KERAMEOS
Τέσσερις άξονες για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας

Για τα τέσσερα όπλα του υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας μίλησε σήμερα η Νίκη Κεραμέως. «Οση περισσότερη βία υπάρχει στην κοινωνία, τόσο περισσότερη υπάρχει και στα σχολεία», τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός Παιδείας με αφορμή και το νέο περιστατικό άγριου bullying σε ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας.

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει θεσμοθετήσει τέσσερις άξονες, ο πρώτος είναι η ενίσχυση των σχολείων με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Όπως τόνισε από 1.600 το 2019, πλέον υπάρχουν 3200.

Επίσης έχει θεσμοθετηθεί ο σύμβουλος σχολικής ζωής, γίνονται οριζόντιες επιμορφώσεις στους εκπαιδευτικούς, ενώ έχουν ενσωματωθεί στο πρόγραμμα των μαθημάτων θεματικές όπως η σεξουαλική αγωγή και σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Παράλληλα η υπουργός αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για ανώνυμες καταγγελίες για σχολικό εκφοβισμό. 

Η υπουργός ανέφερε επίσης ότι φέτος είχαμε ρεκόρ αιτήσεων για τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία. Όπως τόνισε έφτασαν τις 20.000. Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι πλέον η χώρα μας έχει 120 πειραματικά και πρότυπα σχολεία από 60 που παρέλαβε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπουλινγκ
Σκηνές βίας στα σχολεία των Χανίων: «Είναι πολύ λυπηρό» - Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για σκληρότερα φαινόμενα
Ανησυχία μετά την επίθεση σε καθηγητή: «Παιδιά των πολλαπλών κρίσεων»
Σκηνές βίας στα σχολεία των Χανίων: «Είναι πολύ λυπηρό» - Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για σκληρότερα φαινόμενα
Τσικνοπέμπτη, σουβλάκια
Τσικνοπέμπτη 2026: Τι συμβαίνει σήμερα στα σχολεία – Το «θρίλερ» με ψησταριές και άτυπη ημιαργία
Πώς γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη 2026 τα σχολεία -Τι επιτρέπεται και τι όχι σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Τσικνοπέμπτη 2026: Τι συμβαίνει σήμερα στα σχολεία – Το «θρίλερ» με ψησταριές και άτυπη ημιαργία