KERAMEOS
Τέσσερις άξονες για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας

Για τα τέσσερα όπλα του υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας μίλησε σήμερα η Νίκη Κεραμέως. «Οση περισσότερη βία υπάρχει στην κοινωνία, τόσο περισσότερη υπάρχει και στα σχολεία», τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός Παιδείας με αφορμή και το νέο περιστατικό άγριου bullying σε ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας.

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει θεσμοθετήσει τέσσερις άξονες, ο πρώτος είναι η ενίσχυση των σχολείων με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Όπως τόνισε από 1.600 το 2019, πλέον υπάρχουν 3200.

Επίσης έχει θεσμοθετηθεί ο σύμβουλος σχολικής ζωής, γίνονται οριζόντιες επιμορφώσεις στους εκπαιδευτικούς, ενώ έχουν ενσωματωθεί στο πρόγραμμα των μαθημάτων θεματικές όπως η σεξουαλική αγωγή και σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Παράλληλα η υπουργός αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για ανώνυμες καταγγελίες για σχολικό εκφοβισμό. 

Η υπουργός ανέφερε επίσης ότι φέτος είχαμε ρεκόρ αιτήσεων για τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία. Όπως τόνισε έφτασαν τις 20.000. Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι πλέον η χώρα μας έχει 120 πειραματικά και πρότυπα σχολεία από 60 που παρέλαβε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio
Χαϊδάρι: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 13χρονη μετά την πτώση – Τέσσερις ανακοπές μέσα στο χειρουργείο
Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της μαθήτριας – Συγκλονίζουν οι περιγραφές των γιατρών για την υπεράνθρωπη προσπάθεια διάσωσης
Χαϊδάρι: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 13χρονη μετά την πτώση – Τέσσερις ανακοπές μέσα στο χειρουργείο
Δημόσια εκπαίδευση
Καταδίκη εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη για «σεξουαλικό υπαινιγμό» σε μαθήτρια – Τι έκρινε το δικαστήριο
Φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή – Απορρίφθηκαν οι ισχυρισμοί περί παρερμηνείας, κρίθηκε αξιόπιστη η καταγγελία της μαθήτριας
Καταδίκη εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη για «σεξουαλικό υπαινιγμό» σε μαθήτρια – Τι έκρινε το δικαστήριο