ο-αναπληρωτης-ταινια
«Η εύθραυστη «κανονικότητα» της ζωής ενός αναπληρωτή, η αβεβαιότητα, ο νομαδισμός, η μοναξιά, το ταλέντο στο πακετάρισμα, η ειλικρινής αγάπη για τα παιδιά γίνονται μέρος της αφήγησης» - Την Τρίτη 31/1, στις 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρήστος Τσακίρης» (οδός Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη)

Οι Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ καλούμε τους νεοδιόριστους, τους αναπληρωτές και όλους τους συναδέλφους σε εκδήλωση – συζήτηση την Τρίτη 31/1, στις 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρήστος Τσακίρης». Θα  γίνει προβολή της ταινίας «ο Αναπληρωτής», του Άρη Αγάθου.

Η ταινία αποτυπώνει τη νομαδική ζωή του -τότε- αναπληρωτή Βασίλη Κυριακίδη από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι τη λήξη της. Ο τόνος δίνεται εξαρχής.

Πολύ πριν αρχίσει να εξελίσσεται η ιστορία, ένα τεράστιο χάρτινο κουτί μετακόμισης με την επιγραφή «ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ» συμπυκνώνει και προοικονομεί την αφήγηση: Εύθραυστοι εκπαιδευτικοί, εύθραυστα σχολεία, εύθραυστες ζωές παιδιών και δασκάλων στον απόηχο της διάλυσης της δημόσιας Παιδείας. Όπως άρον-άρον παρουσιάστηκε ο αναπληρωτής στους Φούρνους, έτσι και απολύεται τον Ιούνη. Ανταμοιβή για μια δύσκολη και μοναχική χρονιά, το χαρτί απόλυσης και το ταμείο ΟΑΕΔ. Ο αναπληρωτής ξανά στον πάγκο, την ανασφάλεια και την ανεργία. Το μόνο που μένει αλώβητο σε αυτή τη λούπα εξαθλίωσης είναι η τρυφερότητα και η αφοσίωση του δασκάλου προς τους μαθητές και τις μαθήτριές του.

ο-αναπληρωτης-ταινια

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει συζήτηση για την καθημερινότητα που ζούμε στα σχολεία μας, για τα προβλήματα του σχολείου και εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των νεοδιόριστων και αναπληρωτών,  την ανάγκη να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς,  μόνιμους μαζικούς διορισμούς, καθώς και τον αγώνα του κλάδου για να σταματήσουμε την αξιολόγηση.

Το ΥΠΑΙΘ μπροστά στις αντιστάσεις που συναντά η αξιολόγηση επιταχύνει τις διαδικασίες για την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης, ψηφίζοντας fast track νέες τροπολογίες. Η κ. Κεραμέως δηλώνει ότι η ατομική αξιολόγηση θα ξεκινήσει άμεσα και τμηματικά όπου ολοκληρώνονται οι κρίσεις συμβούλων. Παράτυπα δεν μονιμοποιούν τους νεοδιόριστους για να τους έχουν σε ομηρία και να τους απειλούν με τη μονιμοποίησή τους, ενώ ετοιμάζουν νέο σύστημα προσλήψεων που θα συμπεριλαμβάνει και διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Προωθούν καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας που καθιερώνει το αέναο κυνήγι προσόντων, μορίων, σεμιναρίων που άνοιξε το προσοντολόγιο και θέλουν να ολοκληρώσει ο ΑΣΕΠ και παράλληλα, μέσω της αξιολόγησης  ξεκινάνε την άρση της μονιμότητας.  

Υλοποιούν με ευλάβεια όλες τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ, εξετάσεις PISA, ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, κολέγια, πανεπιστημιακή αστυνομία και νόμο πλαίσιο, με στόχο το ξεθεμελίωμα της δημόσιας εκπαίδευσης, και την ενίσχυση του ταξικού και κατηγοριοποιημένου σχολείου.

Χρέος μας να οργανώσουμε τους αγώνες μας, για την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

                                                                                     

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ηλικιωμένη
«Έξυπνες» συσκευές και εφαρμογές τηλεβοήθειας για ηλικιωμένους
Εξασφαλίζεται η δωρεάν μεταφορά των ηλικιωμένων που ζουν σε παραμεθόριες περιοχές ώστε να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και διάφορες δραστηριότητες και...
«Έξυπνες» συσκευές και εφαρμογές τηλεβοήθειας για ηλικιωμένους