Thumbnail
Δείτε αναλυτικά τις Διευκρινίσεις για υποψήφιους διευθυντές σχολικών μονάδων μέλη ΕΕΠ και εκπαιδευτικούς ΚΕΔΑΣΥ

Σε διευκρινίσεις προέβη το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, για το υπ. αριθμ.πρωτ. Φ.361.22 /10/160275/ Ε3/23-12-2022 έγγραφο, δια του Γενικού Γραμματέα Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ΕΑΕ Αλέξανδρου Κόπτση, σχετικά με την επιλογή υποψηφίων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.) και τα μέλη Προσωπικού (Ε.Ε.Π) καθώς και τους εκπαιδευτικούς με οργανική θέση σε ΚΕΔΑΣΥ, που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για θέση Δ/ντη Σχολικής μονάδας. Σύμφωνα με το διευκρινιστικό έγγραφο: 

Αναλυτικά:

Α) Τα μέλη Ε.Ε.Π. δύνανται να θέσουν υποψηφιότητα για μία Δ/νση Εκπ/σης είτε της Α/θμιας είτε της Β/θμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην παρ. 6 και εξειδικεύονται στην περ. δ) του άρθρου 31 του ν.4823/2021 (Α΄136).

Β) Οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση σε αδιαβάθμητο φορέα εκπαίδευσης (ήτοι φορέα εκπαίδευσης που δεν ανήκει στην Α/θμια ή Β/θμια εκπ/ση όπως τα Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ.) θεωρείται ότι ανήκουν στην βαθμίδα εκπαίδευσης της τελευταίας οργανικής θέσης που κατείχαν πριν υπαχθούν σε θέση αδιαβάθμητου φορέα και ως εκ τούτου έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης μόνο για τις Δ/νσεις Εκπ/σης αυτής της βαθμίδας.  

Να σημειωθεί πως για το ΕΕΠ όπου διδακτική υπηρεσία νοείται η παροχή υποστηρικτικού έργου Υπενθυμίζουμε πως σχετικά με τους υποψηφίους για Διευθυντές σχολικών μονάδων μέλη Ε.Ε.Π, σύμφωνα με την παράγραφο 2, του άρθρου 4 , του νόμου 4823/21, όπου τίθεται ως προϋπόθεση η συμπλήρωση ορισμένου χρόνου διδακτικής υπηρεσίας, νοείται η παροχή υποστηρικτικού έργου. Αρα στην πλατφόρμα αιτήσεων υποψηφίων Διευθυντών σχολικών μονάδων συμπληρώνουν το πεδίο της διδακτικής υπηρεσίας. 

Αναλυτικά το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ

ΘΕΜΑ: «Διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή υποψηφίων διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.)»  

Με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν στην Υπηρεσία μας από εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π) που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για θέση Δ/ντη Σχολικής μονάδας και Ε.Κ., σας γνωρίζουμε ότι: 

Α) Τα μέλη Ε.Ε.Π. (άρθρο 4, παρ 1.γ του ν. 4823/2021) δύνανται να θέσουν υποψηφιότητα για μία Δ/νση Εκπ/σης είτε της Α/θμιας είτε της Β/θμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην παρ. 6 και εξειδικεύονται στην περ. δ) του άρθρου 31 του ν.4823/2021 (Α΄136). 

Β) Οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση σε αδιαβάθμητο φορέα εκπαίδευσης (ήτοι φορέα εκπαίδευσης που δεν ανήκει στην Α/θμια ή Β/θμια εκπ/ση όπως τα Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ.) θεωρείται ότι ανήκουν στην βαθμίδα εκπαίδευσης της τελευταίας οργανικής θέσης που κατείχαν πριν υπαχθούν σε θέση αδιαβάθμητου φορέα και ως εκ τούτου έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης μόνο για τις Δ/νσεις Εκπ/σης αυτής της βαθμίδας. 

Δείτε το έγγραφο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βραδινή δίαιτα: Έξι φαγητά για να χάσετε άμεσα βάρος

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

bullying
Ανήλικη παραβατικότητα: Τι προτείνουν οι ειδικοί για το κοινωνικό φαινόμενο
Πώς εκφράζεται σήμερα το κοινωνικό φαινόμενο της παραβατικότητας των ανηλίκων - Τι προτείνουν οι ειδικοί
Ανήλικη παραβατικότητα: Τι προτείνουν οι ειδικοί για το κοινωνικό φαινόμενο
koinonia.jpg
Θυσιάζουμε ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο» για ένα νέο καθεστώς;
«. Ούτε γνωρίζουμε πως θα ορίζονται και πως θα είναι οι επαναστάσεις στην εποχή του "μετοχικού καπιταλισμού", του καπιταλισμού των διευρυμένων...
Θυσιάζουμε ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο» για ένα νέο καθεστώς;
bogdanos.jpg
«Το χάσαμε το κορμί πατριώτη» – Αρχίσαν οι κλοπές από το κόμμα Μπογδάνου
Η πρώτη απώλεια, ήρθε μετά τους πανηγυρισμούς Μπογδάνου ότι αυξήθηκαν τα κόμματα που συμμετέχουν στον Πατριωτικό Συνασπισμό
«Το χάσαμε το κορμί πατριώτη» – Αρχίσαν οι κλοπές από το κόμμα Μπογδάνου