Υπουργείο Παιδείας: Επεξεργάζεται σύσταση νέων οργανικών θέσεων για ΕΕΠ-ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ
Ενημέρωση ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Ερχεται και τροποποίηση του νόμου για τις μεταθέσεις – αποσπάσεις στα ΚΕΔΑΣΥ όπου θα αφαιρεθεί το κριτήριο ετών προϋπηρεσίας ώστε τα ΚΕΔΑΣΥ να έχουν σταθερό και μόνιμο προσωπικό

Μέσα στο επόμενο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να προχωρήσει η σύσταση νέων οργανικών θέσεων για εκπαιδευτικούς ΕΕΠ-ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Η Ομοσπονδία συλλογων προσωπικου Ειδικής αγωγής ενημερώνει επίσης ότι θα προχωρήσουν και στην τροποποίηση του Νόμου που είναι για τις μεταθέσεις – αποσπάσεις στα ΚΕΔΑΣΥ όπου θα αφαιρεθεί το κριτήριο με τα χρόνια προϋπηρεσίας ,έτσι ώστε τα ΚΕΔΑΣΥ να έχουν σταθερό και μόνιμο προσωπικό.

«Μετά την ίδρυση των νέων οργανικών το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να συνεχίσει τους μόνιμους διορισμούς ώστε τα σχολεία και τα ΚΕΔΑΣΥ να έχουν μόνιμο προσωπικό», τονίζει.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ μετά από επικοινωνία που είχε με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής ενημερώθηκε για τα παρακάτω :

Η διαδικασία για την ίδρυση των νέων οργανικών θέσεων μετά από την εισήγηση που είχε γίνει από τα ΚΕΔΑΣΥ , συνεχίζεται κανονικά και μάλιστα η τελική εισήγηση έχει κατατεθεί στα ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας. Δυστυχώς δεν πρόλαβε το Υπουργείο να ολοκληρώσει τις διαδικασίες ώστε να δοθούν στις μεταθέσεις που ανακοινώθηκαν πριν μερικές μέρες .

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσει η σύσταση νέων οργανικών θέσεων για ΕΕΠ-ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ .

Ακόμα από την ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι θα ανακοινωθούν και τα νέα τμήματα ένταξης .

Η δημιουργία νέων οργανικών θέσεων στα ΣΜΕΑΕ για ΕΕΠ-ΕΒΠ είναι μονόδρομος !

Εμείς δεν θα σταματήσουμε εδώ , θα συνεχίσουμε τον διάλογο με το Υπουργείο για να προχωρήσει στο άμεσο μέλλον , η ίδρυση νέων οργανικών θέσεων και πλαισίων όλων των ειδικοτήτων ΕΕΠ-ΕΒΠ στη Γενική Εκπαίδευση.

Ακόμα η ενημέρωση που είχαμε είναι ότι θα προχωρήσουν και στην τροποποίηση του Νόμου που είναι για τις μεταθέσεις – αποσπάσεις στα ΚΕΔΑΣΥ όπου θα αφαιρεθεί το κριτήριο με τα χρόνια προϋπηρεσίας ,έτσι ώστε τα ΚΕΔΑΣΥ να έχουν σταθερό και μόνιμο προσωπικό .

Μετά την ίδρυση των νέων οργανικών το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να συνεχίσει τους μόνιμους διορισμούς ώστε τα σχολεία και τα ΚΕΔΑΣΥ να έχουν μόνιμο προσωπικό . Υπεύθυνα, συνεχίζουμε να κατακτούμε τις διεκδικήσεις μας για όλο το ΕΕΠ-ΕΒΠ ! Συνεχίζουμε όλοι μαζί για όλα όσα μας Αξίζουν !

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού: ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πύραυλοι του Ιράν τη νύχτα στον ουρανό
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Έντονη ανησυχία των Ελλήνων για τον πόλεμο στο Ιράν
Η έρευνα της Opinion Poll δείχνει ότι η πλειονότητα των πολιτών φοβάται τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενώ η ακρίβεια παραμένει το...
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Έντονη ανησυχία των Ελλήνων για τον πόλεμο στο Ιράν
Μαξίμου
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον πόλεμο στο Ιράν και τις συνέπειες στην οικονομία
Η κυβέρνηση σε επιφυλακή για τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης – φόβοι για άνοδο καυσίμων, πληθωρισμό και νέα μέτρα στήριξης
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον πόλεμο στο Ιράν και τις συνέπειες στην οικονομία