ekpaideutikoi
Η ΠΕΚΑΓΕΠΕ επίσης εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την άδικη και άνιση μεταχείριση, επί σειρά ετών των εκπαιδευτικών Γερμανικής Γλώσσας ΠΕ07

Οι καθηγητές Γερμανικών ενώνουν τη φωνή τους με την απαίτηση όλων των ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που διεκδικούν την άμεση σύσταση νέων οργανικών θέσεων.

Η ένωσή τους, ΠΕΚΑΓΕΠΕ, επίσης εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την άδικη και άνιση μεταχείριση, επί σειρά ετών των εκπαιδευτικών Γερμανικής Γλώσσας ΠΕ07!

«Η σύσταση οργανικών θέσεων δεν προηγήθηκε της διαδικασίας των μεταθέσεων, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό εκπαιδευτικών να μη μετατεθεί σε περιοχές της πρώτης επιλογής τους, τη στιγμή που υπάρχουν διαπιστωμένα κενά και επίσημες προτάσεις σύστασης θέσεων σε περιοχές του ενδιαφέροντός τους», αναφέρει

Ολη η ανακοίνωση της ΠΕΚΑΓΕΠΕ

Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕΚΑΓΕΠΕ) συμπορεύεται στο πλευρό όλων των ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην προσπάθεια της διεκδίκησης της άμεσης σύστασης νέων οργανικών θέσεων.

Με έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι δε λήφθηκε καμία ουσιαστική πρωτοβουλία, πέρα από την πρόθεση για καταγραφή των κενών και την καταγραφή από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των νέων οργανικών θέσεων που χρειάζονται, για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να καταγράψουν τις προτάσεις τους και ενώ οι Διευθύνσεις πρότειναν τη σύσταση ενός ικανού αριθμού οργανικών, το θέμα παρέμεινε στάσιμο χωρίς κάποια αιτιολογία.

Σε συμπόρευση με τους υπόλοιπους κλάδους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διεκδικούμε:

  • Την άμεση σύσταση των οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με βάση και την καταγραφή των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης

  • Τη συμπερίληψη των νέων οργανικών κενών που θα προκύψουν στις αιτήσεις μετάθεσης του τρέχοντος διδακτικού έτους.

  • Tη συμπερίληψη της σύστασης νέων οργανικών θέσεων του κλάδου ΠΕ07, καθώς οι υφιστάμενες οργανικές θέσεις δεν καλύπτουν τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες με αποτέλεσμα οι μαθητές σε πολλές περιπτώσεις να στερούνται το δικαίωμα εκμάθησης των γερμανικών και τα σχολεία να στερούνται εκπαιδευτικού προσωπικού.

  • Τασσόμαστε υπέρ των αιτημάτων της ΟΚΠΕ (Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης)

Η ΠΕΚΑΓΕΠΕ επίσης εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την άδικη και άνιση μεταχείριση, επί σειρά ετών των εκπαιδευτικών Γερμανικής Γλώσσας ΠΕ07!

Η σύσταση οργανικών θέσεων δεν προηγήθηκε της διαδικασίας των μεταθέσεων, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό εκπαιδευτικών να μη μετατεθεί σε περιοχές της πρώτης επιλογής τους, τη στιγμή που υπάρχουν διαπιστωμένα κενά και επίσημες προτάσεις σύστασης θέσεων σε περιοχές του ενδιαφέροντός τους!

Η έλλειψη ορθού προγραμματισμού θα προκαλέσει αντίστοιχα προβλήματα στη διαδικασία διορισμών του κλάδου μας, καθώς θα εξαιρεθούν οι περιοχές στις οποίες εκκρεμεί αίτηση μετάθεσης. Να σημειωθεί ο πολύ μικρός αριθμός μόνιμων διορισμών του κλάδου μας και τα δύο χρόνια που πραγματοποιήθηκαν και άφησε πολλές περιοχές ακάλυπτες.

Διαιωνίζεται λοιπόν, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας για εξορθολογισμό της κατάστασης και χαρτογράφηση των πραγματικών αναγκών των κενών, η άδικη μεταχείριση των μονίμων εκπαιδευτικών ΠΕ07, οι οποίοι επί σειρά ετών βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και των εκατοντάδων αναπληρωτών που καλύπτουν τις ανάγκες των σχολείων δίχως να τους προσφέρεται η ευκαιρία μόνιμου διορισμού!

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να λάβει πλέον σοβαρά υπόψιν τις ανάγκες του κλάδου ΠΕ07 στη δημόσια εκπαίδευση βάζοντας τέλος στις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών και προσφέροντας στους μαθητές το απαράμιλλο δικαίωμά τους στην εκμάθηση της Β΄ Ξένης Γλώσσας.

Όλοι οι κλάδοι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε αυτό που δικαιούμαστε! Στηρίζουμε κάθε κοινή προσπάθεια!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
Ενα από τα πρώτα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης είναι οι Πανελλαδικές...
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
μαθητριες
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία με μία νέα έρευνα για τις μαθήτριες στην Ελλάδα, καθώς περισσότερα από 10.000 κορίτσια απουσιάζουν έως και μια εβδομάδα...
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες