ΔΙΕΚ
Oι όροι και οι προϋποθέσεις πραγματοποίησης της αμειβόμενης πρακτικής άσκησης στα IEK της ΔΥΠΑ

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση που αφορά την αμειβόμενη πρακτική άσκηση σπουδαστών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) του ν. 4763/2020.

Ειδικότερα στην απόφαση καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις πραγματοποίησης της αμειβόμενης πρακτικής άσκησης στα Ι.Ε.Κ. Δ.ΥΠ.Α., το ύψος και τον τρόπο κάλυψης των δαπανών αυτής και τη συμμετοχή του Δημοσίου στις εισφορές και τις αμοιβές των καταρτιζόμενων κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

Η επαγγελματική κατάρτιση στα Ι.Ε.Κ. ξεκινά κατά το χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο, διαρκεί κατ’ ελάχιστον τέσσερα (4) και δεν δύναται να υπερβαίνει τα πέντε (5) συνολικά εξάμηνα, σύμφωνα με τον Οδηγό Κατάρτισης της ειδικότητας, συμπεριλαμβανομένης σε αυτά της περιόδου πρακτικής άσκησης ή μαθητείας. 

Η πρακτική άσκηση σε χώρους εργασίας, είναι υποχρεωτική για τους καταρτιζόμενους των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Η πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης και τη χορήγηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης. 3. Η συνολική διάρκεια της περιόδου πρακτικής άσκησης είναι εννιακόσιες εξήντα (960) ώρες.

Η περίοδος της πρακτικής άσκησης μπορεί να είναι συνεχιζόμενη ή τμηματική, ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση της θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης του τετάρτου εξαμήνου, εκτός αν ορίζεται άλλως στους Οδηγούς Κατάρτισης και πρέπει να ολοκληρωθεί, σε κάθε περίπτωση, εντός είκοσι τεσσάρων (24) μηνών από τη λήξη του τελευταίου εξαμήνου θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θλιμμένος εκπαιδευτικός
Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Δύο χρόνια μακριά από τη ζωή τους - Όταν ο διορισμός γίνεται τιμωρία
Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Μια περίοδος έντονης πίεσης, οικονομικής ασφυξίας και προσωπικής αποσύνδεσης.
Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Δύο χρόνια μακριά από τη ζωή τους - Όταν ο διορισμός γίνεται τιμωρία
καιρός
Το λάθος στον χαιρετισμό που κάνουμε όλοι: Γιατί δεν λέμε «καλησπέρα» στις 12:00 το μεσημέρι
Τι λέμε στις 12:00 το μεσημέρι; Η απάντηση του καθηγητή Γιώργου Μπαμπινιώτη
Το λάθος στον χαιρετισμό που κάνουμε όλοι: Γιατί δεν λέμε «καλησπέρα» στις 12:00 το μεσημέρι