ΚΕΡΑΜΕΩΣ
Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου: «Εν κρυπτώ και αστραπιαία η επίσκεψη της κας Υπουργού Παιδείας στο 5ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου»

Την αντίδρασή του  Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε., προκάλεσε η επίσκεψη της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, το πρωί της Πέμπτης στο 5ο νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, όπου έχουν φθάσει τα πρώτα σετ ρομποτικής.

Χωρίς να έχει υπάρξει καμία προηγούμενη ενημέρωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου και αναρωτιέται «τι να φοβάται η υπουργός;», θεωρώντας παράλληλα ότι αυτό έγινε για να αποφύγει η υπουργός «να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα – διεκδικήσεις του σωματείου μας και του κλάδου».

H ανακοίνωση του Σύλλογου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου: 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μάθαμε από τον ηλεκτρονικό τύπο (ανάρτηση στην ιστοσελίδα ΕΡΤnews) η κα Υπουργός Παιδείας συνοδευόμενη από τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 30 – 3 – 2023 το 5ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου για να παραδώσει στις εκπαιδευτικούς και τα νήπια/προνήπια εξοπλισμό ρομποτικής. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό άκρα μυστικότητα και αστραπιαία όσο για να καλυφθούν οι επικοινωνιακές ανάγκες του προεκλογικού αγώνα της κας Κεραμέως, η οποία τυχαίνει να είναι υποψήφια βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στην Β2 εκλογική περιφέρεια της Βόρειας Αττικής, δηλ. στο Μαρούσι και στους γύρω Δήμους.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου δεν ενημερώθηκε από κανέναν/καμία για την επίσκεψη αυτή, προφανώς γιατί η τελευταία προσπάθειά μας να συναντηθούμε με την κα Υπουργό Παιδείας και τον Πρωθυπουργό το Σάββατο 18 – 3 – 2023 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής τους επίσκεψης – φιέστας στο Μαρούσι, με στόχο να διαμαρτυρηθούμε για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, δεν κατέστη δυνατή αφού εμποδιστήκαμε και προπηλακιστήκαμε από τις σιδηρόφρακτες αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ που συνόδευαν – προστάτευαν από την οργή του λαού το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την πόλη μας.

Ακριβώς έτσι και χειρότερα την Πέμπτη 30 – 3 – 2023 η κα Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε εν κρυπτώ το 5ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου αποφεύγοντας επιμελώς να έρθει σε κατά πρόσωπο επαφή με τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου γνωρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα – διεκδικήσεις του σωματείου μας και του κλάδου:

α) για την συνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση της στέγασης νηπίων και προνηπίων σε container και σε ακατάλληλους νοικιασμένους χώρους, πέντε χρόνια μετά (2018) από την θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής & εκπαίδευσης,

β) για την μη απόδοση – σύσταση οργανικών θέσεων των Νηπιαγωγών σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της οργανικότητας των Νηπιαγωγείων σε 4/θέσια και άνω αλλά και την εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών με αυτό των εκπαιδευτικών των Δημοτικών Σχολείων,

γ) για την μη σύσταση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων στα Νηπιαγωγεία (Φυσικής Αγωγής, Αγγλικών, Εικαστικών, Θεατρικής Αγωγής, Μουσικής) παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες της κυβέρνησης και της ίδιας,

δ) για την απαράδεκτη άρνησή της – συνταγματική εκτροπή – να εφαρμόσει την τελευταία απόφαση του ΣτΕ που κρίνει παράνομη την μετατροπή του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου (Μάρτιος 2022) σε Πειραματικό και διατάσσει την ακώλυτη εγγραφή των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου στο Γυμνάσιο της γειτονιάς τους,

ε) για την ακατανόητη εμμονή της στην εφαρμογή των χρεοκοπημένων νόμων 4692/2020 και 4823/2021 για την «αξιολόγηση» των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών με την οποία επιχειρεί να διαλύσει το Δημόσιο Σχολείο.

Κα Υπουργέ Παιδείας, το να μοιράζετε «καθρεφτάκια και χάντρες» ή σετ ρομποτικής στα παιδιά του ελληνικού λαού, που ποιος ξέρει(;) πόσο έχει ακριβοπληρώσει και σε ποιων ημέτερών σας τις τσέπες ο ελληνικός λαός, δεν σας απαλλάσσει από τις βαρύτατες ευθύνες σας για τις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζετε και υλοποιείτε σε βάρος του Δημόσιου Σχολείου των μαθητών μας και των εκπαιδευτικών.

Γνωρίζουμε καλά κα Υπουργέ Παιδείας ότι φοβάστε τη φωνή και τη δράση μας ως συνδικαλιστικό όργανο (Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου – Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας) και γι’ αυτό μας έχετε κηρύξει πόλεμο, ώστε να μην διεκδικούν οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, να μην έχουν φωνή και απλά να εκτελούν και να ανέχονται την εφαρμογή των καταστροφικών πολιτικών σας.

Σε ό,τι μας αφορά, από την πλευρά μας, σας υποσχόμαστε κα Υπουργέ Παιδείας ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε τους αγώνες μας για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και δεν θα μας κλείσετε το στόμα και τη φωνή, ώστε να μην καταγγέλλουμε τις πολιτικές σας και τις ενέργειές σας.

 Σας παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού, του οποίου η ετυμηγορία θα είναι αμείλικτη στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 όσα επικοινωνιακά παιχνίδια κι αν χρησιμοποιήσετε όσα ψέματα κι αν πείτε.   

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα