ΕΑΠ
Φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) οι οποίοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή και στο εξωτερικό καλούνται να λάβουν μέρος στις εξετάσεις οι οποίες ξεκινούν το επόμενο διάστημα (Μάιος-Ιούνιος) σε ελάχιστα εξεταστικά κέντρα

Φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) οι οποίοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή και στο εξωτερικό, είναι εργαζόμενοι, ή αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, καλούνται να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, οι οποίες ξεκινούν το επόμενο διάστημα (Μάιος-Ιούνιος) σε ελάχιστα εξεταστικά κέντρα και πολλές φορές σε διαφορετικές πόλεις, γεγονός, που τους φέρνει σε απόγνωση.

Παρά τις απανωτές επιστολές, που έστειλαν τόσο στη διοίκηση του ιδρύματος όσο και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν κατάφεραν να τους πείσουν να γίνουν έστω για φέτος οι εξετάσεις εξ΄ αποστάσεως. Οι εκλογές δυσκολεύουν την κατάσταση ακόμη περισσότερο αφού πολλοί φοιτητές εργάζονται σε θέσεις του δημοσίου (νομικοί, στρατιωτικοί κ.α) που εμπλέκονται με τις εκλογικές διαδικασίες και δεν μπορούν να πάρουν άδειες όποτε θέλουν προκειμένου να λάβουν μέρος στις εξετάσεις. Οι φοιτητές ζητούν έστω και την ύστατη στιγμή να τους δοθεί η δυνατότητα εξ αποστάσεως εξέτασης ή έστω να γίνει ανακατανομή των τμημάτων με ταυτόχρονη λειτουργία περισσότερων εξεταστικών κέντρων (σε περισσότερες πόλεις). Όπως υπογραμμίζουν οι φοιτητές, ο προγραμματισμός στην εκπαίδευση αποτελεί κομβικό παράγοντα επιτυχίας για κάθε φοιτητή.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr: ΕΑΠ: Σε απόγνωση οι φοιτητές - Καλούνται να δώσουν εξετάσεις δια ζώσης και να μετακινούνται με δυσβάστακτο κόστος | Έθνος (ethnos.gr)

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι χρυσαυγίτες εισέβαλαν σε έκθεση καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία στην Καλαμαριά | Έθνος (ethnos.gr)

Μηχανοδηγοί: Διαρκής υποβάθμιση σιδηροδρομικών ατυχημάτων - Στο 26% του άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη η τηλεδιοίκηση | Έθνος (ethnos.gr)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΔΩΡΕΑΝ ενοικια για 3 χρόνια: Πρόγραμμα σε 46 δήμους (αιτήσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΓΑΤΑ
Νέο αποτρόπαιο περιστατικό: Δελέασε γατάκι με φαγητό και το χτύπησε με μπουκάλι μπύρας στο κεφάλι
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο “πρωταγωνιστής” που αρχικά δελεάζει το γατάκι με μεζέ για να τον πλησιάσει και μετά το χτυπάει, φαίνεται να φοράει μπλούζα...
Νέο αποτρόπαιο περιστατικό: Δελέασε γατάκι με φαγητό και το χτύπησε με μπουκάλι μπύρας στο κεφάλι
panelladikes
Πανελλήνιες 2023: Τα νέα από τη βαθμολόγηση των γραπτών των υποψηφίων
Πανελλήνιες 2023: Αρχίζει σήμερα Σάββατο η βαθμολόγηση των γραπτών των υποψηφίων στα μαθήματα Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική
Πανελλήνιες 2023: Τα νέα από τη βαθμολόγηση των γραπτών των υποψηφίων