aigaleo_sxoleio
Πηγή:ethnos.gr
Τέλος στην αγωνία γονιών και μαθητών για την έξωση του σχολείου

Την επίταξη για τρία χρόνια του κτιρίου του 9ου Δημοτικού Σχολείου στο Αιγάλεω θα νομοθετήσει άμεσα η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας απαντώντας στη σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη.

Πρόκειται για μια σπουδαία νίκη του γονεϊκού κινήματος και όλων όσων αγωνίστηκαν για πολλούς μήνες για να έχει η γειτονιά σχολείο.

Είχε προηγηθεί η έξωση του σχολείου, το οποίο στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο από ιδιώτες κτίριο. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί βρήκαν κλειστό το σχολείο τους μόλις επέστρεψαν από τις διακοπές των Χριστουγέννων -οι ιδιοκτήτες είχαν αφαιρέσει ήδη πόρτες και παράθυρα. Με προσωπική απόφαση του δημάρχου, κόντρα στις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, το 9ο Δημοτικό θα έπρεπε να συστεγαστεί με το 14ο Δημοτικό. Το 14ο σχολείο δεν πληροί καμία προϋπόθεση ασφάλειας και χωρητικότητας. Σχεδόν διακόσια παιδιά θα έπρεπε να μοιραστούν μια μικρή αυλή. Γονείς και παππούδες θα έπρεπε να διανύουν πάνω από δύο χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σχολείο. Θα ήταν μια διάλυση ουσιαστικά της εκπαιδευτικής ζωής στο μέσο της χρονιάς.

Οι γονείς και οι μαθητές δεν το δέχτηκαν και ξεκίνησαν κατευθείαν αποχή από τα μαθήματα. Σε ένδειξη συμπαράστασης πολλά ακόμα σχολεία του Αιγάλεω ήταν σε αποχή.

Η Ένωση Γονέων Αιγάλεω έδωσε έναν μεγάλο αγώνα επί μήνες κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις  της, με αποκορύφωμα την παλλαϊκή συγκέντρωση της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου. Από τις 9 Ιανουαρίου και κάθε μέρα ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης ήταν έξω από το σχολείο και συμμετείχε στις πολύωρες κινητοποιήσεις της σχολικής κοινότητας. Στις 17 Ιανουαρίου η κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25 κατέθεσε τροπολογία για το “πάγωμα” των εξώσεων σχολικών μονάδων -που η κυβέρνηση απέρριψε. Στις 18 Ιανουαρίου ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε μαζί με τον Κρίτωνα Αρσένη και πλήθος μελών του ΜέΡΑ25 έξω από το 14ο Δημοτικό Σχολείο στην κινητοποίηση της σχολικής κοινότητας. Ο βουλευτής Δυτικής Αθήνας είχε ήδη καταθέσει τρεις επίκαιρες και μία γραπτή ερώτηση για την υπόθεση του 9ου Δημοτικού Σχολείου και είχε δημοσιοποιήσει με αρθρογραφία το θέμα.

Το αίτημα ήταν μαζικό και ξεκάθαρο: Επίταξη τώρα. Η κοινωνική πίεση απέδωσε και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δεχτεί το αίτημα. Ο αν. υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα με νομοθετική πρωτοβουλία η επίταξη του σχολικού κτιρίου και η αποκατάστασή του από τον Δήμο.

Το λέμε και θα το λέμε συνέχεια: όλα κατακτώνται με τους αγώνες, και αυτούς θα συνεχίσουμε να δίνουμε.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

σχετικά άρθρα

Ποιος τους αξιολογητές θα αξιολογήσει;
Αξιολόγηση: Σύμβουλος πήγε να αξιολογήσει «εν κρυπτώ»...κι έφυγε σαν τον κλέφτη...
«Η σύμβουλος δεν ένιωσε καν την ανάγκη να υπερασπιστεί τόσο τις δικές της πρακτικές, όσο και του Υπουργείου Παιδείας, αλλά αντίθετα επέλεξε να έρθει...
Αξιολόγηση: Σύμβουλος πήγε να αξιολογήσει «εν κρυπτώ»...κι έφυγε σαν τον κλέφτη...