Κεραμέως
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Τι ανέφερε η Νίκη Κεραμέως για την αξιολόγηση

Ραδιοφωνική συνέντευξη έδωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Χρήστο Μιχαιλίδη, αναφερόμενη μεταξύ άλλων και στην άρνηση των εκπαιδευτικών να προχωρήσουν με την αξιολόγηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «και στο παρελθόν είχε γίνει αυτό, και στα δύο προηγούμενα στάδια».

Παράλληλα δήλωσε βέβαιη ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα έχουν διάρκεια αν συνεχίσει τη διακυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνέντευξη

Κεραμέως: Όλα τα στελέχη εκπαίδευσης αξιολογούνται και μάλιστα αυστηρά, γιατί καλούνται να υπηρετήσουν μια συγκεκριμένη θέση ευθύνης προβλέπεται να αξιολογηθούν στο μέσο και στο τέλος της θητείας τους και αν δεν αξιολογηθούν θετικά μπορεί να απομακρυνθούν από τη θέση τους. Οι αξιολογητές αξιολογούνται. Έχουμε ένα σύστημα αξιολόγησης προς όλες τις κατευθύνσεις με στόχο το σύστημα να γίνει καλύτερο.

Τα δύο πρώτα επίπεδα αξιολόγησης έχουν εφαρμοστεί. Είμαστε στη δεύτερη χρονιά εφαρμογής αυτών και η ατομική αξιολόγηση ξεκίνησε τώρα. Είμαστε στη φάση που ανοίγει η πλατφόρμα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Είχαμε αντιδράσεις με την αξιολόγηση, πάντα υπάρχουν αντιδράσεις. Η πρώτη χρονιά ήταν δύσκολη η εφαρμογή της αξιολόγησης αλλά τη φετινή εφαρμόζεται κανονικότατα.

[...]

Αν ρωτήσουμε έξω στην κοινωνία, ο κόσμος θέλει αξιολόγηση για τα παιδιά του που τα στέλνει στο σχολείο; Θέλει αξιολόγηση.

Δημοσιογράφος: Τι θα γίνει αν οι εκπαιδευτικοί δεν θελήσουν να αξιολογηθούν και απεργήσουν;

Κεραμέως: Και στο παρελθόν είχε γίνει αυτό, και στα δύο προηγούμενα στάδια (αξιολόγηση σχολείων και pisa) και δυστυχώς επειδή είχαν προκηρύξει απεργία – αποχή διαρκείας… Ξέρετε, σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα στην απεργία, αλλά άλλο είναι αυτό και άλλο να λες ότι δεν θα εφαρμόσω τον νόμο. Έχουμε κράτος δικαίου, και μένα μπορεί να μην μου άρεσαν οι νόμοι που είχαν ψηφιστεί  από προηγούμενες κυβερνήσεις, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να τους εφαρμόσεις.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο χάσμα της βάσης των εκπαιδευτικών και των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Καθημερινά συνομιλώ με εκπαιδευτικούς, υπάρχει ένα υγιές κομμάτι εκπαιδευτικών που θέλει να βελτιωθεί, να γίνει καλύτερο, να επιμορφωθεί. Με γέμισε με αισιοδοξία το γεγονός ότι τόσοι εκπαιδευτικοί διψούν για επιμόρφωση.

Δημοσιογράφος: Αν φύγετε, θα συνεχίσει να εφαρμόζεται η αξιολόγηση;

Κεραμέως: Όσο έχουμε πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οποίος ασχολείται προσωπικά με όλα αυτά τα θέματα και την Παιδεία που πονάει είμαι πεπεισμένη ότι θα υπάρχει διάρκεια σε όλες αυτές τις μεταρρυθμίσεις.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Γεροβασίλη γ
Γεροβασίλη για εκλογές-ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση του συνεδρίου είναι απολύτως σεβαστή
Τα πρώτα λόγια της Όλγας Γεροβασίλη μετά την ανακοίνωση της μη πραγματοποίησης εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ
Γεροβασίλη για εκλογές-ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση του συνεδρίου είναι απολύτως σεβαστή