μαθηματικα
Έλαβαν μέρος 1.100 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στα βραβεία Μαθηματικής Ολυμπιάδας Αρχιμήδης

Την τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στην 40η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023.

Παράλληλα βραβεύθηκαν και οι μαθητές από τον Νομό Αττικής που πρώτευσαν στον 83ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ».

Οι πρωτεύσαντες μαθητές βραβεύθηκαν στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Καθηγητής Ανδρέας Μπουντουβής,  ο Βουλευτής Γιάννης Καλλιάνος,  ο Διευθυντής του Τομέα Μαθηματικών ΣΕΜΦΕ, καθηγητής Αντώνης Συμβώνης, Καθηγητές του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ, πρώην Πρόεδροι της ΕΜΕ και εκπρόσωποι των Παραρτημάτων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. 

Βιντεοσκοπημένο συγχαρητήριο μήνυμα προς τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές, αλλά και προς την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία  έστειλε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Υπενθυμίζουμε ότι 40η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 σε 21 εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και σε αυτή έλαβαν μέρος 1100 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απ’ όλη την Ελλάδα. Οι μαθητές αυτοί διακρίθηκαν 83ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ» στον οποίο συμμετείχαν 27000 περίπυ μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από όλη τη χώρα.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο πρώτος Πανελλήνιος διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία το 1934 και είναι από τις σημαντικότερες δραστηριότητες της ΕΜΕ, που μεταξύ άλλων συμβάλλει στην ανάπτυξη των πιο δημιουργικών ικανοτήτων και στην καλλιέργεια της ευγενικής άμιλλας μεταξύ των μαθητών. Η συμμετοχή κατά χιλιάδες των μαθητών μας αποδεικνύει το υψηλό τους ενδιαφέρον για την επιστήμη των Μαθηματικών.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα ονόματα των μαθητών με τα σχετικά βραβεία

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΔΩΡΕΑΝ ενοικια για 3 χρόνια: Πρόγραμμα σε 46 δήμους (αιτήσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

aloe-recycle.jpg
Σχολεία: Συνεχίζεται η εκπαιδευτική δράση για την ανακύκλωση «Τhe Green City»
Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα στους κατοίκους, να ανακυκλώνουν υλικά που έχουν διαχωρίσει και να επιβραβεύονται,...
Σχολεία: Συνεχίζεται η εκπαιδευτική δράση για την ανακύκλωση «Τhe Green City»