apergia-ekpaideutikon
Aris Oikonomou / SOOC
Στους δρόμους σήμερα η εκπαιδευτική κοινότητα για την τραγωδία στα Τέμπη - «Δεν ήταν η κακιά η ώρα» τονίζουν οι φοιτητές

Στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και συμμετέχει η ΑΔΕΔΥ, δίνουν δυναμικό παρών σήμερα εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές και γονείς, διαδηλώνοντας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με αίτημα τους την απόδοση δικαιοσύνης.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συλλαλητήριο για τα Τέμπη

Στην πρώτη γραμμή οι εκπαιδευτικοί

Τη συμμετοχή τους στην απεργία αποφάσισαν ομόφωνα η ΟΛΜΕ καλώντας τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά, τονίζοντας πως «δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σιωπήσουμε και φυσικά δεν το κάνουμε, αντίθετα από την πρώτη στιγμή βγήκαμε στους δρόμους και αγωνιζόμαστε για να πληρώσουν καταρχήν οι ένοχοι και για να μην υπάρξει άλλη τέτοια τραγωδία».

Ακόμη, θα συμμετέχει η ΟΙΕΛΕ, αναφέροντας στην ανακοίνωσή της πως «η τραγωδία των Τεμπών αποτέλεσε τον καταλυτικό παράγοντα για να φανεί η γύμνια του «αυτοκράτορα», ενώ η Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, ζητά να «πληρώσουν οι υπεύθυνοι για την τραγωδία στα Τέμπη»

ekpaideutikoi_aksiologisi

Φοιτητές: «Δεν ήταν η κακιά στιγμή, αλλά ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα»

Για προδιαγεγραμμένο έγκλημα κάνει λόγο το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, αναφέροντας στην ανακοίνωσή της πως «κάθε νέο στοιχείο που έρχεται στο φως αποδεικνύει ότι δεν ήταν «η κακιά στιγμή» ούτε «η κακιά η ώρα» αλλά ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα».

tempi-foitites

Δυναμικά θα συμμετέχουν και οι γονείς σε όλη την επικράτεια, επισημαίνοντας πως «ως γονείς αισθανόμαστε οργή και θυμό, συμμεριζόμαστε τον πόνο των γονέων που έχασαν άδικα τα παιδιά τους στο σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ικαρίας. 

Σημειώνεται πως η κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, αναμένεται να είναι μεγαλειώδης καθώς συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό κ.α.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ στην απεργία. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα σωματεία, οι συρμοί στις Γραμμές 1, 2, 3 και του Τραμ θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00.

Υπενθυμίζεται ότι με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αθήνας.

Στο πλαίσιο αυτό, το συνδικάτο εργαζομένων του ΟΑΣΑ ανακοίνωσε  στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας. 

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ.

Σημειώνεται πως χειρόφρενο στα λεωφορεία θα τραβήξουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Συντάκτρια άρθρου: Ευαγγελία Ασημακοπούλου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ήλιος
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
Επιστήμονες προτείνουν πιθανή σύνδεση ανάμεσα στον «διαστημικό καιρό» και τη σεισμική δραστηριότητα – Επιφυλάξεις από την επιστημονική κοινότητα
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
συνταξεις
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
Μέση κύρια σύνταξη κάτω από 900 ευρώ για τους περισσότερους, διπλάσιες απολαβές στο Δημόσιο – Οριακές αυξήσεις και διευρυνόμενες ανισότητες.
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
ψυγείο
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού
Λειτουργεί ασταμάτητα όλο τον χρόνο – πώς μια λάθος ρύθμιση αυξάνει τον λογαριασμό ρεύματος και επηρεάζει την ασφάλεια των τροφίμων.
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού
πανελλαδικες
Πανελλήνιες 2026: Νέα διαδικασία για την επίδειξη γραπτών στις επαναληπτικές εξετάσεις
Τι αλλάζει για τους υποψηφίους που επιθυμούν να δουν το γραπτό τους – Πότε και πού υποβάλλονται οι αιτήσεις.
Πανελλήνιες 2026: Νέα διαδικασία για την επίδειξη γραπτών στις επαναληπτικές εξετάσεις