους μας (κυρίως μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, αλλά και τηλεφωνημάτων ή SMS) προκειμένου να τους δεχτούν ως αξιολογητές. Έχουμε φαινόμενα ¨"εισβολών" σε σχολεία (και μάλιστα χωρίς την άδεια των διευθύνσεων) σε απίθανες ώρες (πχ 7.30 το πρωί), εμφανίζονται σε Ειδικα σχολεία παρουσία μαθητών με αναπηρία, απόπειρα διαδικτυακών συναντήσεων, κ.α. ανάλογα.

Γενικά επιδεικνύεται μια συνολικά αντισυναδελφική, αντιπαιδαγωγική και αντιεπιστημονική συμπεριφορά, η οποία εν τέλει όχι μόνο καταρρακώνει το όποιο επιστημονικό κύρος του καθενός/καθεμιάς, αλλά ευτελίζει και την ουσία των διδασκομένων μαθημάτων, τους διδάσκοντες των οποίων υποτίθεται ότι "θα κρίνουν".

Είναι σαφές ότι παρόμοια συμπεριφορά δεν συνάδει ούτε με τον ρόλο  του "συμβούλου παιδαγωγικής ευθύνης" στα σχολεία.

Καλέσματα, επίσης, ατομικής "γνωριμίας" με συναδέλφους και όχι με το σύνολο των εκπαιδευτικών μιας σχολικής μονάδας, ουσιαστικά δεν είναι παρά καλυμμένη πρώτη φάση έναρξης της αξιολόγησης.

Δηλώνουμε ότι όσες/όσοι Σχολικοί Σύμβουλοι ακολουθούν τέτοιους απαράδεκτους δρόμους επιβολής της αξιολόγησης, διάλεξαν έναν ολισθηρό και αδιέξοδο δρόμο αντιπαράθεσης με την σχολική κοινότητα και με το σύνολό του εκπαιδευτικού κινήματος, και ως εκ τούτου θα κηρυχθούν ανεπιθύμητοι στα σχολεία της Γ' Αθήνας.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ως ΕΛΜΕ, θα εμποδίζουμε κάθε προσπάθεια κατηγοριοποίησης των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Επιφυλασσόμαστε ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ, καταγγέλλοντας και ονομαστικά, αν χρειαστεί, παρόμοιες πρακτικές ΤΙΣ ΕΠΌΜΕΝΕΣ ΗΜΈΡΕΣ.

Κανένας μόνος/καμία μόνη!

Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο
Λίβανος: Καταγγελίες κατά του Ισραήλ για ψεκασμό με γλυφοσάτη στο έδαφός του
Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προσφεύγει ο Λίβανος – Σοκάρουν οι μετρήσεις για τη μόλυνση του εδάφους
Λίβανος: Καταγγελίες κατά του Ισραήλ για ψεκασμό με γλυφοσάτη στο έδαφός του
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη από τα Ιωάννινα: Τρεις δεσμεύσεις για την εκπαίδευση, τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς
«Καμία οικογένεια στην περιφέρεια δεν θα νιώθει αποκλεισμένη» - Το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας στο προσυνέδριο της ΝΔ στα Ιωάννινα
Σοφία Ζαχαράκη από τα Ιωάννινα: Τρεις δεσμεύσεις για την εκπαίδευση, τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς