9ο δημοτικό αιγάλεω
ΔΟΕ: Είναι παιδαγωγικά απαράδεκτο στα μέσα της χρονιάς οι μαθητές, με τους δασκάλους και τους γονείς τους να βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς ανασφάλειας

Όχι στην έξωση του 9ου Δ.Σ. Αιγάλεω και στη μετεγκατάστασή του στο 14ο Δ.Σ.λέει η ΔΟΕ και ζητά την επίσπευση της διαδικασίας αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του κτηρίου που στεγάζεται το σχολείο.

Η υπόθεση της εξωσης του συγκεκριμένου σχολείου ταλαιπωρεί εδώ και καιρό  τους μαθητές και τους γονείς που έχουν αναστατωθεί, καθώς ο Δήμαρχος Αιγάλεω ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να ζητήσει την μεταστέγαση του σχολείου στο 14ο και να παραδοθεί το κτήριο του 9ου στους ιδιοκτήτες, ενώ τρέχει (;) η διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.

Οι γονείς τονίζουν ότι πρόκειται για  απόφαση «που δεν κατανοούμε, δεν δεχόμαστε, μια απόφαση που ήρθε σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου και τις δικές μας, της σχολικής κοινότητας, πιέσεις και αγώνα»

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Το πρωί της 9ης Ιανουαρίου, επιστρέφοντας από τις γιορτές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και τα παιδιά του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, βρήκαν, για μία ακόμη φορά, το σχολείο τους κλειδαμπαρωμένο και φυλασσόμενο από εταιρεία security κατόπιν αιτήματος των ιδιοκτητών και με τη σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Αρχής. Με συνοπτικές διαδικασίες ο Δήμαρχος Αιγάλεω, με προσωπική του απόφαση, αποφάσισε τη μετεγκατάσταση του 9ου Δ.Σ στο χώρο του 14ου Δ.Σ. Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του κτηρίου από πλευράς του Δήμου, κατόπιν ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντίστοιχη στάση, κρατάει και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, ο οποίος αποδέχτηκε την οριστική μεταστέγαση του σχολείου στο όμορο 14ο Δ.Σ, και σοβαρότατες ευθύνες έχει το Υ.ΠΑΙ.Θ.

Η απόφαση αυτή καταδικάστηκε από σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς, τα παιδιά και πληθώρα τοπικών φορέων, οι οποίοι και προχώρησαν άμεσα σε κινητοποιήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη ΔΙΠΕ Γ’ Αθήνας, ενώ για την Παρασκευή 13/1 έχει ήδη προκηρυχθεί στάση εργασίας και κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας.

Καταδικάζουμε την απόφαση για έξωση και μεταστέγαση του 9ου Δ.Σ. Είναι παιδαγωγικά απαράδεκτο στα μέσα της χρονιάς οι μαθητές, με τους δασκάλους και τους γονείς τους να βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς ανασφάλειας. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για το παιδαγωγικό κενό που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας όλης αυτής της ταλαιπωρίας.

Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε., των γονιών και των μαζικών φορέων της περιοχής και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα υπεράσπισης του σχολείου, αγώνα για το δικαίωμα των παιδιών στο αυτονόητο: το 2023 να έχουν αξιοπρεπή σχολική στέγη για να κάνουν μάθημα.

Δηλώνουμε πως δεν αποδεχόμαστε να παραδοθεί το κτήριο και να στοιβαχτούν τα παιδιά στο 14ο Δ.Σ., το οποίο μάλιστα δεν μπορεί να υποστηρίξει κτηριακά την αύξηση του δυναμικού του κατά 100%. Η μεταστέγαση αυτή είναι επικίνδυνη! Θεωρούμε απαράδεκτο στις μέρες μας τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ και σε πρώην αποθήκες, σε αίθουσες εκδηλώσεων και σε κλουβιά χωρισμένα με γυψοσανίδες. Έχουμε ζήσει τις συνέπειες τέτοιων πρακτικών και δε μπορούμε να επιτρέψουμε να επαναληφθούν!

Διεκδικούμε

Ο Δήμος να υλοποιήσει ΤΩΡΑ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να προχωρήσει σε άμεση, αναγκαστική απαλλοτρίωση του κτηρίου.

Άμεση παρέμβαση των εμπλεκόμενων Υπουργείων για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου και της παραμονής του στο κτήριο που ήδη στεγάζεται.

Η Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ την έξωση με νομοθετική ρύθμιση

Επίλυση με ευθύνη της κυβέρνησης, του στεγαστικού ζητήματος όλων των σχολείων με βάση τις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες και δυνατότητες.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

σχετικά άρθρα

ioanninon
ΣΥΡΙΖΑ: Η παραίτηση των καθηγητών της Γεωπονικής Ιωαννίνων αποτυπώνει τις κυβερνητικές παθογένειες στα ΑΕΙ

Να ενεργοποιήσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγούν σε λύσεις και θωρακίζουν τον Ενιαίο Χώρο Εκπαίδευσης...

ΣΥΡΙΖΑ: Η παραίτηση των καθηγητών της Γεωπονικής Ιωαννίνων αποτυπώνει τις κυβερνητικές παθογένειες στα ΑΕΙ
ypaith3.jpg
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2023: Η πρόσκληση και οι προθεσμίες
Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε υ π η ρ ε σ ί ε ς και φ ο ρ ε ί ς αρμοδιότητας...
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2023: Η πρόσκληση και οι προθεσμίες