ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κοπή πίτας και Αγιασμός πραγματοποιήθηκε στο νέο κτήριο της ΠΔΕ Αττικής

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 13:00 πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός του νέου κτηρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, το οποίο βρίσκεται στη Διεύθυνση Ξενίας 24, Αθήνα και έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Τον αγιασμό τέλεσε ο πατήρ Ισίδωρος, Αιδεσιμότατος ιερέας του ιερού ναού Αγίου Αποστόλου Θωμά (Αμπελοκήπων, Γουδή) και ευλόγησε τη βασιλόπιτα,  ευχόμενος καλή και φωτισμένη χρονιά.
 
Παρέστησαν η Αναπλ. Προϊσταμένη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διοικητικής, Οικονομικής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης της Π.Δ.Ε. Αττικής, κα Κωστούλα Μπαλιώτη, οι Προϊστάμενοι, οι Προϊσταμένες και οι συνεργάτες όλων των Τμημάτων της Υπηρεσίας. Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας της Περιφέρειας Αττικής κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος, ο Αντιπρόεδρος του ΙΕΠ κ. Γιώργος Μπαραλής, οι Διευθυντές και οι Διευθύντριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, οι Οργανωτικοί Συντονιστές και οι Οργανωτικές Συντονίστριες των ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής, οι Προϊστάμενοι και οι Προϊστάμενες των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Αττικής, οι Προϊστάμενοι και οι Προϊστάμενες των Κ.Ε.ΠΕ.Α. Αττικής, Διευθυντές και Διευθύντριες από κοντινές σχολικές μονάδες και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής, κ. Γιώργος Κόσυβας λαμβάνοντας τον λόγο ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους και την αγαστή συνεργασία. Αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες της ΠΔΕ Αττικής και μεταξύ άλλων, στα ακόλουθα πρόσφατα επιτεύγματα: 

  • Στην ευόδωση των προσπαθειών για την εύρεση του νέου κτηρίου, το οποίο ανοίγει δυνατότητες πλήρους ανάπτυξης της Υπηρεσίας για την επίτευξη των οργανωτικών, διοικητικών και εκπαιδευτικών στόχων της ΠΔΕ Αττικής, στις σύγχρονες συνθήκες της «κανονικότητας» μετά την πανδημία.
  • Στον εκσυγχρονισμό της με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού.
  • Στη λειτουργία ευρυζωνικού δικτύου οπτικής ίνας και τη λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου.
  • Στην αναβάθμιση των υποδομών και του τεχνολογικού εξοπλισμού της Υπηρεσίας με την αξιοποίηση των χρημάτων από τα διοικητικά έξοδα οκτώ(8) Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+ για την αγορά υπολογιστών, εκτυπωτών, σκάνερ κ.λπ. Αξιοποιώντας, ταυτόχρονα, τα σχετικά πνευματικά προϊόντα όπως εκπαιδευτικό υλικό, μελέτες, ερευνητικά ευρήματα, ψηφιακά εργαλεία μάθησης (eBooks, Oδηγός για τους εκπαιδευτικούς, Ανοιχτά διαδικτυακά μαθήματα-ΜOOC)  για την υποστήριξη της σχολικής κοινότητας.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, η ΠΔΕ Αττικής είναι έτοιμη, σε έναν χώρο σύγχρονο και λειτουργικό, για την αποτελεσματική εφαρμογή της περιφερειακής εκπαιδευτικής πολιτικής στην Αττική προς όφελος των μαθητών και μαθητριών, των γονέων τους, των εκπαιδευτικών, των Στελεχών Εκπαίδευσης και γενικότερα του κοινωνικού συνόλου.

Μέσα σε μια ιδιαίτερα θερμή και ευχάριστη ατμόσφαιρα, ανταλλάξαμε ευχές και συζητήσαμε για μια ακόμη εποικοδομητική χρονιά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

laptop boy
«Τοξικό» για το σώμα το μπλε φως από υπολογιστές και κινητά – Πώς θα προστατευτούμε
«Σε έναν γηράσκοντα πληθυσμό όπως ο σύγχρονος, η αλλαγή στις λάμπες LED είναι μία δυνητική ωρολογιακή βόμβα για την υγεία»
«Τοξικό» για το σώμα το μπλε φως από υπολογιστές και κινητά – Πώς θα προστατευτούμε