Καταγγελία: Πέταξαν στο δρόμο τους μαθητές δημοτικού σχολείου στο Αιγάλεω
Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας έσπασε τα λουκέτα, έβαλε καινούρια και κλείδωσε το χώρο του σχολείου

Στο σχολείο τους δεν μπορούσαν να μπουν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, καθώς το πρωί της Δευτέρας γύρω στις 7:00 ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας έσπασε τα λουκέτα, έβαλε καινούρια και κλείδωσε το χώρο του σχολείου.

«Έκπληκτοι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς βρήκαν στις 8.00 το σχολείο τους κλειστό» όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, «με συνοπτικές διαδικασίες ο Δήμαρχος με προσωπική του απόφαση αποφάσισε το απόγευμα την μετεγκατάσταση του 9ου Δ.Σ στο χώρο του 14ου Δ.Σ, αυτό δηλαδή που είχε ανακοινώσει πριν τρεις εβδομάδες».

«Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο Αιγάλεω, το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια Αττικής για τη σημερινή τραγική κατάσταση και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.  Ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο και θέλουν να απαλλαγούν από το σχολείο παρά το ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του κτηρίου και του οικοπέδου» λένε οι εκπαιδευτικοί και τονίζουν ότι δεν θα παραδώσουν το κτίριο.

Μάλιστα, επισημαίνουν ότι το κτίριο του 14ου Δημοτικού Σχολείου δεν μπορεί να στεγάσει 198 μαθητές.

«Δεν θα επιτρέψουμε ο Δήμος να στοιβάξει τους μαθητές των δύο σχολείων σε αίθουσες κλουβιά, χωρισμένες με γυψοσανίδες, σε αίθουσες πρώην αποθήκες, σε αίθουσα εκδηλώσεων χωρισμένη στα δύο και σε ένα προαύλιο που δεν επαρκεί για το σύνολο των μαθητών» καταλήγουν και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 20:00, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η καταγγελία των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω:

Ξαναέβαλαν λουκέτο στο 9ο Δ.Σ και ο Δήμαρχος αποφάσισε την μετεγκατάσταση στο 14ο Δ.Σ!!!

Την πρώτη μέρα του ανοίγματος των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων επέλεξαν οι ιδιοκτήτες για να πετάξουν στο δρόμο τους μαθητές του 9ου Δ.Σ Αιγάλεω. Σήμερα το πρωί γύρω στις 7.00 π.μ ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας έσπασε τα λουκέτα, έβαλε καινούρια και κλείδωσε το χώρο του σχολείου. Έκπληκτοι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς βρήκαν στις 8.00 το σχολείο τους κλειστό. Η χαρά, οι ευχές και τα χαμόγελα για το άνοιγμα των σχολείων έγιναν απελπισία, θλίψη και απόγνωση καθώς τα μικρά παιδιά και οι οικογένειές τους δεν ήξεραν τι να κάνουν. Τελικά με συνοπτικές διαδικασίες ο Δήμαρχος με προσωπική του απόφαση αποφάσισε το απόγευμα την μετεγκατάσταση του 9ου Δ.Σ στο χώρο του 14ου Δ.Σ, αυτό δηλαδή που μας είχε ανακοινώσει πριν τρεις εβδομάδες!!! Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο Αιγάλεω, το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια Αττικής για τη σημερινή τραγική κατάσταση και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.  Ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο και θέλουν να απαλλαγούν από το σχολείο παρά το ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του κτηρίου και του οικοπέδου!!!

    Από τη δική μας πλευρά για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΜΕ!!! Μαζί με τους γονείς και τους μαζικούς φορείς θα το υπερασπιστούμε. Δε θα αφήσουμε να χαθεί άλλο ένα σχολείο στο Αιγάλεω. Θα σταθούμε στο πλευρό των γονέων, των συναδέλφων μας και των παιδιών μας που παλεύουν για το αυτονόητο: ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ!!!! Κάνουμε σαφές σε κάθε κατεύθυνση ότι τα παιδιά μας δεν είναι άψυχα αντικείμενα για να τα μεταφέρει ο καθένας όπου θέλει. Το κτήριο του 14ου Δ.Σ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ 198 μαθητές!!! Δεν θα επιτρέψουμε ο Δήμος να στοιβάξει τους μαθητές των δύο σχολείων σε αίθουσες κλουβιά, χωρισμένες με γυψοσανίδες, σε αίθουσες πρώην αποθήκες, σε αίθουσα εκδηλώσεων χωρισμένη στα δύο και σε ένα προαύλιο που δεν επαρκεί για το σύνολο των μαθητών. Ούτε θα γυρίσουμε πίσω στις βάρδιες…..Εμείς δεν θα θρηνήσουμε άλλο παιδί χαμένο στο χώρο του σχολείου…..

Με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, θα αγωνιστούμε ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ να ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ!!! Τα παιδιά μας δεν θα πεταχτούν στο δρόμο!!! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

- Ο Δήμος Αιγάλεω, το Υπουργείο Παιδείας και η Περιφέρεια έχουν βαρύτατες ευθύνες!!! Να τις αναλάβουν και να δώσουν λύση ΤΩΡΑ!!  Να προχωρήσουν τις διαδικασίες της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης όπως έχει αποφασιστεί, χωρίς άλλες καθυστερήσεις!! Να σταματήσει ΤΩΡΑ η έξωση!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ τα σχολεία που χτυπήθηκαν από το σεισμό του 2019 για τα οποία, για τέταρτη σχολική χρονιά, δεν έχει βρεθεί λύση!!! ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ το 11ο Δ.Σ, το 17ο Δ.Σ, το 7ο Δ.Σ, το Ειδικό Σχολείο, τα νηπιαγωγεία: το Ειδικό, το 15ο και το 28ο, την άθλια κατάσταση των Ειδικών Σχολείων στην Ορυζομύλων.  

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ!! Όλοι/ες στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ την ΤΡΙΤΗ 10 ΓΕΝΑΡΗ 2023, στις 8.00 μ.μ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ.jpg
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα
«Ναι αγαπημένη μου. Πολύ πριν να σε συναντήσω, εγώ σε περίμενα. Πάντοτε σε περίμενα».
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα