Ειδική αγωγή: Βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα ΑΣΕΠ για ΕΒΠ
Nick Paleologos / SOOC
Νέες πληροφορίες για τους πίνακες ειδικές αγωγής των εκπαιδευτικών

Eντός του μήνα σχεδιάζει το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, να εκδώσει τα οριστικά αποτέλεσματα της προκήρυξης 1ΕΑ/2022, που αφορά τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψηφίων μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αφού το ΑΣΕΠ προχώρησε, μέσα στον Δεκέμβριο, στην κλήρωση των ισοβαθμούντων εκπαιδευτικών, είναι έτοιμο για να εκδώσει, εντός του Ιανουαρίου, τους οριστικούς πίνακες κατάταξης της 1ΕΑ/2022.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Μάιο του 2022 «έτρεξαν» οι τέσσερις προκηρύξεις για τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, ενώ το ΑΣΕΠ εξέδωσε τα προσωρινά αποτελέσματα τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Από τους προσωρινούς αυτούς πίνακες έχουν προκύψει οι αναπληρωτές ειδικής αγωγής που διδάσκουν αυτή τη στιγμή στα σχολεία όλης της χώρας. 

Εφόσον λοιπόν εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες, το υπουργείο Παιδείας, θα προχωρήσει σε προσλήψεις βάσει αυτών την επόμενη σχολική χρονικά. 

Να σημειώσουμε τέλος, ότι δεν υπάρχει ακόμα κάποια ακριβής πρόβλεψη από το ΑΣΕΠ για την έκδοση των οριστικών πινάκων των υπόλοιπων τριών προκηρύξεων της ειδικής αγωγής. Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, είναι έτοιμες οι προκηρύξεις για τη Γενική.

Οι δύο προκηρύξεις της Γενικής

Έτοιμες να «φύγουν» για το Εθνικό Τυπογραφείο είναι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, οι δύο προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που θα «ανοίξουν» τους πίνακες εκπαιδευτικών γενικής παιδείας.

Σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής που έχει στην κατοχή του το proson.gr, οι δύο προκηρύξεις θα έχουν αριθμό 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023 και θα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και δασκάλους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Στόχος του ΑΣΕΠ είναι να εκδώσει τις δύο προκηρύξεις τους πρώτους δύο μήνες του Ιανουαρίου ώστε στη συνέχεια να «τρέξουν» με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες και οι πρώτοι πίνακες (προσωρινοί) να είναι έτοιμοι την άνοιξη του 2023.

Βάσει των προσωρινών πινάκων αναμένεται να προκύψουν οι προσλήψεις αναπληρωτών γενικής παιδείας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση την επόμενη σχολική χρονιά.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν πληροφορίες από τον Οκτώβριο που αναφέρουν ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από το ΑΣΕΠ να έχει έτοιμους τους νέους, προσωρινούς έστω, πίνακες γενικής παιδείας μέχρι τον Μάιο του 2023.

Πηγές του ΑΣΕΠ αναφέρουν ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός και ότι αν εκδοθούν οι προκηρύξεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου είναι δυνατόν να έχουμε τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών προς τα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου του 2023.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοι
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης
Εκπαιδευτική πολιτική που στρεβλώνει τις σχέσεις και μεταξύ των εκπαιδευτικών και με τα παιδιά, που μαραίνει την όποια ζωντάνια, αλήθεια, αυθορμησία,...
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης