keramews-autias-skai
Ενώ φέτος έχουν προσληφθεί 48.000 αναπληρωτές για να καλύψουν όπως όπως τα κενά το υπουργείο Παιδείας εξαγγέλλει μόλις 3.700 διορισμούς οι οποίοι ουσιαστικά μόλις καλύπτουν τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα βγουν στη σύνταξη το 2023.

Σε σχετική συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε για τους εκπαιδευτικούς: «Για 12 χρόνια, από το 2008 έως το 2020, δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός και ακούγαμε συνεχώς για κενά στα σχολεία. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε διορίσει σχεδόν 25.000 εκπαιδευτικούς. Φέτος, θα προχωρήσουμε σε άλλους 3.700 διορισμούς εκπαιδευτικών, αγγίζοντας τους 28.500 μόνιμων εκπαιδευτικών. Επενδύουμε σε ό,τι πολυτιμότερο έχει η εκπαίδευση προκειμένου να χτίσουμε σταθερους δεσμούς μεταξύ των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Αυτά δήλωσε το Σάββατο στον ΣΚΑΙ η υπουργός Παιδείας, η ίδια που εδώ και αρκετό καιρό στις απανωτές ερωτήσεις για μόνιμους διορισμούς το 2023 είτε απόφευγε να απαντήσει αν θα πραγματοποιηθούν εντός του 2023  είτε έλεγε ότι η πραγματοποίησή τους θα εξαρτηθεί από το πότε θα  διεξαχθούν οι επερχόμενες εκλογές και πότε αυτές θα περατωθούν.

Στο πλαίσιο αυτό, το γεγονός ότι η υπουργός Παιδείας, με δική της πρωτοβουλία, ανακοίνωσε μέσα από τον φιλοκυβερνητικό ΣΚΑΙ, συγκεκριμένο αριθμό μόνιμων διορισμών μέσα στο 2023, είναι φανερό ότι κινείται στο "πατρόν" των προεκλογικών σκοπιμοτήτων ενώ σίγουρα φανερώνει ότι υπάρχει σημαντικό στρίμωγμα τόσο στην ίδια όσο και στην Κυβέρνηση.

3.700 μόνιμοι διορισμοί σε 52.000 εκπαιδευτικά κενά

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα θέματα ξύνοντας το "λούστρο" του υπουργικού λόγου.

Ο αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχουν προσληφθεί την τρέχουσα σχολική χρονιά (2022/23) ανέρχεται στις 48.000 με αποτέλεσμα τη σχολική χρονιά που έρχεται (2023/24) να παρουσιαστεί ο μεγαλύτερος αριθμός κενών θέσεων από τη μεταπολίτευση και μετά καθώς θα κυμαίνεται περίπου 52.000 (μαζί με τα κενά που θα αφήσουν οι εκπαιδευτικοί που  αναμένεται να παραιτηθούν λόγω συνταξιοδότησης)!

Εδώ προκύπτει ο πρώτο βασικό ερώτημα: Έχει αναλογιστεί το Υπουργείο Παιδείας με ποιον τρόπο θα καλύψει αυτά τα κενά, εάν γίνουν μόνο 3.700 διορισμοί εκπαιδευτικών; Θα τα καλύψει με προσλήψεις αναπληρωτών; Εάν την τρέχουσα σχολική χρονιά οι προσλήψεις αναπληρωτών έχουν φτάσει στις 48.000, τότε πού θα φτάσουν την επόμενη σχολική χρονιά;

Ήδη ανοίγουν οι Πίνακες της Γενικής Εκπαίδευσης και οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί υποβάλλουν αιτήσεις στο ΑΣΕΠ και καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στο ΟΠΣΥΔ (μεταπτυχιακά, σεμινάρια ΑΕΙ, πιστοποιήσεις) για τις νέες προσλήψεις που θα γίνουν φέτος στη δημόσια εκπαίδευση. Να σημειωθεί ότι από τους νέους αυτούς πίνακες κατάταξης θα προσληφθούν οι αναπληρωτές γενικής παιδείας στα σχολεία όλης της χώρας τις δυο επόμενες σχολικές χρονιές (2023/24 και 2024/25), αφού οι υφιστάμενοι πίνακες ισχύουν μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΔΩΡΕΑΝ ενοικια για 3 χρόνια: Πρόγραμμα σε 46 δήμους (αιτήσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

AMEA
Προσωπικός βοηθός: Παρατείνονται οι αιτήσεις συμμετοχής των Ατόμων με Αναπηρία
Όσοι θέλουν να απασχοληθούν ως Προσωπικοί Βοηθοί Ατόμων με Αναπηρία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι το πέρας του πιλοτικού προγράμματος
Προσωπικός βοηθός: Παρατείνονται οι αιτήσεις συμμετοχής των Ατόμων με Αναπηρία