GEOPONIKI
Απρόθυμη να δώσει λύση η κυβέρνηση στο ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων γεωπονικών σχολών - Στον «αέρα» χιλιάδες φοιτητές

Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει επιστολή των φοιτητών του Τμήματος Γεωπονίας από το Πανεπιστήμιο Ιωάννινων αναφορικά με την απροθυμία της κυβέρνησης να βάλει επιτέλους ένα τέλος στην ομηρία χιλιάδων φοιτητών γεωπονίας που λαμβάνουν πτυχία χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. 

Σύμφωνα με τη χθεσινή συνέντευξη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή της Άρτας, κ. Στύλιο, με την δημοσιογράφο κ. Κατσούλα ο Υφυπουργός αναφέρει τα εξής:

• Αμφισβητεί τις παραιτήσεις των καθηγητών του Τμήματός μας

• Μετατοπίζει την ευθύνη στο ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στον κ. Γαβρόγλου

• Υποδεικνύει αυτούς που δεν θέλουν να δοθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα, οι οποίοι είναι: το ΓΕΩΤΕΕ, ο Σύλλογος των Υπαλλήλων του Υπουργείου Γεωργίας και το ΚΚΕ.

Επιπλέον, να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες συναντήσεις μας, ο κ. Υφυπουργός απέφευγε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, λέγοντας απλά ότι δέχεται πιέσεις... Γιατί άραγε 2 μέρες πριν ψηφιστεί (ψηφίζεται 30/03/2023) να προβεί σε τέτοιου είδους δηλώσεις;; Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο, όσο αφορά τη δική μας περίπτωση, αναφέρει:

1) Στην περ. α) της παρ.1 του άρθρου 1 του π.δ 344/2000 (Α' 297), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 του άρθρου 41 του ν. 4262/2014 (Α' 114), περί πτυχιούχων που δύνανται να ασκήσουν το επάγγελμα του γεωπόνου, προστίθενται υποπερ. εε). και η περ. α) διαμορφώνονται ως εξής:

εε)« Κάθε αλλού τμήματος σπουδών γεωπονίας Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ) της ημεδαπής, πενταετούς φοίτησης, που καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται ύστερα από αίτημα της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ, κατόπιν γνώμης της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης ( ΕΘ.Α.Α.Ε) και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε) , και»

Είναι κοροϊδία να θέτετε ως προϋπόθεση όργανα - φορείς οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο τον Υφυπουργό, είναι απέναντι μας και δεν θέλουν να πάρουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα.

Άρα..μας λέτε επίσημα ότι μας κοροϊδεύετε;

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πιερρακακησ
Πιερρακάκης: 400.000€ στο ΙΤΥΕ-Διόφαντος για μελέτες Ψηφιακού Μετασχηματισμού της εκπαίδευσης
Στόχος  είναι η παροχή προς το Υπουργείο Παιδείας νέων καινοτόμων τεχνολογικών προτάσεων ανάπτυξης υποδομών και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων...
Πιερρακάκης: 400.000€ στο ΙΤΥΕ-Διόφαντος για μελέτες Ψηφιακού Μετασχηματισμού της εκπαίδευσης
istoriki ereuna
ΠΟΣΔΕΠ: Ζητά παράταση στην υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης για τη Δράση «Ερευνώ - Καινοτομώ»
ΠΟΣΔΕΠ: Αποδεδειγμένα οι ΕΛΚΕ των ΑΕΙ αδυνατούν να ανταπεξέλθουν εγκαίρως στις αυξημένες ανάγκες που δημιουργούν η πληθώρα των προς υποβολή προτάσεων...
ΠΟΣΔΕΠ: Ζητά παράταση στην υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης για τη Δράση «Ερευνώ - Καινοτομώ»