αποχη-μαθητες-γονεις-καλαμαρια
«Δεν θέλουμε λάσπες και νερά» διαμηνύουν οι μαθητές του σχολείου - Αποχή για επικίνδυνη αυλή στο 18ο δημοτικό Καλαμαριάς, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας που αποφάσισε ο σύλλογος γονέων

«Όχι άλλα ψέματα», «Δεν θέλουμε λάσπες και νερά», «Οκτώ χρόνια υπομονή, όχι άλλη ενοχή». Αυτά είναι μερικά από τα συνθήματα των μαθητών του 18ου Δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς, οι οποίοι απείχαν τις δύο πρώτες ώρες από τα μαθήματά τους, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας που αποφάσισε ο σύλλογος γονέων με αίτημα την άμεση επιδιόρθωση – αποκατάσταση μεγάλου μέρους της αυλής που κάθε φορά που βρέχει μετατρέπεται σε λίμνη, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες για την ασφάλεια των παιδιών.

Όπως επισημαίνουν, το πρόβλημα είναι χρόνιο και οφείλεται στο γεγονός ότι το μέρος της αυλής που είχε κάποτε γκαζόν, δεν διέθετε την κατάλληλη υποδομή για να το κρατήσει, και από την επομένη κιόλας χρονιά, μετά την εγκατάσταση του, μετατράπηκε σε μία χωμάτινη επιφάνεια που είναι πολύ προβληματική όταν βρέχει.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του σχολείου Σοφία Θεοδωρίδου, επισημαίνει πώς η αυλή έχει καταστεί μη χρησιμοποιήσιμη για τα παιδιά, καθώς δεν διαθέτει αποστράγγιση, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε φορά που βρέχει τα εκατοντάδες παιδιά περιορίζονται στο υπόλοιπο κομμάτι της αυλής, σε επίσης επικίνδυνες συνθήκες, ενώ και όταν έχει καλό καιρό όλος ο εξωτερικός χώρος γεμίζει χώματα και σκόνη.

Στο βίντεο που ακολουθεί, η κ Θεοδωρίδου αναφέρεται στο πρόβλημα και εξηγεί ποιες είναι οι απαντήσεις που παίρνει το σχολείο από τη δημοτική αρχή, για τους λόγους για τους οποίους δεν έχει γίνει κάτι μέχρι στιγμής για να λυθεί το πρόβλημα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 4-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα