aigaleo_sxoleio
Πηγή:ethnos.gr
Τέλος στην αγωνία γονιών και μαθητών για την έξωση του σχολείου

Την επίταξη για τρία χρόνια του κτιρίου του 9ου Δημοτικού Σχολείου στο Αιγάλεω θα νομοθετήσει άμεσα η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας απαντώντας στη σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη.

Πρόκειται για μια σπουδαία νίκη του γονεϊκού κινήματος και όλων όσων αγωνίστηκαν για πολλούς μήνες για να έχει η γειτονιά σχολείο.

Είχε προηγηθεί η έξωση του σχολείου, το οποίο στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο από ιδιώτες κτίριο. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί βρήκαν κλειστό το σχολείο τους μόλις επέστρεψαν από τις διακοπές των Χριστουγέννων -οι ιδιοκτήτες είχαν αφαιρέσει ήδη πόρτες και παράθυρα. Με προσωπική απόφαση του δημάρχου, κόντρα στις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, το 9ο Δημοτικό θα έπρεπε να συστεγαστεί με το 14ο Δημοτικό. Το 14ο σχολείο δεν πληροί καμία προϋπόθεση ασφάλειας και χωρητικότητας. Σχεδόν διακόσια παιδιά θα έπρεπε να μοιραστούν μια μικρή αυλή. Γονείς και παππούδες θα έπρεπε να διανύουν πάνω από δύο χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σχολείο. Θα ήταν μια διάλυση ουσιαστικά της εκπαιδευτικής ζωής στο μέσο της χρονιάς.

Οι γονείς και οι μαθητές δεν το δέχτηκαν και ξεκίνησαν κατευθείαν αποχή από τα μαθήματα. Σε ένδειξη συμπαράστασης πολλά ακόμα σχολεία του Αιγάλεω ήταν σε αποχή.

Η Ένωση Γονέων Αιγάλεω έδωσε έναν μεγάλο αγώνα επί μήνες κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις  της, με αποκορύφωμα την παλλαϊκή συγκέντρωση της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου. Από τις 9 Ιανουαρίου και κάθε μέρα ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης ήταν έξω από το σχολείο και συμμετείχε στις πολύωρες κινητοποιήσεις της σχολικής κοινότητας. Στις 17 Ιανουαρίου η κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25 κατέθεσε τροπολογία για το “πάγωμα” των εξώσεων σχολικών μονάδων -που η κυβέρνηση απέρριψε. Στις 18 Ιανουαρίου ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε μαζί με τον Κρίτωνα Αρσένη και πλήθος μελών του ΜέΡΑ25 έξω από το 14ο Δημοτικό Σχολείο στην κινητοποίηση της σχολικής κοινότητας. Ο βουλευτής Δυτικής Αθήνας είχε ήδη καταθέσει τρεις επίκαιρες και μία γραπτή ερώτηση για την υπόθεση του 9ου Δημοτικού Σχολείου και είχε δημοσιοποιήσει με αρθρογραφία το θέμα.

Το αίτημα ήταν μαζικό και ξεκάθαρο: Επίταξη τώρα. Η κοινωνική πίεση απέδωσε και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δεχτεί το αίτημα. Ο αν. υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα με νομοθετική πρωτοβουλία η επίταξη του σχολικού κτιρίου και η αποκατάστασή του από τον Δήμο.

Το λέμε και θα το λέμε συνέχεια: όλα κατακτώνται με τους αγώνες, και αυτούς θα συνεχίσουμε να δίνουμε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xarokopeio.jpg
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: Οι προκηρύξεις για την ανάδειξη εσωτερικών και εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης
Δημοσιεύθηκαν οι προκηρύξεις για την την ανάδειξη εσωτερικών και εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: Οι προκηρύξεις για την ανάδειξη εσωτερικών και εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης
drasi_gia_via
«Σπάμε τη Σιωπή, Ενώνουμε τις Φωνές Ενάντια στη Βία»: Πανελλήνια σχολική δράση στις 6/3
Πανελλήνια δράση του Δικτύου Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης με τίτλο «Σπάμε τη Σιωπή, Ενώνουμε τις Φωνές Ενάντια στη Βία», στις 6/3
«Σπάμε τη Σιωπή, Ενώνουμε τις Φωνές Ενάντια στη Βία»: Πανελλήνια σχολική δράση στις 6/3
Παλαιστίνη
Παλαιστίνη: Η γενοκτονία συνεχίζεται
«Καθημερινά παρακολουθούμε απάνθρωπες σκηνές από το δράμα του παλαιστινιακού λαού. Εικόνες βιβλικής καταστροφής.  Πόλεις ισοπεδωμένες ,  σπίτια...
Παλαιστίνη: Η γενοκτονία συνεχίζεται