εκπαιδευτικοι
«Το πρώτο βήμα έγινε! Να επιβάλλουμε ΜΑΖΙΚΑ τα ΕΠΟΜΕΝΑ! » ζητούν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

«Πρέπει ο κλάδος των εκπαιδευτικών να αξιοποιήσει τις διαθέσεις που εκφράστηκαν στην απεργία για να επιβάλει άμεσα τη συνέχιση του αγώνα και για στήσει μια κεντρική μάχη ενάντια στην πολιτική του συστήματος» , σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών σχετικά με την διαδικασία της αξιολόγησης.

«Συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ ΟΛΟΙ στην Απεργία-Αποχή αλλά και στις Στάσεις Εργασίας μπροστά στις επικείμενες επισκέψεις των συμβούλων-αξιολογητών στα σχολεία. Στήνουμε συγκεντρώσεις έξω από αυτά, φωνάζουμε ενάντια στην αξιολόγηση», αναφέρουν μεταξύ άλλων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η μεγάλη απεργία και οι διαδηλώσεις της 15 Φλεβάρη έδειξαν ξανά ότι ο κλάδος ΜΠΟΡΕΙ!

  • Μπορεί να συγκροτηθεί σε σώμα και φωνή και με μαζικούς όρους στο δρόμο να φωνάξει και να υπερασπιστεί το δίκιο του!
  • Μπορεί να ξεπεράσει την τρομοκρατία του συστήματος, την προσπάθεια πολυδιάσπασης που προσπαθεί να επιβληθεί με τη σαλαμωτή εφαρμογή της επίθεσης, και να κάνει την υπόθεση της αντίστασης υπόθεση ΟΛΟΥ του κλάδου!
  • Μπορεί να νιώθει αισιοδοξία και περηφάνια αφού έχει τις δυνάμεις να δημιουργεί πολιτικά γεγονότα που δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς.

Αυτά αποτέλεσαν το πρώτο -αναγκαίο- βήμα που έπρεπε να κάνει ο κλάδος. Που επιβεβαίωσαν την (αυτονόητη) αλήθεια, ότι οι εργαζόμενοι δείχνουν την δύναμή τους στους δρόμους μ’ απεργία.

Να μην αφήσουμε αυτό το πρώτο βήμα να μείνει μετέωρο. Η μάχη μόλις άρχισε! Κυβέρνηση και υπουργείο δηλώνουν ότι η αξιολόγηση θα προχωρήσει κανονικά, ενώ οι αξιολογητές κανονίζουν να σουλατσάρουν στα πρώτα σχολεία αυτήν την εβδομάδα! Την ίδια στιγμή οι συνδικαλιστικές ηγεσίες το «παίζουν καθυστέρηση» με την ΟΛΜΕ να αποφασίζει νέα ΓΣ προέδρων στις 11 Μάρτη!

Είναι φανερό! Πρέπει ο κλάδος να αξιοποιήσει τις διαθέσεις που εκφράστηκαν στην απεργία για να επιβάλει άμεσα τη συνέχιση του αγώνα και για στήσει μια κεντρική μάχη ενάντια στην πολιτική του συστήματος.

Τα παραπάνω σημαίνουν:

  • ΑΜΕΣΑ νέες ΜΑΖΙΚΕΣ Γενικές Συνελεύσεις στα σωματεία.Καλούμε όλες και όλους στις γενικές συνελεύσεις για να επιβάλουμε τη συνέχεια του αγώνα. Καλούμε το άμεσα εκβιαζόμενο κομμάτι (νεοδιόριστους-αναπληρωτές) με τη μαζική τους παρουσία να επιβάλουν να δοθεί η μάχη με τον μόνο τρόπο που μπορεί να κερδηθεί, να δοθεί από ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ με διαδηλώσεις και ΑΠΕΡΓΙΑ!
  • ΑΜΕΣΑ (αρχές Μάρτη) νέα ΑΠΕΡΓΙΑ και νέες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα! Γιατί στους δρόμους αναμετριόμαστε και φωνάζουμε το δίκιο μας κόντρα στην κυβερνητική πολιτική. Γιατί εκεί μπορούμε να βρεθούμε με τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια και να πολλαπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας!
  • Για να υλοποιήσουμε και να  ενισχύσουμε τα παραπάνω στήνουμε από τις Γενικές Συνελεύσεις Επιτροπές Αγώνα, με μαζική συμμετοχή συναδέλφων, και απεργιακά ταμεία για απεύθυνση οικονομικής και πολιτικής στήριξης από την κοινωνία στον αγώνα μας!
  • Συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ ΟΛΟΙστην Απεργία-Αποχή  αλλά και στις Στάσεις Εργασίας μπροστά στις επικείμενες επισκέψεις των συμβούλων-αξιολογητών στα σχολεία. Στήνουμε συγκεντρώσεις έξω από αυτά, φωνάζουμε ενάντια στην αξιολόγηση!

Κάτω οι νόμοι της αξιολόγησης!

Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς!

Συνελεύσεις-Διαδηλώσεις-Απεργία. Το δίκιο μας κερδίζεται στους δρόμους!» 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ξυλοδαρμός
Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο - Εγκύκλιος Ζ.Μακρή για δραστηριότητες
Καλούνται οι σχολικές μονάδες να αφιερώσουν χρόνο, από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, (δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες...
Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο - Εγκύκλιος Ζ.Μακρή για δραστηριότητες
aksiologisi2.jpg
Εκπαιδευτικοί: «Η αντίσταση στην αξιολόγηση θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως δικαστικών αποφάσεων»
«Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά - Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση δε θα περάσει»
Εκπαιδευτικοί: «Η αντίσταση στην αξιολόγηση θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως δικαστικών αποφάσεων»
Έγκλημα στη Νίκαια
Νέα στοιχεία για το σοκαριστικό έγκλημα στη Νίκαια: Έστησε καρτέρι στον γαμπρό του στο γκαράζ
Σκότωσε τον 39χρονο γαμπρό του με δίκαννο στη μέση του δρόμου στη Νίκαια και αυτοκτόνησε
Νέα στοιχεία για το σοκαριστικό έγκλημα στη Νίκαια: Έστησε καρτέρι στον γαμπρό του στο γκαράζ