«Για ακόμα μια φορά καταφεύγουν στα δικαστήρια! Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι! Είναι δίκαιοι και αναγκαίοι», σημειώνουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών για το εξώδικο Κεραμέως σε βάρος της ΔΟΕ

«Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι! Είναι δίκαιοι και αναγκαίοι», σημειώνουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, με αφορμή το εξώδικο Κεραμέως σε βάρος της ΔΟΕ.

«Να ανοίξει κύκλος Γενικών Συνελεύσεων που θα πάρουν αποφάσεις για απεργίες και διαδηλώσεις. Αν δεν συγκαλέσουν Γ.Σ. οι ομοσπονδίες, να πάρουν πρωτοβουλία οι ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για ακόμα μια φορά καταφεύγουν στα δικαστήρια!

Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι! Είναι δίκαιοι και αναγκαίοι!

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Για ακόμα μια φορά η Κεραμέως ζητά τη βοήθεια των δικαστηρίων για να επιβάλλει την κυβερνητική πολιτική.

Για ακόμα μια φορά οι εκπαιδευτικοί εκβιάζονται, απειλούνται, εκφοβίζονται μέσω του νόμου Χατζηδάκη για να υποταχτούν.

Για ακόμα μια φορά η καταστολή των αγώνων και η επίδειξη ισχύος παραμένει το μόνο μέσο, από το  οποίο η κυβέρνηση προσδοκά αποτελέσματα…

Αφού η ρουφιανιά και η ανθρωποφαγία δεν έχει πολλούς αποδέκτες κατά πως φαίνεται και αφού οι εκπαιδευτικοί δεν υποδέχτηκαν με…ενθουσιασμό το θεσμό των μεντόρων επιτηρητών ελεγκτών συντονιστών και λιβανιστών του κυβερνητικού έργου, έρχεται το μαστίγιο για να μας θυμίσει τι εστί αξιολόγηση, η οποία πρέπει να περάσει και να εφαρμοστεί δια πυρός και σιδήρου!

Ο κλάδος ξανά μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση!

Ένας κλάδος δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων, με δηλωμένη την αντίθεσή του στα κυβερνητικά μέτρα, στην αξιολόγηση- κατηγοριοποίηση  σχολείων και εκπαιδευτικών. Ένας κλάδος που ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ να αντιπαλέψει τους νόμους- εκτρώματα, να φρενάρει την επίθεση, να την ανατρέψει και να διεκδικήσει δικαιώματα.

ΠΡΕΠΕΙ, γιατί ο αγώνας είναι μονόδρομος! Γιατί η επίθεση δε θα σταματήσει από μόνη της. Γιατί η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει όλο το πακέτο ισοπέδωσης και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων. Γιατί  οι αυταπάτες ότι κάπως θα ξεφύγουμε, κάπως θα ξεγλιστρήσουμε με τερτίπια και κόλπα, μας αφοπλίζουν και χειροτερεύουν τη θέση μας.

ΜΠΟΡΕΙ, γιατί έχει τη δύναμη! Τη δύναμη των δεκάδων χιλιάδων απεργών, των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών εκπαιδευτικών. Και αυτή η δύναμη φάνηκε στις 11 Οκτώβρη πέρσι, στην τελευταία κλαδική απεργία. Γιατί μόνο εκεί μπορεί να φανεί, στις απεργίες, στις διαδηλώσεις. Γιατί μόνο εκεί μπορεί  να συναντήσει και να συνενωθεί και με άλλους αγώνες εργαζόμενων και φοιτητών, συγκροτώντας μέτωπο αντίστασης.

Να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε. Γι’ αυτό πρέπει να ξεπεράσουμε την αδράνεια των παρατάξεων και τις αδιέξοδες προτάσεις τους. Μπορούν να σκαρφιστούν διάφορα, όπως τα Ενιαία Κείμενα, για να αποφύγουν το ξεδίπλωμα των αγώνων. Οι παρατάξεις που αναφέρονται σε κόμματα εξουσίας προτείνουν ανερυθρίαστα υποταγή. Οι παρατάξεις που αναφέρονται στην αριστερά και το κίνημα έχουν μεγάλη ευθύνη.

Άμεσα οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να προκηρύξουν 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα.

Να ανοίξει κύκλος Γενικών Συνελεύσεων που θα πάρουν αποφάσεις για απεργίες και διαδηλώσεις. Αν δεν συγκαλέσουν Γ.Σ. οι ομοσπονδίες, να πάρουν πρωτοβουλία οι ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ Η  ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ 

Ολοι την Δευτέρα 26/9, 12.30 μμ στα Δικαστήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Συντάξεις-Δημόσιο-Εκπαιδευτικοί: Ποιοι και πώς παίρνουν πρόωρη πριν από τα 62
Τι ισχύει και τι αλλάζει στα όρια ηλικίας για πρόωρη σύνταξη από το Δημόσιο - Ανατροπές αλλά και «παράθυρα» στις πρόωρες συντάξεις των δημοσίων...
Συντάξεις-Δημόσιο-Εκπαιδευτικοί: Ποιοι και πώς παίρνουν πρόωρη πριν από τα 62
υπουργειο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Ονομασίες, μετονομασίες και αλλαγές υπουργών
Αν όμως το υπουργείο Παιδείας βαφτίζεται και ξαναβαφτίζεται εκεί που έχουμε αλλαγές με  ταχύτητα πυροβόλου όπλου είναι στους υπουργούς Παιδείας που...
Υπουργείο Παιδείας: Ονομασίες, μετονομασίες και αλλαγές υπουργών
πόλεμος ουκρανία
Ρώσος τραγουδιστής αυτοκτόνησε για να μην στατευθεί!
Ιδιαίτερα απελπιστική είναι η κατάσταση των Ρώσων πολιτών, που ψάχνουν τρόπους να μην στρατευθούν, ενώ ένας ράπερ έφτασε στο σημείο να αυτοκτονήσει!
Ρώσος τραγουδιστής αυτοκτόνησε για να μην στατευθεί!