Οι οριστικοί πίνακες είναι σχεδόν ίδιοι με τους προσωρινούς χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη οι ενστάσεις των υποψηφίων!

Τη διαμαρτυρία του για την απόρριψη μεγάλου αριθμού ενστάσεων στην διαμόρφωση αξιολογικών πινάκων κατάταξης υποψηφίων ΕΒΠ εκφράζει ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Κεντρικής Μακεδονίας, (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) 

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι στις 10/1/2023 κοινοποιήθηκαν οι οριστικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2022 (ΦΕΚ 23/21-4-2022 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ),  μελών ΕΒΠ στην Α’βάθμια και Β’βάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με τον Οριστικό Πίνακα οι υποψήφιοι, μέλη ΕΒΠ που περιλαμβάνονται σ’αυτόν ανέρχονται σε 4.145 και οι απορριφθέντες ανέρχονται σε 832, ποσοστό 20.07%. Όπως φάνηκε από τον πίνακα το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει απορριφθεί οφείλεται σε «έλλειψη τίτλου», «μη καταγραφή στον ΟΠΣΥΔ» και λιγότερο στην «μη καταβολή παράβολου».  

Ο Σύλλογος είχε επισημάνει  με κείμενο διαμαρτυρίας και προς το ΥΠΑΙΘ και προς τον ΑΣΕΠ, από την 1η κοινοποίηση των προσωρινών πινάκων και την διαπίστωση πολλών εν δυνάμει απορριφθέντων «ότι υπάρχουν λάθη που φαίνεται να αφορούν αδυναμίες της λειτουργίας των  πληροφοριακών συστημάτων καταχώρησης, καθώς δεν είναι δυνατόν τα περισσότερα προβλήματα να παρουσιάζονται σε συγκεκριμένα ζητήματα και ειδικότητες» και προσθέτει: 

Ζητήσαμε από την πολιτική ηγεσία, την διασφάλιση της εγκυρότητας και αξιοπιστίας των αξιολογικών διαδικασιών και την διαμόρφωση αξιοκρατικών πινάκων κατάταξης για το ΕΕΠ και ΕΒΠ. Επισημάναμε να δοθεί η δέουσα προσοχή και ο έλεγχος για την εξεύρεση θετικής λύσης στις ενστάσεις όλων των υποψηφίων ΕΒΠ και ΕΕΠ, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσλειτουργίες και αδυναμίες του συστήματος  καταχώρησης σε όλα τα προβλήματα που είχαν υποδειχθεί, καθώς αφορά έναν μεγάλο αριθμό υποψηφίων οι οποίοι έχουν μεγάλη εμπειρία και προϋπηρεσία σε δομές της Ειδικής Αγωγής και αποτελούν βασικό πυρήνα στήριξης των ειδικών σχολείων εδώ και χρόνια. Αναμέναμε μια δίκαιη ανταπόκριση και διευθέτησή τόσο από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ αλλά και του ΑΣΕΠ στο σοβαρό αυτό ζήτημα, καθώς αφορούσε λάθη της ηλεκτρονικής υποβολής και συνέβη σε μεγάλο ποσοστό υποψηφίων. 

Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι δεν άλλαξε τίποτε και οι οριστικοί πίνακες είναι σχεδόν ίδιοι με τους προσωρινούς χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη οι ενστάσεις των υποψηφίων σε ζητήματα πιθανότητας λάθους των πληροφοριακών συστημάτων καταχώρησης.

Είναι απαράδεκτο να υπάρχει ποσοστό απορριφθέντων 20% και να μην λαμβάνονται σοβαρά υπόψη ενστάσεις που στην πλειοψηφία έχουν την ίδια αιτία απόρριψης.

Είναι απαράδεκτο να μην λαμβάνεται υπόψη η πλειοψηφία συναδέλφων που έχουν προσφέρει χρόνια υπηρεσίας στην Ειδική αγωγή και να καθορίζεται η ένταξή τους στους πίνακες εργασίας από έναν κωδικό!

Είναι τραγικό τέλος να απορρίπτονται εργαζόμενοι με μεγάλη προϋπηρεσία και εμπειρία που προσφέρουν εδώ και χρόνια και μπορούν να στηρίξουν ουσιαστικά μαθητές και σχολεία. 

Το γεγονός ότι βγήκαν οι οριστικοί πίνακες λίγο πριν τις επερχόμενες εκλογές εγείρει πολλές υπόνοιες ενώ θα έπρεπε να είχαν βγει πολύ καιρό πριν.

Ζητάμε,  τον επανέλεγχο και άμεση ικανοποίηση των ενστάσεων θεραπείας που θα επανυποβάλουν οι υποψήφιοι απορριφθέντες, ώστε να ενταχθούν στους πίνακες κανονικά, γιατί αυτό είναι το δίκαιο για εργαζόμενους που παρέχουν χρόνια τις υπηρεσίες τους και στηρίζουν τα ειδικά σχολεία και γενικότερα την εκπαίδευση.

Ζητάμε, οι πίνακες των υποψηφίων να ισχύουν για ένα χρόνο, ώστε να μην «καταδικάζονται» σε  ανεργία οι απορριφθέντες πάνω από ένα χρόνο, όπως και να έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα χαρτιά τους  και οι  νέοι αποφοιτήσαντες από τις σχολές.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία στην Αττική; Πότε θα βγει η απόφαση - Τι είπε ο Περιφερειάρχης

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kardia.jpg
Μοναξιά και κοινωνική απομόνωση αυξάνουν ραγδαία τον κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
Η κοινωνική απομόνωση αφορά την αντικειμενική κατάσταση ανυπαρξίας κοινωνικών επαφών και σχέσεων, ενώ η μοναξιά αφορά το οδυνηρό συναίσθημα αδυναμίας...
Μοναξιά και κοινωνική απομόνωση αυξάνουν ραγδαία τον κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια
pagos
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα:πώς δεν θα παγώσουν οι βρύσες και δεν θα σπάσουν οι ηλιακοί θερμοσίφωνες
Πως δεν θα παγώσουν οι σωληνώσεις ή ο θερμοσίφωνας στο σπίτι σας. Χρήσιμες συμβουλές ενόψει της κακοκαιρίας που θα φέρει κρύο και χιόνια ακόμα και...
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα:πώς δεν θα παγώσουν οι βρύσες και δεν θα σπάσουν οι ηλιακοί θερμοσίφωνες
ananeosimes-piges-energeias-1021x580.jpg
EE: Από ανανεώσιμες πηγές η μεγαλύτερη παραγωγή ενέργειας για το 2022
Η αύξηση της παραγωγής από φωτοβολταϊκά πλαίσια και ανεμογεννήτριες συνέβαλε να μειωθεί αυτή από τις υδροηλεκτρικές και τις πυρηνικές εγκαταστάσεις,...
EE: Από ανανεώσιμες πηγές η μεγαλύτερη παραγωγή ενέργειας για το 2022