Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών για εξώδικο Κεραμέως: Οι αγώνες είναι δίκαιοι και αναγκαίοι
«Για ακόμα μια φορά καταφεύγουν στα δικαστήρια! Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι! Είναι δίκαιοι και αναγκαίοι», σημειώνουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών για το εξώδικο Κεραμέως σε βάρος της ΔΟΕ

«Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι! Είναι δίκαιοι και αναγκαίοι», σημειώνουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, με αφορμή το εξώδικο Κεραμέως σε βάρος της ΔΟΕ.

«Να ανοίξει κύκλος Γενικών Συνελεύσεων που θα πάρουν αποφάσεις για απεργίες και διαδηλώσεις. Αν δεν συγκαλέσουν Γ.Σ. οι ομοσπονδίες, να πάρουν πρωτοβουλία οι ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για ακόμα μια φορά καταφεύγουν στα δικαστήρια!

Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι! Είναι δίκαιοι και αναγκαίοι!

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Για ακόμα μια φορά η Κεραμέως ζητά τη βοήθεια των δικαστηρίων για να επιβάλλει την κυβερνητική πολιτική.

Για ακόμα μια φορά οι εκπαιδευτικοί εκβιάζονται, απειλούνται, εκφοβίζονται μέσω του νόμου Χατζηδάκη για να υποταχτούν.

Για ακόμα μια φορά η καταστολή των αγώνων και η επίδειξη ισχύος παραμένει το μόνο μέσο, από το  οποίο η κυβέρνηση προσδοκά αποτελέσματα…

Αφού η ρουφιανιά και η ανθρωποφαγία δεν έχει πολλούς αποδέκτες κατά πως φαίνεται και αφού οι εκπαιδευτικοί δεν υποδέχτηκαν με…ενθουσιασμό το θεσμό των μεντόρων επιτηρητών ελεγκτών συντονιστών και λιβανιστών του κυβερνητικού έργου, έρχεται το μαστίγιο για να μας θυμίσει τι εστί αξιολόγηση, η οποία πρέπει να περάσει και να εφαρμοστεί δια πυρός και σιδήρου!

Ο κλάδος ξανά μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση!

Ένας κλάδος δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων, με δηλωμένη την αντίθεσή του στα κυβερνητικά μέτρα, στην αξιολόγηση- κατηγοριοποίηση  σχολείων και εκπαιδευτικών. Ένας κλάδος που ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ να αντιπαλέψει τους νόμους- εκτρώματα, να φρενάρει την επίθεση, να την ανατρέψει και να διεκδικήσει δικαιώματα.

ΠΡΕΠΕΙ, γιατί ο αγώνας είναι μονόδρομος! Γιατί η επίθεση δε θα σταματήσει από μόνη της. Γιατί η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει όλο το πακέτο ισοπέδωσης και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων. Γιατί  οι αυταπάτες ότι κάπως θα ξεφύγουμε, κάπως θα ξεγλιστρήσουμε με τερτίπια και κόλπα, μας αφοπλίζουν και χειροτερεύουν τη θέση μας.

ΜΠΟΡΕΙ, γιατί έχει τη δύναμη! Τη δύναμη των δεκάδων χιλιάδων απεργών, των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών εκπαιδευτικών. Και αυτή η δύναμη φάνηκε στις 11 Οκτώβρη πέρσι, στην τελευταία κλαδική απεργία. Γιατί μόνο εκεί μπορεί να φανεί, στις απεργίες, στις διαδηλώσεις. Γιατί μόνο εκεί μπορεί  να συναντήσει και να συνενωθεί και με άλλους αγώνες εργαζόμενων και φοιτητών, συγκροτώντας μέτωπο αντίστασης.

Να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε. Γι’ αυτό πρέπει να ξεπεράσουμε την αδράνεια των παρατάξεων και τις αδιέξοδες προτάσεις τους. Μπορούν να σκαρφιστούν διάφορα, όπως τα Ενιαία Κείμενα, για να αποφύγουν το ξεδίπλωμα των αγώνων. Οι παρατάξεις που αναφέρονται σε κόμματα εξουσίας προτείνουν ανερυθρίαστα υποταγή. Οι παρατάξεις που αναφέρονται στην αριστερά και το κίνημα έχουν μεγάλη ευθύνη.

Άμεσα οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να προκηρύξουν 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα.

Να ανοίξει κύκλος Γενικών Συνελεύσεων που θα πάρουν αποφάσεις για απεργίες και διαδηλώσεις. Αν δεν συγκαλέσουν Γ.Σ. οι ομοσπονδίες, να πάρουν πρωτοβουλία οι ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ Η  ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ 

Ολοι την Δευτέρα 26/9, 12.30 μμ στα Δικαστήρια

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά