Thumbnail
Έρευνα αποφαίνεται ότι η βρετανική φοιτητική ένωση είναι εχθρική προς τους εβραίους φοιτητές

Οι εβραίοι φοιτητές στη Βρετανία αντιμετωπίζουν μια «σοκαριστική και εχθρική» κουλτούρα στη μεγαλύτερη φοιτητική ένωση της χώρας, εν μέρει εξαιτίας της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, όπως αποφάνθηκε ανεξάρτητη έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Εθνική Ένωση Φοιτητών (NUS), η οποία παρήγγειλε την έρευνα, δεν συζήτησε ωστόσο τα πολυάριθμα περιστατικά στα οποία εβραίοι δέχτηκαν αντισημιτική συμπεριφορά λόγω της εικασίας ότι ήταν σιωνιστές και του τι σημαίνει αυτό.

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον αντισημιτισμό αλλά και την εχθρική στάση προς τους εβραίους, κάτι το οποίο δεν έχει αντιμετωπιστεί επαρκώς δυναμικά από την Ένωση», αναφέρεται στην έκθεση.

Η έρευνα διενεργήθηκε από την Ρεμπέκα Τακ, δικηγόρο στο Ηνωμένο Βασίλειο η οποία ειδικεύεται στα εργασιακά και στο δίκαιο κατά των διακρίσεων.

Η Ένωση χαρακτήρισε «σοκαριστικά» τα ευρήματά της και ανέφερε ότι δεσμεύεται για την πάταξη του αντισημιτισμού σε όλη την Ένωση.

Η έκθεση δεν προτείνει κυρώσεις ή περαιτέρω πειθαρχική έρευνα, αλλά αντίθετα προέβη σε 11 συστάσεις προς την Ένωση για να τις εξετάσει.

Αυτές περιλαμβάνουν την θέσπιση τακτικής εκπαίδευσης του προσωπικού και των αξιωματούχων της Ένωσης για τα φαινόμενα αντισημιτισμού και την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για τον αντισημιτισμό και την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.

«Είναι προφανές σε αυτή την έρευνα και ουσιαστικά σε όλες τις έρευνες των τελευταίων 17 ετών ότι η κουλτούρα εντός της Ένωσης και των εκδηλώσεών της εκλαμβάνεται από πολλούς εβραίους φοιτητές-και όχι άδικα-ως εχθρική», έγραψε η Τακ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εβραίων Φοιτητών (UJS), ο Τζόελ Ρόζεν, χαιρέτισε την "ιστορική έκθεση", όπως την χαρακτήρισε, λέγοντας ότι αυτή δείχνει "πως η NUS απογοήτευσε γενιές εβραίων φοιτητών".

Ο ίδιος έκανε έκκληση για την άμεση λήψη μέτρων και είπε ότι και οι 11 συστάσεις θα πρέπει να εφαρμοστούν ώστε να υπάρξει "ριζική αλλαγή".

«Οι εβραίοι φοιτητές θα τους κρίνουν από τις πράξεις τους», σχολίασε.

Η έκθεση προέκυψε μετά την καθαίρεση της πρώην προέδρου της NUS, της Σάιμα Νταλάλι, έπειτα από έρευνα σχετικά με κατηγορίες για αντισημιτισμό.

Η Νταλάλι απέρριψε τα συμπεράσματα της πειθαρχικής έρευνας και είπε ότι η διαδικασία συνιστά «ρατσιστική αντιμετώπισή της επειδή είναι μουσουλμάνα γυναίκα και των απόψεών της αναφορικά με τα δεινά του παλαιστινιακού λαού».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2023: Τα θέματα και οι λύσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

panelladikes_exetaseis.jpg
Πανελλήνιες 2023 - Θέμα Ν. Γλώσσας: Ένοχος ο … Αριστοτέλης για τις γυναικοκτονίες!
Πανελλήνιες 2023 - Νεοελληνική Γλώσσα: Το αποτέλεσμα είναι να  καταπνίγεται ο αυθορμητισμός και να εθίζονται οι μαθητές στην ανειλικρίνεια και την...
Πανελλήνιες 2023 - Θέμα Ν. Γλώσσας: Ένοχος ο … Αριστοτέλης για τις γυναικοκτονίες!
εξετάσεις 30.jpg
Πανελλήνιες 2023: Πως υπονομεύεται ο Μπρεχτ στο θέμα των Νέων Ελληνικών στις εξετάσεις των ΕΠΑΛ
Γιατί άραγε επιλέξατε το ποίημα του Μπρεχ «Καταφύγια για τη νύχτα», ένα ποίημα που είναι  καταπέλτης ενάντια  στην φιλανθρωπία,  ποίημα που γράφτηκε...
Πανελλήνιες 2023: Πως υπονομεύεται ο Μπρεχτ στο θέμα των Νέων Ελληνικών στις εξετάσεις των ΕΠΑΛ