Κατέρρευσε οροφή του ΑΠΘ
ΑΠΘ: Κατέρρευσε οροφή στο κτίριο της Οδοντιατρικής - Τι είπε ο πρύτανης

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που κυκλοφόρησαν από το κτίριο της Οδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις οποίες φαίνεται ότι έχει καταρρεύσει οροφή σε χώρο της κλινικής της σχολής ενώ αίθουσες έχουν πλημμυρίσει.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, στην ΕΡΤ, «καλοριφέρ στον 4ο όροφο έπεσε, προκαλώντας διαρροή νερού», την Κυριακή (19/2).

«Επειδή ήταν Κυριακή και έτρεχε το νερό με πολλή πίεση και για πολλές ώρες, τα νερά έφτασαν μέχρι τον 1ο όροφο», είπε ο πρύτανης ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως «τα νερά καθαρίστηκαν την επόμενη ημέρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν πρόκειται για οροφή αλλά για γυψοσανίδες».

«Από τύχη δεν έπεσε το ταβάνι να μας πλακώσει τις ώρες των κλινικών» λένε από την πλευρά τους οι φοιτητές.

Μάλιστα, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις σήμερα, απαιτώντας έκτακτο κρατικό κονδύλι για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και των κλινικών της σχολής.

Παράλληλα, ζητούν να ληφθούν όλα τα μέτρα για να επιλυθούν άμεσα οι υλικές ζημιές στο χώρο της σχολής και να αναπληρωθούν όλες οι κλινικές που αναβάλλονται εξαιτίας του ταβανιού.

Η ανακοίνωση των φοιτητών της Πανσπουδαστικής ΚΣ στην Οδοντιατρική του ΑΠΘ

«Η πολιτική που βάζει στο ζύγι τις ανάγκες των φοιτητών να σπουδάζουν σε σύγχρονα εργαστήρια και κλινικές με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που δρουν μέσα στις σχολές μας είναι αυτή που έχει οδηγήσει στο να γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών.

Από τύχη δεν έπεσε το ταβάνι να μας πλακώσει τις ώρες των κλινικών. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος- αφού σταθήκαμε “τυχεροί” και δεν είχαμε τραυματίες- πολλές από τις κλινικές αναβλήθηκαν και άλλες ακυρώθηκαν.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί από τους συμφοιτητές μας στα κλινικά έτη χάνουν πολύτιμες ώρες κλινικών, που έτσι κι αλλιώς ήταν ελάχιστες, ενώ δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για αναπλήρωση αυτών των ωρών.

Ετσι, έχει μείνει στο πάγο η κλινική μας άσκηση, για την ολοκλήρωση της οποίας ήδη αντιμετωπίζαμε πολλές δυσκολίες, ενώ οι ασθενείς αναμένουν χωρίς ενημέρωση για την εξυπηρέτησή τους. Την ίδια στιγμή, βλέπουμε να ανοίγει στη βουλή συζήτηση γύρω από την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ανοίγοντας έτσι το “παραθυράκι” για να καταργηθεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας των πανεπιστημίων. Ενάντια, λοιπόν, στην πολιτική που υποβαθμίζει τις σπουδές και απειλεί τις ζωές των φοιτητών, καλούμε όλους τους φοιτητές να αγωνιστούν για τις σπουδές που έχουμε ανάγκη σήμερα».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ηλεία: Νεκρός ο 13χρονος μαθητής που οδηγούσε πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025: Οι οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

petrelaio livii
Ενεργειακός συναγερμός: Προς τα 125 δολάρια το πετρέλαιο λόγω του παρατεταμένου αποκλεισμού στο Ιράν
Η τιμή του βαρελιού Μπρεντ σημειώνει αύξηση που ξεπερνά το 5%, πλησιάζοντας το ψυχολογικό όριο των 125 δολαρίων, μετά την επισημοποίηση των προθέσεων...
Ενεργειακός συναγερμός: Προς τα 125 δολάρια το πετρέλαιο λόγω του παρατεταμένου αποκλεισμού στο Ιράν
protomagia
Εργατική Πρωτομαγιά: Χωρίς πλοία και ΜΜΜ η αυριανή ημέρα - Με στάσεις εργασίας θα λειτουργήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ
Ακινητοποιημένα πλοία και λιμάνια - «Χειρόφρενο» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Εργατική Πρωτομαγιά: Χωρίς πλοία και ΜΜΜ η αυριανή ημέρα - Με στάσεις εργασίας θα λειτουργήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ
Κωνσταντίνος Βλάσης
ΑΤΕΕΝ: Πώς γίνεται η αναγνώριση προσόντων στις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
Ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Βλάσης διευκρινίζει το πλαίσιο αναγνώρισης προσόντων για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
ΑΤΕΕΝ: Πώς γίνεται η αναγνώριση προσόντων στις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού