κόπτσης
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αλέξανδρος Κόπτσης: Ο μαθητής που θα νοσήσει από γρίπη θα δικαιούται πέντε ημέρες αναρρωτική άδεια

Για τα όσα ισχύσουν σε ό,τι αφορά τις απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης, μίλησε στην ΕΡΤ3 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Η εγκύκλιος προέκυψε, όπως τόνισε, κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Υγείας, λόγω της αναμενόμενης κορύφωσης της γρίπης το αμέσως επόμενο διάστημα.

Βάσει αυτής, ο μαθητής που θα νοσήσει από γρίπη θα δικαιούται πέντε ημέρες αναρρωτική άδεια, ενώ, εάν νοσηλευτεί σε νοσοκομείο θα δικαιούται περισσότερες.

Όπως είπε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, για να δικαιολογηθεί η αναρρωτική, αρκεί μία βεβαίωση ακόμη και από ιδιώτη γιατρό.

 

Τι προβλέπει η εγκύκλιος

Να καταχωρούνται, χωρίς να προσμετρώνται, οι απουσίες έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται σε εποχικό επιδημικό ρεύμα της γρίπης από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023 προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και εστάλη στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας.

Σύμφωνα με την ισχύουσα Υπουργική Απόφαση, στην οποία παραπέμπει η εγκύκλιος, ο Σύλλογος Διδασκόντων, κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης, αποφασίζει να καταχωρίζει αλλά να μην προσμετρά τις εν λόγω απουσίες, με την προσκόμιση από τους ενδιαφερόμενους μαθητές πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο στην παγκόσμια έξαρση της γρίπης, απέστειλε τη φετινή οδηγία στα σχολεία μας στη βάση εισήγησης του Υπουργείου Υγείας νωρίτερα από άλλες χρονιές, συμπεριλαμβάνοντας ένα ευρύ χρονικό διάστημα για τη μη προσμέτρηση απουσιών.

Συστήνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν σταθερά τα μέτρα υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών και παραμονή στο σπίτι σε ενδεχόμενη ασθένεια, να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών και να εμπιστεύονται τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τις κατά περίπτωση οδηγίες.

Η εγκύκλιος ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συντα
Συντάξεις χηρείας: Σοκ για 350.000 δικαιούχους μετά την απόφαση του ΣτΕ – Έρχονται περικοπές στο μισό
Συντάξεις χηρείας και ορφανίας: Πώς η κατάργηση της δεύτερης εθνικής σύνταξης οδηγεί σε φτωχοποίηση χιλιάδες δικαιούχους
Συντάξεις χηρείας: Σοκ για 350.000 δικαιούχους μετά την απόφαση του ΣτΕ – Έρχονται περικοπές στο μισό
Ένα σοκαριστικό περιστατικό με θύμα μια μητέρα τριών παιδιών σημειώθηκε στην Πάτρα και συγκεκριμένα στα σύνορα ανάμεσα σε Νέο Σούλι και Ριγανόκαμπο.
Πάτρα: Άγρια επίθεση με ξύλα και πέτρες σε μητέρα τριών παιδιών - Την πέταξαν σε χαντάκι
«Πονάω σε όλο μου το κορμί. Εχω μώλωπες σε χέρια, πλάτη και πόδια» λέει η μητέρα και πρώην πρωταθλήτρια στίβου
Πάτρα: Άγρια επίθεση με ξύλα και πέτρες σε μητέρα τριών παιδιών - Την πέταξαν σε χαντάκι
λεφτ
Αντιδράσεις για το «μοντέλο κοστολόγησης» στα σχολεία: Στα κάγκελα οι εκπαιδευτικοί για τους δημοσιονομικούς δείκτες
Σχολική αυτονομία ή μετακύλιση κόστους; Η κριτική των δασκάλων στα κυβερνητικά σχέδια για τα έξοδα των σχολικών μονάδων
Αντιδράσεις για το «μοντέλο κοστολόγησης» στα σχολεία: Στα κάγκελα οι εκπαιδευτικοί για τους δημοσιονομικούς δείκτες
Διαχείριση στο άγχος για τις Πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες και έλεγχος του άγχους
Προτάσεις για πρακτικές και εύκολες αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες, έναν μήνα πριν την έναρξη των Πανελληνίων έως και το κλείσιμο της...
Πανελλήνιες και έλεγχος του άγχους