Σύνοδος Πρυτάνεων στην Κέρκυρα: Κινητοποιήσεις φοιτητών υπό τον ασφυκτικό κλοιό της αστυνομίας
Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι φοιτητές στην Κέρκυρα με φόντο τη Σύνοδο των Πρυτάνεων που διεξάγεται στο νησί

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, στις 11.00 π.μ. έγινε απόπειρα συγκέντρωσης διαμαρτυρίας από τους φοιτητικούς συλλόγους του Ιονίου Πανεπιστημίου και από το Συντονιστικό Κατάληψης Τ.ΗΧ.ΕΙ. έξω από το ξενοδοχείο Corfu Palace. Γύρω από το χώρο που θα πραγματοποιούνταν η συγκέντρωση υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες εμπόδιζαν την είσοδο των φοιτητών στο χώρο. Εκπρόσωποι του Συντονιστικού κατέθεσαν τα κοινά πανελλαδικά αιτήματα των Συντονιστικών Καταλήψεων όπως αυτά διαμορφώθηκαν από την πρώτη Αντισύνοδο. Μετά την κατάθεση των αιτημάτων τα άτομα που παρευρίσκονταν εκεί αποχώρησαν καθώς η ασφυκτική αστυνομική παρουσία δεν άφηνε περιθώρια για οποιαδήποτε κίνηση.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη του Συντονιστικού Κατάληψης Τ.ΗΧ.ΕΙ. έξω από την Ιόνιο Ακαδημία. Αυτή τη φορά η αστυνομική παρουσία ήταν ακόμα πιο έντονη ενώ δεν έλειψαν στιγμές που οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να εκφοβίσουν τους παρευρισκόμενους με απειλές και χειρονομίες. Παράλληλα μέσα στην Ιόνιο Ακαδημία λάμβανε χώρα συναυλία από φοιτητές του τμήματος Μουσικών Σπουδών.

Από μαρτυρίες φοιτητών που βρίσκονταν εντός του κτηρίου γνωστοποιήθηκε σε μέλη της φοιτητικής κοινότητας πως υπήρχαν εντολές απαγόρευσης της εξόδου από την Ιόνιο Ακαδημία. Μετά από δύο ώρες ειρηνικής διαμαρτυρίας, το σώμα των διαμαρτυρομένων φοιτητών προσπάθησε να αποχωρήσει από την οδό Ασπιώτη όπως είχε προσυμφωνηθεί. Δυνάμεις ΜΑΤ έκλεισαν το δρόμο μην επιτρέποντας την ασφαλή έξοδο της πορείας. Επί μία ώρα το σώμα των φοιτητών στεκόταν μπροστά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ φωνάζοντας συνθήματα μέχρις ότου οι αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν.

Για ακόμα μια φορά οι πρυτανικές αρχές έδειξαν τον αδιάλλακτο και αυταρχικό τους χαρακτήρα ενώ και πάλι επιβεβαιώνεται ότι η προσφυγή στην καταστολή είναι η μόνη στάση που επιλέγουν να έχουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΔΩΡΕΑΝ ενοικια για 3 χρόνια: Πρόγραμμα σε 46 δήμους (αιτήσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

aloe-recycle.jpg
Σχολεία: Συνεχίζεται η εκπαιδευτική δράση για την ανακύκλωση «Τhe Green City»
Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα στους κατοίκους, να ανακυκλώνουν υλικά που έχουν διαχωρίσει και να επιβραβεύονται,...
Σχολεία: Συνεχίζεται η εκπαιδευτική δράση για την ανακύκλωση «Τhe Green City»