Διορισμοί εκπαιδευτικών: Ενημέρωση αιρετών για τις οργανικές ΕΕΠ- ΕΒΠ
Ενημέρωση για νέους διορισμούς - Νέες οργανικές ΕΕΠ & ΕΒΠ - Αποσπάσεις-Μετατάξεις - Ενστάσεις Μεταθέσεων

Σε ενημέρωση αναφορικά με τους νέους διορισμούς και τις οργανικές ΕΕΠ και ΕΒΠ προχωρούν οι αιρετοί του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΚΥΣΕΕΠ) Γεωργία Μπουλμέτη και Βασίλης Βούγιας. 

Παράλληλα, η ενημέρωση περιλαμβάνει διευκρινίσεις σχετικά με τις αποσπάσεις, μετατάξεις και ενστάσεις μεταθέσεων.

Αναλυτικά η ενημέρωση

Νέοι μόνιμοι διορισμοί 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Νίκη Κεραμέως στον ΣΚΑΪ για τους νέους 3.770 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, θα προηγηθούν μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση, καθότι υπάρχουν σε ισχύ οι Αξιολογικοί Πίνακες του 2019 και θα ακολουθήσουν διορισμοί στην Ειδική Αγωγή, από τη στιγμή που αναμένονται από το ΑΣΕΠ οι οριστικοί Αξιολογικοί Πίνακες των Προκηρύξεων 2ΕΑ/2022 και 3ΕΑ/2022. Η διαδικασία σύμφωνα με την Υπουργό τρέχει ήδη, με στόχο να αναλάβουν υπηρεσία οι διορισθέντες στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Υπενθυμίζουμε πως έχουμε επισημάνει σε προγενέστερο ενημερωτικό μας σημείωμα, ότι για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν νέοι μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) θα πρέπει να υπάρξουν Οριστικοί Πίνακες, αναφορικά με τις Προκηρύξεις 2ΕΑ/2022, 3ΕΑ/202, 4ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022. Για την Προκήρυξη 1ΕΑ/2022 έχει κοινοποιηθεί ο Οριστικός Πίνακας 

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες μας, το ΑΣΕΠ προτίθεται να ανακοινώσει τους Οριστικούς Πίνακες της Προκήρυξης 3ΕΑ/2022 μετά το Πάσχα, αφού περατωθεί η εξέταση των 4.000 περίπου, σε σύνολο 6.204 εντάσεων για όλες τις Προκηρύξεις (ποσοστό 7,8% επί των καταταγέντων), ενώ για την Προκήρυξη 2ΕΑ/2022 η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων δεν έχει εκκινήσει, οπότε θα χρειαστούν 2 με 3 μήνες από τώρα για να μπορέσει να καταστεί εφικτή η δημοσίευσή τους. 

Παρόλα αυτά το ΕΕΠ-ΕΒΠ θα πρέπει να διεκδικήσει τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, ώστε στην κατανομή των νέων 3.770 θέσεων να λάβει επιτέλους το μερίδιο που του αναλογεί και να μην έχουμε για μια ακόμη φορά τα πολύ μικρά νούμερα διορισμών του παρελθόντος. 

Σύσταση νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μας και παρότι η εισήγηση του Αυτοτελούς Τμήματος ΕΕΠ-ΕΒΠ για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) είναι έτοιμη σχεδόν εδώ και ένα μήνα, δεν υπάρχει πρόθεση από το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει η διαδικασία άμεσα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κλάδους ΕΕΠ-ΕΒΠ και τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ). Ας ελπίσουμε πως θα προλάβουμε τη σύστασή τους έως τις προσεχείς Μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2024!!! 

Πότε θα εκδοθούν οι Εγκύκλιοι Αποσπάσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24 

Σύμφωνα με σημερινή μας πληροφόρηση, οι Εγκύκλιοι του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για υποβολή αιτήσεων Αποσπάσεων σε περιοχές/ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ./Σ.Δ.Ε.Υ.-ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. για το 2023-2024 και για υποβολή αιτήσεων Αποσπάσεων σε Υπηρεσίες και Φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2023-2024, θα εκδοθούν την προσεχή εβδομάδα. 

Εγκύκλιος-Πρόσκληση Μετατάξεων για το 2023-24 

Εκδόθηκε η Πρόσκληση για τις αιτήσεις Μετατάξεων εκπαιδευτικών Α/θμιας, Β/θμιας και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), σχολικού έτους 2023-2024. Για τη μετάταξη οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει πέντε (5) έτη εκπαιδευτικής υπηρεσίας στον κλάδο που υπηρετούν. Δεν επιτρέπεται μετάταξη υπαλλήλου πριν παρέλθει διετία από το διορισμό του. Μετάταξη υπαλλήλου σε ανώτερο κλάδο δεν επιτρέπεται πριν από την συμπλήρωση οκταετίας από το διορισμό ή από προηγούμενη μετάταξη. 

Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΕΠ για τις ενστάσεις επί των Μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2023-24 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 η 4η συνεδρίαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού  (ΚΥΣΕΕΠ), με θέμα την εξέταση ενστάσεων για τις Μεταθέσεις μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2022-23 

Συγκεκριμένα, το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού  (ΚΥΣΕΕΠ), έκανε ομόφωνα δεκτές τις ενστάσεις επί των Μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2022-23, αναφορικά με τις αιτήσεις  μέλους ΕΕΠ ΠΕ29-Εργασιοθεραπευτών-Εργοθεραπευτών και μέλους ΕΕΠ κλάδου ΠΕ25-Σχολικών Νοσηλευτών για Μετάθεση τους σε Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής. 

Οι ενστάσεις έγιναν δεκτές, αφενός γιατί δεν ανακλήθηκαν εντός ενός μήνα (παρ. 4 του άρθρου 148 του Υ.Κ.) οι αιτήσεις παραίτησης δυο μόνιμων μελών ΕΕΠ και αφετέρου γιατί δεν υφίσταται κώλυμα της παρ. 2 του άρθρου 148 του Υ.Κ. και ως εκ τούτου η υπαλληλική σχέση των δυο αυτών μελών ΕΕΠ θα λυθεί αυτοδίκαια στις 31.08.2023. 

Αναμένεται μετά την εισήγηση του ΚΥΣΕΕΠ, η υπογραφή της Απόφασης των συμπληρωματικών Μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2022-23 από τον Υπηρεσιακό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κο Ιωάννη Βλάσση. 

Πηγή: www.especial.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 2-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

viasmos-kopela.jpg
Νέα στοιχεία για τον αστυνομικό που βίαζε και εξέδιδε 34χρονη – Πώς την πλησίασε
Της είχε υποσχεθεί ότι θα την παντρευτεί, ώστε να εξασφαλίσει τη μόνιμη διαμονή της στην Ελλάδα
Νέα στοιχεία για τον αστυνομικό που βίαζε και εξέδιδε 34χρονη – Πώς την πλησίασε
ΟΑΚΑ
ΟΑΚΑ: Αυθαίρετο έως το 2014, χωρίς πιστοποιητικό στατικής επάρκειας μέχρι σήμερα - Η γέφυρα Καλατράβα είναι αρμοδιότητα της ΣΤΑΣΥ
Έμπαινε φρένο στη συντήρηση επειδή ήταν αυθαίρετο
ΟΑΚΑ: Αυθαίρετο έως το 2014, χωρίς πιστοποιητικό στατικής επάρκειας μέχρι σήμερα - Η γέφυρα Καλατράβα είναι αρμοδιότητα της ΣΤΑΣΥ
amvrosios_5.jpg
Παραλήρημα Αμβρόσιου: Νέα «πρόβλεψη» για ισοπέδωση της Αθήνας από σεισμό
Ο πρώην μητροπολίτης υποστηρίζει ότι «κυκλοφορεί» στο Άγιο Όρος μια πρόβλεψη για χιλιάδες νεκρούς λόγω σεισμού από την Αταλάντη ως απάντηση του Θεού...
Παραλήρημα Αμβρόσιου: Νέα «πρόβλεψη» για ισοπέδωση της Αθήνας από σεισμό