ΑΠΘ
Άργησε η δικαίωση και χάθηκαν πολλές ευκαιρίες για εκατοντάδες πτυχιούχους

Χρειάστηκε να περάσουν χρόνια για να διορθωθεί μια απίστευτη αδικία του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Οικονομικών.

Άργησε η δικαίωση και χάθηκαν πολλές ευκαιρίες για εκατοντάδες πτυχιούχους, οι οποίοι πλέον έχουν τα λογικά εργασιακά δικαιώματα, βάση της εκπαίδευσης και των σπουδών τους.

Οι απόφοιτοι του τμήματος Δασολογίας Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Ορεστιάδας έχουν πλέον τη δυνατότητα να είναι υποψήφιοι σε θέσεις του δημοσίου και με ειδικότητα ΠΕ Δασολόγων και με την ειδικότητα ΠΕ Περιβάλλοντος.

Παράλληλα οι απόφοιτου του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του ΔΠΘ, έχουν τη δυνατότητα να διοριστούν στο δημόσιο στην ΠΕ Ξένων Γλωσσών.

Ο πρόεδρος του τμήματος Δασολογίας Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του ΔΠΘ (Ορεστιάδα) καθηγητής Γιώργος Τσαντόπουλος δήλωσε:

"Είμαι πολύ χαρούμενος για τη δυνατότητα που θα έχουν στο μέλλον οι απόφοιτοι του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του ΔΠΘ.
Στους επόμενους διαγωνισμούς, εκτός από τη δυνατότητα που είχαν να είναι υποψήφιοι σε θέσεις του δημοσίου με ειδικότητα ΠΕ Δασολόγων, στο μέλλον έχουν τη δυνατότατά να συμμετέχουν και στην ειδικότητα ΠΕ Περιβάλλοντος.
Θεωρούσα αδικία να μην έχουν οι απόφοιτοι του Τμήματος μου αυτή τη δυνατότητα.
Έτσι, αυτή η επιτυχία ήταν το αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και καλής συνεργασίας με τον Πρόεδρο του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ καθηγητή Αλέξανδρο Δημητρακόπουλο και των συναδέρφων του ΓΕΩΤΕΕ".

Ικανοποίηση και δικαίωση και για τον πρόεδρο του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του ΔΠΘ (Κομοτηνή) καθηγητή Ηλίας Πετρόπουλος ο οποίος δήλωσε:
"Ως Πρόεδρος του Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του ΔΠΘ είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι με το νέο ΦΕΚ (232/17-12-2022 τ. Α’) οι απόφοιτοί μας πλέον εντάσσονται σε ένα ειδικό ΠΕ για τον διορισμό τους. Αυτή η κατάκτηση έρχεται να δικαιώσει τους κόπους και τις προσπάθειες όλων μας.
Θερμα συγχαρητήρια!"

Το γιατί τόσα χρόνια δεν έγινε το αυτονόητο, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. . .
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 12/1 λόγω κακοκαιρίας

Πώς λέγεται το «βίντεο» στα ελληνικά;

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι εκπαιδευτικοί εισπράττουν έως 2.850 ευρώ χωρίς αίτηση

Λογαριασμοί ρεύματος 2026: Πώς θα πάρετε έκπτωση έως 70% με μία αίτηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

stratiotikes_sxoles.jpg
Στρατιωτικές Σχολές: Σε ΦΕΚ ο νέος νόμος 5265/2026 – Ριζικές αλλαγές σε ΑΣΣΥ, ΑΣΕΙ και ακαδημαϊκή εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποσαφηνιστούν, μέσω υπουργικών αποφάσεων, κρίσιμες λεπτομέρειες εφαρμογής – ιδίως για τις αντιστοιχίσεις και τα...
Στρατιωτικές Σχολές: Σε ΦΕΚ ο νέος νόμος 5265/2026 – Ριζικές αλλαγές σε ΑΣΣΥ, ΑΣΕΙ και ακαδημαϊκή εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων
Εθνική Τράπεζα
Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;
Οι τράπεζες πέρασαν την άνοδο επιτοκίων στους δανειολήπτες, αλλά όχι στους καταθέτες, ειδικά στα νοικοκυριά — γι’ αυτό και οι Έλληνες καταθέτες είναι...
Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;