Εκκένωση του ΕΚΠΑ
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Εκκενώθηκε η κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ

Σε εκκένωση της κατάληψης στο κτίριο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, στα Προπύλαια, προχώρησε η αστυνομία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 10 προσαγωγές, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Οι καταληψίες, την ώρα που έκανε «ντου» η αστυνομία, φώναζαν συνθήματα για το άσυλο.

Η κατάληψη είχε γίνει πριν από 18 ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Την Τετάρτη το πρυτανικό συμβούλιο του ΕΚΠΑ υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ότι δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να λειτουργήσει το κεντρικό κτίριο, με την αστυνομία να προχωράει σήμερα στην εκκένωση του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ σε αλληλεγγύη προς τους προσαχθέντες/τις προσαχθείσες μετά την εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας ΕΚΠΑ.

«Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά» αναφέρουν.

Η ανακοίνωση των φοιτητών

Η ανακοίνωση που βγήκε το βράδυ της Τετάρτης από τη Συνέλευση φοιτητών/τριων, σπουδαστριών/των & αλληλέγγυων της Κατειλημμένης Πρυτανείας του ΕΚΠΑ:

Ξημερώνει η 18η μέρα κατάληψης της πρυτανείας ΕΚΠΑ, παρόλο που σε όλο αυτό το διάστημα επιχειρείται να εκβιαστεί η αναγκαστική εγκατάλειψη της από την συνέλευση φοιτητών/τριών σπουδαστριών/των και αλληλέγγυου κόσμου μέσα από μια επιχείρηση περικύκλωσης και αποκλεισμού της από την αστυνομία, συκοφάντησης και απομόνωσης της, την στέρηση των στοιχειωδών όρων διαβίωσης (φαγητό, θέρμανση, φάρμακα) και επικοινωνίας, με την απαγόρευση εισόδου δημοσιογράφων, δικηγόρων, τον τραμπουκισμό και τις δεκάδες προσαγωγές αλληλέγγυου κόσμου, καθώς και το λιντσάρισμα συναγωνιστή που επιχείρησε να μας αφήσει τρόφιμα. Αυτός ο σχεδιασμός απέτυχε και η αλληλεγγύη του κόσμου κατάφερε να συνεχιστεί το κέντρο αγώνα της πρυτανείας. Μπροστά στη συνεχιζόμενη διαδρομή αυτού του εγχειρήματος της κατειλημμένης πρυτανείας, στο πλευρό και των υπολοίπων καταλήψεων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και θεατρικών σκηνών, το κράτος μη ελπίζοντας πια σε μια επιτυχία επιχείρησης περικύκλωσης και αποκλεισμού της με αστυνομικό κλοιό, ο οποίος πραγματοποιούταν τόσο καιρό με την έγκριση του πρύτανη, προχωρά στο σχεδιασμό βίαιης εισβολής και εκκένωσης της κατάληψης. Γι’ αυτόν τον σκοπό ζητήθηκε η δημόσια συγκατάθεση του πρύτανη, κάτι που έγινε με ανακοίνωσή του σήμερα στις εφημερίδες. Η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ είναι κομβικής σημασίας για τη συνέχιση του φοιτητικού, σπουδαστικού, καλλιτεχνικού και ευρύτερου ταξικού και κοινωνικού αγώνα. Η αστυνομία με την έγκριση του πρύτανη είναι αυτή που παρεμποδίζει εδώ και 18 μέρες την ελευθερία της απρόσκοπτης μετακίνησης όλων στους χώρους του πανεπιστημίου. Το πανεπιστημιακό άσυλο και η υπεράσπιση του είναι αδιαπραγμάτευτα. Καλούμε λοιπόν τον κόσμο του αγώνα και της αλληλεγγύης να βρίσκονται σε εγρήγορση. Είμαστε εδώ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ , ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ.

Συνέλευση φοιτητών/τριων, σπουδαστριών/των & αλληλέγγυων της Κατειλημμένης Πρυτανείας του ΕΚΠΑ

 

Η ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΕΚΠΑ

«Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενημερώνει για τη συνεχιζόμενη κατάληψη του Κεντρικού Κτηρίου του Ιδρύματος από έξω-πανεπιστημιακά άτομα και με θεματολογία που δεν μπορεί να επιλυθεί από το Πανεπιστήμιό μας.

Η λειτουργία του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι κομβικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος που αφορά σε Διοικητικά θέματα, λειτουργία του Τεχνικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και ιδιαίτερα στη Φοιτητική Μέριμνα, στην Ορκωμοσία των Φοιτητών, στις Διεθνείς Σχέσεις και στις Ανταλλαγές μεταξύ των Πανεπιστημίων.

Ενεργώντας με θεσμικότητα και σύνεση από την πρώτη στιγμή της κατάληψης, καταδικάζουμε συνεχώς την ενέργεια αυτή και επιμόνως ζητάμε την άμεση παράδοση του Κτηρίου στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στη διοικητική και ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο επίσης καταδικάζει τη λεκτική βία και τη στοχοποίηση της Προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας. Το αίτημα παραίτησης της Προέδρου, η οποία έχει εκλεγεί με τις προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες, είναι απολύτως απαράδεκτο.

Η υπεράσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών και της ακαδημαϊκής ελευθερίας της έκφρασης και της απρόσκοπτης μετακίνησης όλων στους χώρους του Πανεπιστημίου μας είναι αδιαπραγμάτευτη».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα