Τριών Ιεραρχών: Η εγκύκλιος του υπουργείου - Τι προβλέπεται για τις 30 Ιανουαρίου
Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός

«Το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας θα τηρηθεί» μετά από τις εορταστικές εκδηλώσεις για την ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις 30 Ιανουαρίου.

Αυτό ορίζει η εγκύκλιος που εξέδωσε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας κ.Ζέττα Μακρή για την εορτή, που τα παλαιότερα χρόνια ήταν αργία για τα σχολεία.

Η εγκύκλιος

Σας ενημερώνουμε ότι την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός.

Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις και ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 και την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09-2022 Κ.Υ.Α.(Β΄4695)

Ηταν αργία

Υπενθυμίζεται ότι η σχολική αργία για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών καταργήθηκε το 2020 με διάταξη που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή: «Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της θρησκευτικής των Τριών Ιεραρχών, παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας. Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εκπαιδευτικών και μαθητών. Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων και της προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα. Η εν λόγω ρύθμιση καταλαμβάνει τόσο την Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δημόσια και ιδιωτική, έτσι ώστε ο τρόπος εορτασμού της συγκεκριμένης θρησκευτικής και σχολικής εορτής να είναι καθολικός και ενιαίος».

Δείτε την εγκύκλιο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρύο
Καιρός: Ο Απρίλιος «μεταμφιέζεται» σε Γενάρη – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πολικό ψύχος
Πρόγνωση-σοκ από τον Θοδωρή Κολυδά: Πότε καταφτάνουν τα χιόνια και η βουτιά του υδραργύρου κάτω από το μηδέν
Καιρός: Ο Απρίλιος «μεταμφιέζεται» σε Γενάρη – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πολικό ψύχος
Σοφία Χρηστίδου
Θεσσαλονίκη: Σε παραίτηση καλούν τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης μετά τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου
Καταγγελίες εκπαιδευτικών για «διοικητική αναλγησία» της Διεύθυνσης ΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: Σε παραίτηση καλούν τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης μετά τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου
Pepco
Pepco: Ανακαλείται προϊόν που πωλήθηκε στην ελληνική αγορά
Η εταιρεία καλεί τους καταναλωτές να επιστρέψουν το προϊόν, σε οποιοδήποτε κατάστημα, για να λάβουν επιστροφή χρημάτων - Δεν απαιτείται απόδειξη...
Pepco: Ανακαλείται προϊόν που πωλήθηκε στην ελληνική αγορά