Ειδική αγωγή: Βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα ΑΣΕΠ για ΕΒΠ
Nick Paleologos / SOOC
Νέες πληροφορίες για τους πίνακες ειδικές αγωγής των εκπαιδευτικών

Eντός του μήνα σχεδιάζει το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, να εκδώσει τα οριστικά αποτέλεσματα της προκήρυξης 1ΕΑ/2022, που αφορά τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψηφίων μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αφού το ΑΣΕΠ προχώρησε, μέσα στον Δεκέμβριο, στην κλήρωση των ισοβαθμούντων εκπαιδευτικών, είναι έτοιμο για να εκδώσει, εντός του Ιανουαρίου, τους οριστικούς πίνακες κατάταξης της 1ΕΑ/2022.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Μάιο του 2022 «έτρεξαν» οι τέσσερις προκηρύξεις για τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, ενώ το ΑΣΕΠ εξέδωσε τα προσωρινά αποτελέσματα τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Από τους προσωρινούς αυτούς πίνακες έχουν προκύψει οι αναπληρωτές ειδικής αγωγής που διδάσκουν αυτή τη στιγμή στα σχολεία όλης της χώρας. 

Εφόσον λοιπόν εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες, το υπουργείο Παιδείας, θα προχωρήσει σε προσλήψεις βάσει αυτών την επόμενη σχολική χρονικά. 

Να σημειώσουμε τέλος, ότι δεν υπάρχει ακόμα κάποια ακριβής πρόβλεψη από το ΑΣΕΠ για την έκδοση των οριστικών πινάκων των υπόλοιπων τριών προκηρύξεων της ειδικής αγωγής. Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, είναι έτοιμες οι προκηρύξεις για τη Γενική.

Οι δύο προκηρύξεις της Γενικής

Έτοιμες να «φύγουν» για το Εθνικό Τυπογραφείο είναι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, οι δύο προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που θα «ανοίξουν» τους πίνακες εκπαιδευτικών γενικής παιδείας.

Σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής που έχει στην κατοχή του το proson.gr, οι δύο προκηρύξεις θα έχουν αριθμό 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023 και θα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και δασκάλους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Στόχος του ΑΣΕΠ είναι να εκδώσει τις δύο προκηρύξεις τους πρώτους δύο μήνες του Ιανουαρίου ώστε στη συνέχεια να «τρέξουν» με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες και οι πρώτοι πίνακες (προσωρινοί) να είναι έτοιμοι την άνοιξη του 2023.

Βάσει των προσωρινών πινάκων αναμένεται να προκύψουν οι προσλήψεις αναπληρωτών γενικής παιδείας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση την επόμενη σχολική χρονιά.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν πληροφορίες από τον Οκτώβριο που αναφέρουν ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από το ΑΣΕΠ να έχει έτοιμους τους νέους, προσωρινούς έστω, πίνακες γενικής παιδείας μέχρι τον Μάιο του 2023.

Πηγές του ΑΣΕΠ αναφέρουν ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός και ότι αν εκδοθούν οι προκηρύξεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου είναι δυνατόν να έχουμε τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών προς τα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου του 2023.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Δημόσιο - Εργασία
Δημόσιο: Εργαζόμενη σε υπουργείο κατήγγειλε παρενόχληση από προϊστάμενό της και δικαιώθηκε
Αρχικά η υπάλληλος ζητούσε 20.000 ευρώ ως αποζημίωση από το Δημόσιο, αλλά όταν η υπόθεση εκδικάστηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο, τελικώς κατάφερε...
Δημόσιο: Εργαζόμενη σε υπουργείο κατήγγειλε παρενόχληση από προϊστάμενό της και δικαιώθηκε