Καλλιτεχνικά μαθήματα: Σε εξέλιξη σύσκεψη στο Μαξίμου
Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου για την καλλιτεχνική εκπαίδευση

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για τον διορισμό καλλιτεχνών στα σχολεία για τα καλλιτεχνικά μαθήματα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στη σύσκεψη συμμετέχουν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί και φορείς και πως «είναι γνωστό ότι το ΠΔ διόρθωσε μια στρεβλή κατάσταση και η κυβέρνησή μας κινείται προς την επίλυση της στρέβλωσης αυτής. Ειδικά για το θέμα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης θα γίνει επιτροπή προσωπικοτήτων που θα μελετήσουν σε βάθος τα ζητήματα αναβάθμισης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης».

Αύριο η παν-καλλιτεχνική διαμαρτυρία για την υποβάθμιση των πτυχίων

Παράλληλα, εκπαιδευτικοί και γονείς ετοιμάζουν κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση των πτυχίων των αποφοίτων των δρματικών σχολών, ωδείων, σχολών χορού και κινηματογράφου αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, στις 11:30, στο Πεδίο του Άρεως.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων με απόφασή του καλεί τα μέλη του την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, 11:30, στο Πεδίο του Άρεως στην παν-καλλιτεχνική διαμαρτυρία όπου στη συνέχεια θα συνεχιστεί η διαμαρτυρία στον χώρο του Υπουργείου Παιδείας, Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι ( θα είναι διαθέσιμα πούλμαν για την μεταφορά των συγκεντρωμένων )

Οι γονείς συντάσσονται με το αίτημα των καλλιτεχνών να αποσυρθεί άμεσα το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στο προσοντολόγιο για τον δημόσιο τομέα και εξισώνει εργασιακά και μισθολογικά τα -αναγνωρισμένα από το ΥΠΠΟΑ - πτυχία των αποφοίτων των δραματικών σχολών, ωδείων, σχολών χορού και κινηματογράφου με το απολυτήριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στηρίζει την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών των καλλιτεχνικών μαθημάτων και της Π.Ο.Θ.Α., την Τρίτη 10/1.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα