dimotiko
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η άμεση και σωτήρια παρέμβαση της διευθύντριας

Μεγάλη ανησυχία προκλήθηκε την περασμένη Παρασκευή σε Δημοτικό Σχολείο της Κρήτης, όταν μία μαθήτρια κινδύνεψε να πνιγεί με το φαγητό της.

Στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA μίλησε η διευθύντρια του σχολείου, Ιωάννα Μαράκη, η οποία ήταν εκείνη που έσωσε το μικρό κορίτσι από πνιγμό.

Το περιστατικό

Όπως περιέγραψε, η ίδια ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος από συνάδελφό της, πως μια μικρή μαθήτρια πνιγόταν από ένα κομμάτι τοστ.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει χρόνος για δεύτερη σκέψη» τονίζει και σημειώνει πως με ψυχραιμία και σωστή τεχνική, κατάφεραν να σώσουν το παιδί.

«Καλέσαμε ασθενοφόρο από το πρώτο δευτερόλεπτο, με το που με ενημέρωσαν ότι πνίγεται το παιδί, η πρώτη κίνηση ήταν να ζητήσω από τη συνάδελφο μου να καλέσει το ασθενοφόρο γιατί κακά τα ψέματα δεν ξέραμε την έκβαση του περιστατικού» λέει η κυρία Μαράκη.

Όπως τονίζει η διευθύντρια του σχολείου, «είναι κάτι για το οποίο, πρέπει να εκπαιδευτούμε όλοι. Στο σχολείο μας διοργανώνουμε κάθε χρόνο ανάλογες δράσεις ευαισθητοποίησης μαθητών και εκπαιδευτικών».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Άγρια επίθεση στα Πατήσια: Ιδιοκτήτης καταστήματος δέχθηκε πυροβολισμούς εξ επαφής
Αιματηρή ληστεία στα Πατήσια: Πυροβόλησαν ιδιοκτήτη καταστήματος κινητών – Καταδίωξη και συλλήψεις
Άγρια επίθεση στα Πατήσια: Ιδιοκτήτης καταστήματος δέχθηκε πυροβολισμούς εξ επαφής
Πανελλήνιες εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες 2026: Ξεκινά η «μάχη» για 100.000 υποψηφίους – Πώς θα λειτουργεί το ΥΠΑΙΘΑ
Σε ειδικό καθεστώς «lockdown» μπαίνει το Υπουργείο Παιδείας για το αδιάβλητο της διαδικασίας – Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, οι...
Πανελλήνιες 2026: Ξεκινά η «μάχη» για 100.000 υποψηφίους – Πώς θα λειτουργεί το ΥΠΑΙΘΑ