Thumbnail
Μετά τους φοιτητές των Γεωπονικών Τμημάτων, σε ομηρία βρίσκονται εδώ και πέντε χρόνοι οι φοιτητές του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πλήρης αδιαφορία από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και την ηγεσία του υπουργείου για την αποκατάσταση των επαγγελματικών δικαιωμάτων δεκάδων πανεπιστημιακών τμημάτων. Μετά τους φοιτητές των Γεωπονικών Τμημάτων, σε ομηρία βρίσκονται εδώ και πέντε χρόνοι οι φοιτητές του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Τμήμα ξεκίνησε τη λειτουργία το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, στο οποίο λειτουργεί τετραετές πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών ,πρόγραμμα Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών. Η επιτυχής ολοκλήρωση των Προπτυχιακών Σπουδών θα οδηγήσει στην απόκτηση «Πτυχίου Περιβαλλοντολόγου».

Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος Φοιτητών του τμήματος Περιβάλλοντος «μέχρι σήμερα στους φοιτητές δεν έχουν κατοχυρωθεί τα επαγγελματικά δικαιώματα κάτι το οποίο θα έπρεπε ναείχε θεσμοθετηθεί από την ίδρυση των τμημάτων μας. Συνεπώς, η απόκτηση ενός πτυχίου χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα μας έχει φέρει σε δυσμενή θέση, αποκλείοντας μας από την αγορά εργασίας.Στο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, το μέλλον των σχολών μας κρίνεται αβέβαιο και προκαλεί σύγχυση σε εκατοντάδες οικογένειες».

«Ζητάμε από το πανεπιστήμιο και την πρυτανεία να πιέσει το υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων μας» αναφέρουν οι φοιτητές διεκδικώντας «τα πτυχία μας να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Αιγαίου».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Φοιτητών του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

Η ακαδημαϊκή λειτουργία των Τμημάτων μας ξεκίνησε το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.Στο τμήμα λειτουργεί τετραετές πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών ,πρόγραμμα Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών. Η επιτυχής ολοκλήρωση των Προπτυχιακών Σπουδών θα οδηγήσει στην απόκτηση «Πτυχίου Περιβαλλοντολόγου».

Μέχρι σήμερα στους φοιτητές δεν έχουν κατοχυρωθεί τα επαγγελματικά δικαιώματα κάτι το οποίο θα έπρεπε ναείχε θεσμοθετηθεί από την ίδρυση των τμημάτων μας. Συνεπώς, η απόκτηση ενός πτυχίου χωρίς επαγγελματικάδικαιώματα μας έχει φέρει σε δυσμενή θέση, αποκλείοντας μας από την αγορά εργασίας.Στο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, το μέλλον των σχολών μας κρίνεται αβέβαιο και προκαλεί σύγχυση σε εκατοντάδες οικογένειες.

Είναι απαράδεκτο να σπαταλάμε χρόνο αλλά φυσικά και ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο, ώστε να σπουδάσουμε και να αποφοιτήσουμε ως Περιβαλλοντολόγοι Θεωρούμε τουλάχιστον ανήθικο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μας, το Πανεπιστήμιο και η Πολιτεία να μηνέχει μεριμνήσει για το πιο απλό και αυτονόητο, την Αποδοχή μας στους Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς.

Γι’ αυτό ΖΗΤΑΜΕ από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να πάρει θέση δίπλα στους φοιτητές του και στο δίκαιο αίτημα μας  και να βοηθήσει έμπρακτα να αποκτήσουμε επαγγελματικά δικαιώματα ως απόφοιτοι τμήματος του.

Ζητάμε από το πανεπιστήμιο και την πρυτανεία να πιέσει το υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων μας.

Διεκδικούμε τα πτυχία μας να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Αιγαίου που προβλέπονται στο άρθρο 1 του ΠΔ 405/1995 (ΦΕΚ 228/Α/6.11.1995).

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Καταγγελία για αδιανόητες απειλές σε βάρος αναπληρωτή εκπαιδευτικού από άλλον εκπαιδευτικό

Ηλεκτρική κουβέρτα: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι στο κρεβάτι

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΔΠΘ
ΔΠΘ: Τριήμερο εκδηλώσεων για τη λειτουργία του «EMERGE Hub»
Με κεντρικό σύνθημα “Φέρνουμε τις παρυφές της Ευρώπης στην καρδιά της”, το EMERGE Hub φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον διάλογο μεταξύ...
ΔΠΘ: Τριήμερο εκδηλώσεων για τη λειτουργία του «EMERGE Hub»
βαρηκοΐα
ΣΥΚΑΓΕ: Διαφωνεί με την εγκύκλιο για την εξέταση μαθητών με βαρηκοΐα
Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας αφορά στην εξέταση της ξένης γλώσσας για τους μαθητές που πάσχουν από βαρηκοΐα σε ποσοστό 67% και άνω
ΣΥΚΑΓΕ: Διαφωνεί με την εγκύκλιο για την εξέταση μαθητών με βαρηκοΐα