ypaith
Φαίνεται ότι η επιμονή της Νίκης Κεραμέως να προχωρήσει πάση θυσία στην εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης, πλήττει τα ίδια τα σχολεία, τα οποία λίγο πριν τη λήξη του σχολικού έτους αποψιλώνονται από καθηγητές που διδάσκουν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα - Επιστολή διαμαρτυρίας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Προτύπου Λυκείου Αθηνών «Γεννάδειο»

Την οργή και την αγανάκτησή του εκφράζει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Προτύπου Λυκείου Αθηνών «Γεννάδειο» καθώς δύο μήνες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς και τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων έγινε γνωστό πως τρεις εκπαιδευτικοί του σχολείου θα τοποθετηθούν ως Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, εκ των οποίων οι δύο διδάσκουν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. 

Όπως μάλιστα υπογραμμίζουν οι γονείς, δεδομένου ότι το σχολείο είναι Πρότυπο και διδάσκουν σε αυτό εκπαιδευτικοί υψηλών προσόντων και μεγάλης εμπειρίας, δεν παρακολουθούν φροντιστήρια, αλλά μόνο τα μαθήματα του σχολείου.

«Είναι πραγματικά μοναδικό στην ιστορία της εκπαίδευσης της Ελλάδας το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας να διακόπτει βάναυσα την εκπαιδευτική διαδικασία μόλις μόνο 2 μήνες πριν τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Προφανώς το Υπουργείο Παιδείας έχει άλλες προτεραιότητες, όπως η εκβιαστική χρονικά αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ουδόλως κατά πως φαίνεται ενδιαφέρεται για τους μαθητές και την αγωνιώδη προσπάθειά τους» καταγγέλλουν οι γονείς του σχολείου, ζητώντας από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να οι τοποθετήσεις των κπαιδευτικών να πραγματοποιηθούν μετά το πέρας του σχολικού έτους και των Πανελληνίων Εξετάσεων. 

Αναλυτικά η επιστολή του συλλόγου γονέων

Προς μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι πολύ σύντομα τρεις εκπαιδευτικοί τους σχολείου μας, θα τοποθετηθούν ως Σύμβουλοι Εκπαίδευσης.

Οι 2 εκ των 3 εκπαιδευτικών είναι μία Χημικός και ένας Βιολόγος, ειδικότητες για τις οποίες δεν υπάρχει δεύτερος εκπαιδευτικός, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες διδασκαλίας των εξεταζόμενων μαθημάτων του σχολείου.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι εκπαιδευτικοί αυτοί έχουν αναλάβει τα μαθήματα των κατευθύνσεων και κυρίως της Γ’ Λυκείου και με την απόφαση τοποθέτησής τους, θα μείνουν μετέωρα τα τμήματα κατεύθυνσης Θετικών Επιστημών και κυρίως Υγείας, όπου δύο από τα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα μείνουν χωρίς διδάσκοντα.

Αξίζει να υπογραμμισθεί εντόνως ότι πολλοί μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας, δεδομένου ότι το σχολείο μας είναι Πρότυπο και διδάσκουν σε αυτό εκπαιδευτικοί υψηλών προσόντων και μεγάλης εμπειρίας, δεν παρακολουθούν φροντιστήρια, αλλά μόνο τα μαθήματα του σχολείου.

Είναι πραγματικά μοναδικό στην ιστορία της εκπαίδευσης της Ελλάδας το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας να διακόπτει βάναυσα την εκπαιδευτική διαδικασία μόλις μόνο 2 μήνες πριν τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Προφανώς το Υπουργείο Παιδείας έχει άλλες προτεραιότητες, όπως η εκβιαστική χρονικά αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ουδόλως κατά πως φαίνεται ενδιαφέρεται για τους μαθητές και την αγωνιώδη προσπάθειά τους.

Είναι ανήκουστο να εμποδίζεται σε μαθητές η παροχή γνώσεων και εκπαίδευσης, ενώ οι διαδικασίες των εξετάσεων τρέχουν. Είναι τουλάχιστον αντιεκπαιδευτικό και βάρβαρο για τα παιδιά να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία αναστάτωσης μόλις 6 εβδομάδες πριν τη λήξη του σχολικού έτους.

Είναι πρωτοφανής ανισότητα οι μαθητές των Κατευθύνσεων να στερηθούν, για κανέναν λόγο, όλη την προετοιμασία των προσομοιωτικών δοκιμασιών, την οποία οι εν λόγω καθηγητές πραγματοποιούν, καθώς το σχολείο είναι Πρότυπο, χρόνια τώρα με ιδιαίτερη επιτυχία.

Θα απαιτηθεί από τους μαθητές να υποβληθούν σε Πανελλήνιες Εξετάσεις, αλλά και στις γραπτές ενδοσχολικές δοκιμασίες με Τράπεζα Θεμάτων, η ύλη της οποίας είναι προκαθορισμένη. Προφανώς με κάποιο μαγικό τρόπο τα παιδιά θα γράψουν σε ύλη που δεν θα έχουν διδαχθεί.

Επειδή το σχολείο μας είναι Πρότυπο και η κάλυψη των θέσεων με εκπαιδευτικούς υψηλών προσόντων είναι δύσκολη, ακόμη και στην αρχή του σχολικού έτους

Επειδή είναι ανήκουστο τόσο λίγο καιρό πριν τις Πανελλήνιες εξετάσεις να αντικατασταθούν οι εκπαιδευτικοί υψηλών προσόντων των Κατευθύνσεων της Γ’ Λυκείου με όποιον αγνώστου εμπειρίας αναπληρωτή εκπαιδευτικό,

Επειδή το σχολείο μας είναι από τα λίγα σχολεία που θα υποστούν τέτοια βλάβη και οι μαθητές μία ευθεία βολή, ουσιαστικά, κατά των κόπων τους, των στόχων τους και των ονείρων τους,

Επειδή το Δικαίωμα στην Εκπαίδευση  είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένο,

Σας καλούμε να παρέμβετε, προκειμένου οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών του σχολείου μας να πραγματοποιηθούν μετά το πέρας του Σχολικού έτους και των Πανελληνίων Εξετάσεων

Με Τιμή

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΔΩΡΕΑΝ ενοικια για 3 χρόνια: Πρόγραμμα σε 46 δήμους (αιτήσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα