Βαρκελώνη
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η επιμόρφωση των 7 εκπαιδευτικών στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των εκπαιδευτικών για την αποφυγή του συνδρόμου επαγγελματικής εξουθένωσης

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με θέμα : «Ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας των εκπαιδευτικών για την αποφυγή του συνδρόμου επαγγελματικής εξουθένωσης (burnout), λόγω τής επιδημιολογικής κρίσης (COVID 19) και των αρνητικών συνεπειών της στην σύγχρονη κοινωνικό- οικονομική πραγματικότητα» μία ομάδα από 7 εκπαιδευτικούς του 4ου Γυμνασίου Σταυρούπολης ταξίδεψαν στην Ισπανία, στην πόλη της Βαρκελώνης.

Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν από 20/03/23 έως 25/03/23 το σεμινάριο “Resiliency and mental Health of teachers” του οργανισμού υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων MOVEU PROFESSIONAL SERVICES, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και ο κύκλος ζωής του σχεδίου θα είναι 12 μήνες. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι 7 εκπαιδευτικοί επιμορφωθήκαν στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των εκπαιδευτικών για την αποφυγή του συνδρόμου επαγγελματικής εξουθένωσης (burnout).

Το διαδραστικό περιβάλλον μάθησης

Επίσης, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί εμβάθυναν στο αντικείμενο της εφαρμογής των τεχνικών και πρακτικών στην εκπαίδευση που προάγουν την ομαδικότητα, ενισχύοντας όχι μόνο τους μαθητές με προβλήματα αλλά και τους υπόλοιπους μαθητές, δημιουργώντας ένα ευχάριστο και διαδραστικό περιβάλλον μάθησης για όλους τους μαθητές της τάξης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Σταυρούπολης, Κρεμμύδας Δρόσος.

Είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ( Γυμνάσιο – Λύκειο), να συνομιλήσουν με τους Ισπανούς συναδέλφους τους, τους μαθητές του σχολείου και να περιηγηθούν στα πλαίσια μίας άρτιας ξενάγησης από καθηγήτρια του σχολείου σε όλους τους χώρους του σχολικού συγκροτήματος.

Ταυτόχρονα, συμμετείχαν σε δραστηριότητες πολιτισμικής φύσεως, που περιλάμβαναν επισκέψεις σε μουσεία, ναούς, πάρκα επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Σημαντική επίδραση υπήρξε και στην :

  • Ανάπτυξη των γλωσσικών τους ικανοτήτων
  • Στην καλλιέργεια της πολιτιστικής τους κουλτούρας
  • Στην ενίσχυση της αίσθησης του Ευρωπαίου πολίτη

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί :

1. Αμφιλοχιάδου Ελισάβετ

2. Βρακάς Γιώργος

3. Δουμανίδου Χριστίνα

4. Καμαγιάννη Ευαγγελία

5. Καραβασίλη Μαρία

6. Μπρουσιάκης Σωτήριος

7. Τοπουζίδου Ζωή

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καταθλιψη
Το αποτύπωμα της κατάθλιψης στο DNA: Η κυτταρική γήρανση ως «κλειδί» για τη διάγνωση της νόσου
Η κατάθλιψη στο «μικροσκόπιο»: Μπορεί μια εξέταση αίματος να αποκαλύψει την ψυχική οδύνη;
Το αποτύπωμα της κατάθλιψης στο DNA: Η κυτταρική γήρανση ως «κλειδί» για τη διάγνωση της νόσου