KERAMEOS
Τέσσερις άξονες για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας

Για τα τέσσερα όπλα του υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας μίλησε σήμερα η Νίκη Κεραμέως. «Οση περισσότερη βία υπάρχει στην κοινωνία, τόσο περισσότερη υπάρχει και στα σχολεία», τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός Παιδείας με αφορμή και το νέο περιστατικό άγριου bullying σε ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας.

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει θεσμοθετήσει τέσσερις άξονες, ο πρώτος είναι η ενίσχυση των σχολείων με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Όπως τόνισε από 1.600 το 2019, πλέον υπάρχουν 3200.

Επίσης έχει θεσμοθετηθεί ο σύμβουλος σχολικής ζωής, γίνονται οριζόντιες επιμορφώσεις στους εκπαιδευτικούς, ενώ έχουν ενσωματωθεί στο πρόγραμμα των μαθημάτων θεματικές όπως η σεξουαλική αγωγή και σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Παράλληλα η υπουργός αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για ανώνυμες καταγγελίες για σχολικό εκφοβισμό. 

Η υπουργός ανέφερε επίσης ότι φέτος είχαμε ρεκόρ αιτήσεων για τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία. Όπως τόνισε έφτασαν τις 20.000. Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι πλέον η χώρα μας έχει 120 πειραματικά και πρότυπα σχολεία από 60 που παρέλαβε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ολοήμερο σχολείο
Μαρούσι: Μετακινούν για 3η φορά την ίδια αναπληρώτρια, «ορφανό» το Ολοήμερο
Σφοδρές αντιδράσεις για τις συνεχείς μετακινήσεις αναπληρωτών - Ξεσηκώνονται γονείς και εκπαιδευτικοί στο Μαρούσι
Μαρούσι: Μετακινούν για 3η φορά την ίδια αναπληρώτρια, «ορφανό» το Ολοήμερο
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην διαδήλωση κατά του πολέμου στο Ιράν στο κέντρο της Αθήνας / EUROKINISSI
«Δεν είναι ΑΙ»: Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διαδήλωσε με εικόνα του Αγιατολάχ Χαμενεΐ
Από την Αθήνα στην Τεχεράνη: Η εικόνα που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και οι «αιχμηρές» απαντήσεις Ακρίτα και Κονταρίνη
«Δεν είναι ΑΙ»: Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διαδήλωσε με εικόνα του Αγιατολάχ Χαμενεΐ