Λουκέτο, έξωση, σχολείο, Αιγάλεω
«Να πραγματοποιηθούν άμεσα όλες οι αναγκαίες ενέργειες ώστε το σχολείο να μη φύγει από το χώρο του και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του»

Να μην κλείσει το το 9ο δημοτικό σχολείο Αιγάλεω και να μην υπάρξει καμία μετακίνηση μαθητ(ρι)ών σε άλλα σχολεία και άλλες περιοχές, ζητά με ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ)

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, γονείς και μαθητές του σχολείου... ήρθαν αντιμέτωποι με το λουκέτο του σχολείου τους, όταν δικαστικοί επιμελητές ήρθαν να επιδώσουν απόφαση έξωσης και να αλλάξουν κλειδαριά στο σχολείο.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας στηρίζει το δίκαιο αίτημα, γονιών εκπαιδευτικών και μαθητ(ρι)ών, να μην κλείσει το 9ο δημοτικό σχολείο Αιγάλεω και να μην υπάρξει καμία μετακίνηση μαθητ(ρι)ών σε άλλα σχολεία και άλλες περιοχές. Οι σκέψεις για μετεγκατάσταση σε όμορο δημοτικό σχολείο, βρίσκουν αντίθετο το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς το κτήριο είναι αδύνατον να στεγάσει διπλάσιο αριθμό μαθητών και δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ασφάλεια τους.

Απερίφραστα καταγγέλλουμε, την απαράδεκτη προσπάθεια να γίνει έξωση την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου από δικαστικούς κλητήρες, με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων μπροστά στα μάτια γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε, να πραγματοποιηθούν άμεσα όλες οι αναγκαίες ενέργειες ώστε το σχολείο να μη φύγει από το χώρο του και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα σύγχρονα, ασφαλή κτήρια για τις/τους μαθητ(ρι)ες μας. Δεν ξεχνάμε τα σχολεία που χτυπήθηκαν από το σεισμό του 2019 και για τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει από την πολιτεία καμία παρέμβαση για την εξεύρεση λύσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 25-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

stamatis_kraounakis
Σταμάτης Κραουνάκης για ΣΥΡΙΖΑ: «Την επόμενη ημέρα θα τα βρουν μια χαρά»
«Δεν είναι αριστερά αυτό. Έχει ξεκατινιαστεί το σύστημα» είπε ο Σταμάτης Κραουνάκης για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ
Σταμάτης Κραουνάκης για ΣΥΡΙΖΑ: «Την επόμενη ημέρα θα τα βρουν μια χαρά»
apple-books_foto_education.jpg
Εκπαιδευτικοί: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συνδικαλιστές δέχονται πειθαρχική δίωξη»
Συμπαράσταση στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς της  Γ. Καββαδία και Ν. Χατζηανδρέου της ΕΛΜΕ Πειραιά και στην Ελένη Παπασταύρου
Εκπαιδευτικοί: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συνδικαλιστές δέχονται πειθαρχική δίωξη»