KERAMEOS
Κεραμέως: «40 χρόνια τώρα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, και τις ξεχωρίζω από τους εκπαιδευτικούς, δε θέλουν την αξιολόγηση. Αλλά η κοινωνία το απαιτεί»

Πρόβλημα ...όρασης φαίνεται πως έχει η κ.Κεραμέως, η οποία δεν είδε (η καλύτερα, προσποιήθηκε ότι δεν είδε) τη  μαζικότερη πορεία των τελευταίων ετών που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με τους εκπαιδευτικούς να αγωνίζονται κατά της ατομικής αξιολόγησης.

Σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά, η υπουργός Παιδείας είπε ότι «οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι που δεν θέλουν την αξιολόγηση», διαχωρίζοντας τους συνδικαλιστές από τους εκπαιδευτικούς!

Τι κι αν η πραγματικότητα τη διαψεύδει με τους χιλιάδες δάσκαλους και καθηγητές που διαδήλωσαν σήμερα εναντίον της ατομικής αξιολόγησης, εκείνη επέμεινε: «40 χρόνια τώρα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, και τις ξεχωρίζω από τους εκπαιδευτικούς, δε θέλουν την αξιολόγηση. Αλλά η κοινωνία το απαιτεί», είπε, αποδεικνυοντας ότι έχει... οξύτατο πρόβλημα εθελούσιας τύφλωσης, αφού δεν είδε στους δρόμους ούτε γονείς, ούτε τους καλλιτέχνες και τους αρχαιολόγους, που υποστήριξαν τους εκπαιδευτικούς,  αλλά μόνο συνδικαλιστές!

Επέμεινε μάλιστα ότι η αξιολόγηση θα έχει μόνο υποστηρικτικό χαρακτήρα αλλά η μη αποδοχή της θα επιφέρει πειθαρχικές κυρώσεις, αποκρύπτοντας για μια ακόμα φορά ότι σε επόμενη φάση, εφόσον τα πράγματα μείνουν ως έχουν, ο πρόεδρος του ΙΕΠ κ.Αντωνίου (ή ο εκάστοτε πρόεδρος) θα έχει αποφασίστικό και ενισχυμένο ρόλο σε αλλαγές και διορθώσεις στο σύστημα αξιολόγησης, που θα μπορούν να επέρχονται κάθε χρόνο, μέσω της πρόβλεψης για «Μεταξιολόγηση»

Μάλιστα η υπουργός ήταν τόσο ικανοποιημένη με το νέο της εύρημα περί συνδικαλιστών που αντιδρούν, ώστε το επανέλαβε αργότερα και με ανάρτηση στο twitter:

«Χωρίς αξιολόγηση, δεν υπάρχει βελτίωση. Η κοινωνία το γνωρίζει & υποστηρίζει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες & ο ΣΥΡ είναι σε αντίθεση με την κοινωνία. Επιμένουν σε ιδεοληψίες. Η αξιολόγηση προχωρά & συμβάλλει σε καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας», έγραψε η υπουργός, αποφεύγοντας να πει ότι η ίδια έχει ήδη αξιολογηθεί από την κοινωνία καταλαβάνοντας σταθερά τις τελευταίες θέσεις στις δημοσκοπήσεις δημοφιλίας μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης. Από τους εκπαιδευτικούς δεν συζητάμε καν τη θέση της στην αξιολόγησή τους.

Ψηφίστε μας για αυξήσεις μισθών

Κατά τα άλλα, η κ.Κεραμέως επανέλαβε -για πολλοστή φορά- την καθαρά προεκλογική αναφορά σε αυξήσεις μισθών των εκπαιδευτικών εφόσον ανανεωθεί η εμπιστοσύνη του λαού στην κυβέρνηση, αλλά όταν ρωτήθηκε αν η δέσμευση αυτή αφορά το 2023, είπε ότι ...δεν μπορεί να απαντήσει. Είπε ακόμα ότι ήδη η Πανεπιστημιακή Αστυνομία έχει εγκατασταθελί σε ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και ΕΜΠ, και κατέληξε λέγοντας ότι η ΝΔ διακρίνεται για τη συνέπεια λόγων και πράξεων, γιαυτό πρέπει να λάβει εντολή αυτοδυναμίας για να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δημοτικά Σχολεία: Αλλάζει το ωράριο αποχώρησης των μαθητών

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα