9ο Δημοτικό Σχολείο στο Αιγάλεω
Γονείς: Δεν μπορεί να παίρνονται αβίαστα αποφάσεις για συστέγαση δύο σχολείων σε τάξεις κλουβιά με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την εκπαιδευτική διαδικασία και την σωματική τους ακεραιότητα

Νέα αναστάτωση προκλήθηκε στο 9ο Δημοτικό του Αιγάλεω που βρίσκεται υπό έξωση με αποτέλεσμα μαθητές και γονείς αν έχουν αναστατωθεί, καθώς ο Δήμαρχος Αιγάλεω ανακοίνωσε στους γονεις ότι αποφάσισε να ζητήσει την μεταστέγαση του σχολείου στο 14ο και να παραδοθεί το κτήριο του 9ου στους ιδιοκτήτες, ενώ τρέχει (;) η διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.

Οι γονείς τονίζουν ότι πρόκειται για  απόφαση «που δεν κατανοούμε, δεν δεχόμαστε, μια απόφαση που ήρθε σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου και τις δικές μας, της σχολικής κοινότητας, πιέσεις και αγώνα»

Η ανακοίνωση της Ενωσης Γονέων Αιγάλεω

Στο ίδιο έργο θεατές;

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε χτες στην σχολική κοινότητα του Δήμου μας, από την γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Αιγάλεω σχετικά με το 9ο Δημοτικό σχολείο και το ζήτημα της στέγασης του.

Στο ξεκίνημα του χτεσινού δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αιγάλεω ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να ζητήσει την μεταστέγαση του σχολείου στο 14ο και να παραδοθεί το κτήριο του 9ου στους ιδιοκτήτες, ενώ τρέχει (;) η διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου από τον Σεπτέμβρη του 2022.

Μια απόφαση που δεν κατανοούμε, δεν δεχόμαστε, μια απόφαση που ήρθε σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου και τις δικές μας, της σχολικής κοινότητας, πιέσεις και αγώνα!

Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί!

Δεν μπορεί να παίρνονται αβίαστα αποφάσεις για συστέγαση δύο σχολείων σε τάξεις κλουβιά με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την εκπαιδευτική διαδικασία και την σωματική τους ακεραιότητα.

Τα παιδιά μας δικαιούνται ασφαλή σχολική στέγη.

Κανένας, με καμία μονομερή απόφαση του δεν μπορεί να στοιβάξει μαθητές σε χώρους και συνθήκες που δεν διασφαλίζουν την ασφάλεια τους.

Δεν διαπραγματευόμαστε οι γονείς τα σαφή, αυτονόητα δικαιώματα των παιδιών μας.

Θα τα θέτουμε ξανά και ξανά μέχρι να γίνουν δική σας μέριμνα, όπως οφείλει η θέση και τα αξιώματα σας!

Λύσεις που να διασφαλίζουν την παραμονή του σχολείου αλλά και την νομιμότητα μπορούν να υπάρξουν, αρκεί να υπάρχει και η ανάλογη πολιτική βούληση. Υπάρχει όμως;

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2023: Τα θέματα και οι λύσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

panelladikes_exetaseis.jpg
Πανελλήνιες 2023 - Θέμα Ν. Γλώσσας: Ένοχος ο … Αριστοτέλης για τις γυναικοκτονίες!
Πανελλήνιες 2023 - Νεοελληνική Γλώσσα: Το αποτέλεσμα είναι να  καταπνίγεται ο αυθορμητισμός και να εθίζονται οι μαθητές στην ανειλικρίνεια και την...
Πανελλήνιες 2023 - Θέμα Ν. Γλώσσας: Ένοχος ο … Αριστοτέλης για τις γυναικοκτονίες!
εξετάσεις 30.jpg
Πανελλήνιες 2023: Πως υπονομεύεται ο Μπρεχτ στο θέμα των Νέων Ελληνικών στις εξετάσεις των ΕΠΑΛ
Γιατί άραγε επιλέξατε το ποίημα του Μπρεχ «Καταφύγια για τη νύχτα», ένα ποίημα που είναι  καταπέλτης ενάντια  στην φιλανθρωπία,  ποίημα που γράφτηκε...
Πανελλήνιες 2023: Πως υπονομεύεται ο Μπρεχτ στο θέμα των Νέων Ελληνικών στις εξετάσεις των ΕΠΑΛ