Στον «αέρα» χιλιάδες φοιτητές Γεωπονικών Σχολών - «Τέλος στον εμπαιγμό» διαμηνύουν
Ανακοίνωση Δικτύου Προοδευτικών Αριστερών Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών για τα επαγγελματικά δικαιώματα - Τα προβλήματα δεν λύνονται με εμπαιγμό – αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση!

Τα λάθη και τις παραλείψεις υπουργών της κυβέρνησης πληρώνουν χιλιάδες απόφοιτοι και φοιτητές Γεωπονικών σχολών καθώς ακόμη και σήμερα δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία τους ως πενταετούς φοίτησης και τα επαγγελματικά τους δικαιωμάτων καταδικάζοντάς σε ανεργία τους νέους και τις σχολές σε μαρασμό.

«Μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις συλλόγων γεωπονικών σε όλη την χώρα, η κυβέρνηση έφερε μια κατάπτυστη τροπολογία, η οποία συνεχίζει να διατηρεί το διαχωρισμό μεταξύ των παλιών γεωπονικών τμημάτων και των νέων, που προέκυψαν το 2019 με την πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ. Παράλληλα καλεί τις γεωπονικές σχολές να 'κυνηγήσουν' από μόνες τους την πιστοποίηση, χωρίς καν να αναφέρει τους όρους και το χρονοδιάγραμμα που θα γίνει αυτό» καταγγέλλουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, καλώντας σε νέες κινητοποιήσεις με αίτημα την αποκατάσταση της αδικίας και του αποκλεισμού που υφίστανται οι φοιτητές των γεωπονικών σχολών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δικτύου Προοδευτικών Αριστερών Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών:

Η υπό κατάρρευση κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει να εμπαίζει χιλιάδες φοιτητές/τριες γεωπονίας από τους οποίους στερεί τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις συλλόγων γεωπονικών σε όλη την χώρα, η κυβέρνηση έφερε μια κατάπτυστη τροπολογία, η οποία συνεχίζει να διατηρεί το διαχωρισμό μεταξύ των παλιών γεωπονικών τμημάτων και των νέων, που προέκυψαν το 2019 με την πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ. Παράλληλα καλεί τις γεωπονικές σχολές να «κυνηγήσουν» από μόνες τους την πιστοποίηση, χωρίς καν να αναφέρει τους όρους και το χρονοδιάγραμμα που θα γίνει αυτό.

Είναι άλλο ένα νεοφιλελεύθερο χτύπημα από την κυβέρνηση, η οποία δεν διστάζει να αμφισβητεί την ισότιμη κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων δημοσίων πανεπιστημίων με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο σπουδών. Η στόχευση είναι ξεκάθαρη. Θέλουν να οδηγήσουν τα νεοσύστατα Γεωπονικά τμήματα σε κλείσιμο και παράλληλα χιλιάδες αποφοίτους σε αδιέξοδο.

Είναι λοιπόν σαφές ότι η μόνη εγγύηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας είναι να κλιμακώσουμε τον αγώνα, παίρνοντας δύναμη από τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών. Παράλληλα χαιρετίζουμε τον αγώνα των καθηγητών που στέκονται στο πλάι μας, οι οποίοι σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, υπέβαλλαν την παραίτηση τους από το τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ως Δίκτυο Προοδευτικών - Αριστερών Φοιτητών, καλούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματα του συνόλου της κοινότητας των φοιτητών Γεωπονίας!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils.jpg
Εγγραφές μαθητών στα ολοήμερα σχολεία: Εγκύκλιος για δειγματοληπτικούς ελέγχους
Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι για τη φοίτηση στο Ολοήμερο – Εγκύκλιος ζητά πλήρη φάκελο δικαιολογητικών
Εγγραφές μαθητών στα ολοήμερα σχολεία: Εγκύκλιος για δειγματοληπτικούς ελέγχους