kerameus
Για προσπάθεια ανανέωσης των οργανικών θέσεων με σκοπό νέους διορισμούς, έκανε λόγο η Ν. Κεραμέως κατά την επίσκεψή της στα Γρεβενά

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ παρευρέθηκε η υπουργός Παιδειάς και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στην Κεντρική Πλατεία των Γρεβενών, τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως γίνεται προσπάθεια να ανανεωθούν οι οργανικές θέσεις ώστε να γίνουν νέοι διορισμοί

Πιο συγκεκριμένα, στα Γρεβενά, πραγματοποιήθηκαν δράσεις για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν στον σεβασμό και στην αποδοχή της διαφορετικότητας.  Η υπουργός, συνομίλησε με ορισμένα από τα παιδιά των δύο σχολείων, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς τους που ήταν παρόντες στην εκδήλωση.

«Στολίσαμε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο και μιλήσαμε για την σημασία της διαφορετικότητας, της συμπερίληψης και της συνύπαρξης» δήλωσε η Ν. Κεραμέως απευθύνοντας ευχαριστίες στα παιδιά «που με έκαναν κοινωνό αυτής της προσπάθειας».

Η Ν. Κεραμέως ανέλυσε τους άξονες στους οποίες βασίζεται η πολιτική του υπουργείου της για την εκπαίδευση στα άτομα με αναπηρίες και οι οποίοι είναι: «η μέριμνα στο ανθρώπινο δυναμικό, η δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού» λαμβάνοντας υπ΄οψιν τα είδη αναπηρίας των παιδιών και «ο άξονας της συμπερίληψης. Η άμεση μεριμνά μας είναι πώς να βοηθήσουμε το εκπαιδευτικό σύστημα να ανοίξει μια αγκαλιά για τα παιδιά με αναπηρίες δημιουργώντας ένα συμπεριληπτικό σχολείο» σημείωσε.

Επιπροσθέτως, ανέφερε πως προετοιμάζεται υλικό προσαρμοσμένο στα είδη της αναπηρίας, το οποίο είναι ένα έργο μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο υπερβαίνει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία νέου εκπαιδευτικού υλικού.

Προσπάθεια να ανανεωθούν οι οργανικές και να πραγματοποιηθούν διορισμοί

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η υπουργός συνομίλησε με εκπαιδευτικούς, ένας εκ των οποίων επεσήμανε πως το Ειδικό σχολείο της περιοχής στελεχώνεται μόνον με αναπληρωτές. 

«Υπάρχει ένα ζήτημα με τις οργανικές. Οι οργανικές θέσεις είναι πάρα πολύ παλιές. Όταν είχαν καταγραφεί οι οργανικές ήταν για σχεδόν 40 χρόνια. Γίνεται μια προσπάθεια να ανανεώσουμε, να ανανεώσουμε τις οργανικές για να μπορέσουν να συνεχίσουν να γίνονται διορισμοί. Επαφίεται στο να γίνει η δουλειά και να χαρτογραφηθεί εκ νέου το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και οι ανάγκες για να αντικατοπτρίσουν περισσότερο την πραγματικότητα», δήλωσε η Ν. Κεραμέως.

Παράλληλα, επισκέφθηκε και σχολικές μονάδες όπως το 2ο ΓΕΛ Γρεβενών όπου συζήτησε με το Σύλλογο διδασκόντων ενώ μπήκε σε 4 τάξεις και συνομίλησε με μαθητές της Β Λυκείου. Σε ερωτήσεις της υπουργού για τα θέματα του σχολείου, οι περισσότεροι μαθητές που έλαβαν το λόγο έθεσαν το θέμα της ελάχιστης βάσης εισαγωγής λέγοντας ότι «αδικεί τους πιο αδύναμους», ενώ κάποιοι άλλοι ανέφεραν «το ζήτημα των επαγγελματικών προσόντων που έχουν οι απόφοιτοι των ιδιωτικών κολλεγίων που έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν τις σπουδές τους». 

Η υπουργός απάντησε ότι από μετρήσεις που έχουν γίνει στο Υπουργείο φαίνεται ότι «η ελάχιστη βάση εισαγωγής βοήθησε τους μαθητές μέσω μεγαλύτερης προσπάθειας να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους» ενώ για το θέμα των κολλεγίων τόνισε ότι «τα κολλέγια δεν είναι πανεπιστήμια και ότι οι απόφοιτοί τους δεν απολαμβάνουν τα ίδια πλεονεκτήματα με τους αποφοίτους των Ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

brontados_1o_dhmotiko_sxoleio
Τιμώντας τις αφανείς μητέρες της Χίου: Μια συγκινητική ιστορία καλοσύνης, σιωπηλού ηρωισμού και ελπίδας.
Την ιστορία την γράφουν οι νικητές. Αλλά και οι ηττημένοι εκδικούνται. Σε αυτή την εκδίκηση οφείλεται και η ανάδειξη της μνήμης.
Τιμώντας τις αφανείς μητέρες της Χίου: Μια συγκινητική ιστορία καλοσύνης, σιωπηλού ηρωισμού και ελπίδας.