μαθηματικα
Έλαβαν μέρος 1.100 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στα βραβεία Μαθηματικής Ολυμπιάδας Αρχιμήδης

Την τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στην 40η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023.

Παράλληλα βραβεύθηκαν και οι μαθητές από τον Νομό Αττικής που πρώτευσαν στον 83ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ».

Οι πρωτεύσαντες μαθητές βραβεύθηκαν στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Καθηγητής Ανδρέας Μπουντουβής,  ο Βουλευτής Γιάννης Καλλιάνος,  ο Διευθυντής του Τομέα Μαθηματικών ΣΕΜΦΕ, καθηγητής Αντώνης Συμβώνης, Καθηγητές του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ, πρώην Πρόεδροι της ΕΜΕ και εκπρόσωποι των Παραρτημάτων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. 

Βιντεοσκοπημένο συγχαρητήριο μήνυμα προς τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές, αλλά και προς την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία  έστειλε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Υπενθυμίζουμε ότι 40η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 σε 21 εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και σε αυτή έλαβαν μέρος 1100 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απ’ όλη την Ελλάδα. Οι μαθητές αυτοί διακρίθηκαν 83ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ» στον οποίο συμμετείχαν 27000 περίπυ μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από όλη τη χώρα.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο πρώτος Πανελλήνιος διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία το 1934 και είναι από τις σημαντικότερες δραστηριότητες της ΕΜΕ, που μεταξύ άλλων συμβάλλει στην ανάπτυξη των πιο δημιουργικών ικανοτήτων και στην καλλιέργεια της ευγενικής άμιλλας μεταξύ των μαθητών. Η συμμετοχή κατά χιλιάδες των μαθητών μας αποδεικνύει το υψηλό τους ενδιαφέρον για την επιστήμη των Μαθηματικών.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα ονόματα των μαθητών με τα σχετικά βραβεία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

misthos_30121019.jpeg
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις μισθών - Ποια επιδόματα και παροχές επανέρχονται μετά από 15 χρόνια
Επιστροφή δικαιωμάτων μετά από περισσότερο από μία δεκαετία
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις μισθών - Ποια επιδόματα και παροχές επανέρχονται μετά από 15 χρόνια
κεραμ
Μια νέα επιστημονική μελέτη αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη εξέλιξη - Προϋπήρξε η ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης από τη γλώσσα;
Τα ευρήματα που τράβηξαν το ενδιαφέρον των επιστημόνων - Συμμετρία, επανάληψη και γεωμετρική λογική
Μια νέα επιστημονική μελέτη αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη εξέλιξη - Προϋπήρξε η ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης από τη γλώσσα;
Χιόνια στο καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Η πιο δύσκολη μέρα για την Αθήνα
Παγετός μέχρι την Τρίτη και μετά απότομη ανατροπή με ισχυρά φαινόμενα – Χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, στο «κόκκινο» η Αττική
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Η πιο δύσκολη μέρα για την Αθήνα