KERAMEOS
Τέσσερις άξονες για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας

Για τα τέσσερα όπλα του υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας μίλησε σήμερα η Νίκη Κεραμέως. «Οση περισσότερη βία υπάρχει στην κοινωνία, τόσο περισσότερη υπάρχει και στα σχολεία», τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός Παιδείας με αφορμή και το νέο περιστατικό άγριου bullying σε ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας.

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει θεσμοθετήσει τέσσερις άξονες, ο πρώτος είναι η ενίσχυση των σχολείων με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Όπως τόνισε από 1.600 το 2019, πλέον υπάρχουν 3200.

Επίσης έχει θεσμοθετηθεί ο σύμβουλος σχολικής ζωής, γίνονται οριζόντιες επιμορφώσεις στους εκπαιδευτικούς, ενώ έχουν ενσωματωθεί στο πρόγραμμα των μαθημάτων θεματικές όπως η σεξουαλική αγωγή και σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Παράλληλα η υπουργός αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για ανώνυμες καταγγελίες για σχολικό εκφοβισμό. 

Η υπουργός ανέφερε επίσης ότι φέτος είχαμε ρεκόρ αιτήσεων για τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία. Όπως τόνισε έφτασαν τις 20.000. Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι πλέον η χώρα μας έχει 120 πειραματικά και πρότυπα σχολεία από 60 που παρέλαβε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παει
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Τιμητική εκδήλωση στη Βουλή των Ελλήνων για την προσφορά της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό
Μήνυμα πολιτισμού και εξωστρέφειας στον πρώτο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Τιμητική εκδήλωση στη Βουλή των Ελλήνων για την προσφορά της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό
Το περίπτερο του ΑΣΕΠ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
ΑΣΕΠ: Νέο σχέδιο για 105.427 υποψηφίους – Διορισμοί χωρίς νέο διαγωνισμό
Αποκλειστικό: Το σχέδιο του ΑΣΕΠ για «εξπρές» απορρόφηση των επιλαχόντων της 8Κ/2024 – Ποιες από τις 2.500 θέσεις ΔΕ «κλειδώνουν» άμεσα
ΑΣΕΠ: Νέο σχέδιο για 105.427 υποψηφίους – Διορισμοί χωρίς νέο διαγωνισμό
Βράχος έπεσε σε σπίτια
Κατολισθήσεις και πλημμύρες στην Ηλεία: Εκκενώνονται 10 σπίτια (Video)
Σοβαρές ζημιές στην Ηλεία: Κατολισθήσεις, πλημμύρες και υπερχείλιση φραγμάτων προειδοποιούν για χειρότερες συνέπειες
Κατολισθήσεις και πλημμύρες στην Ηλεία: Εκκενώνονται 10 σπίτια (Video)