Ζ. Μακρή για τον τυφλό μαθητή: Με νέα ρύθμιση θα επιλυθούν όλα τα ζητήματα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αναμένεται να ρυθμιστεί συνολικά η διαδικασία χορήγησης εξοπλισμού σε μαθητές που τον δικαιούνται και, συνεπώς, μεταξύ αυτών, θα λυθούν και ζητήματα ανάλογα με το πρόβλημα του τυφλού Βολιώτη μαθητή, δήλωσε στο alfavita.gr η υφυπουργός Παιδείας

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, με αφορμή το δημοσίευμα για τον τυφλό μαθητή που αναδημοσίευσε το alfavita.gr, επικοινώνησε μαζί μας και με τους συνεργάτες της, έδωσε συγκεκριμένες πληροφορίες για το θέμα αυτό:

Στον μαθητή του δημοσιεύματος παραχωρήθηκε, ήδη, από το 2015 ειδικός εξοπλισμός συνολικής αξίας 6.700 €, μέρος του οποίου έχει υποστεί βλάβη.

Ήδη, από τις 18 Οκτωβρίου, που το γραφείο της Υφυπουργού ενημερώθηκε για το θέμα, η αρμόδια διεύθυνση ειδικής αγωγής του Υπουργείου επικοινώνησε με το ΚΕΔΑΣΥ Βόλου για να διερευνηθεί εάν τυχόν δεν έχει χορηγηθεί ο πλήρης εξοπλισμός που ο μαθητής δικαιούται.

Υπεδείχθη στο ΚΕΔΑΣΥ να ζητήσει από την Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής την προμήθεια και παράδοση στον μαθητή ενός εκτυπωτή και ενός ηλεκτρονικού λογογράφου, διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι ο εξοπλισμός δίνεται άπαξ και συνοδεύει τον μαθητή σε όλη την διάρκεια του μαθητικού του βίου.

Συγκεκριμένες προϋποθέσεις κάλυψης ζημιών ή δυσλειτουργιών είναι μερικές από τις διευθετήσεις που επεξεργάζεται η συσταθείσα από το Υπουργείο Παιδείας  επιτροπή για την ψηφιακή προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία όπου προβλέπεται  να ρυθμισθεί συνολικά η διαδικασία χορήγησης εξοπλισμού σε μαθητές που τον δικαιούνται  και, συνεπώς, μεταξύ αυτών, θα λυθούν και ζητήματα ανάλογα με το πρόβλημα του τυφλού Βολιώτη μαθητή.

Επιπρόσθετα, για τον συγκεκριμένο μαθητή εξετάζεται από το Υπουργείο η τεχνική δυνατότητα βελτίωσης του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του μαθητή ή άλλες τυχόν τεχνικές δυνατότητες για την επίλυση του ζητήματος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.  

Η δε Υφυπουργός δήλωσε στο alfavita.gr τα εξής:

«Με την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία να τιμάται στις 3 Δεκεμβρίου, επιτρέψτε μου να εκφράσω τον σεβασμό και την εκτίμησή μου σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές με αναπηρία, που ξεχωρίζουν για την προσπάθεια, την επιμονή και την πίστη τους στις ικανότητές τους και στο εκπαιδευτικό σύστημα και αποτελούν σπουδαίο παράδειγμα για τους συμμαθητές τους». 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη σε συνέντευξή της στο open
Ζαχαράκη για το «τέλος των Πανελλαδικών»: Έρχεται Εθνικό Απολυτήριο με ορίζοντα το 2029
Η Υπουργός Παιδείας αποκαλύπτει τον σχεδιασμό για το «μοντέλο IB» με συνυπολογισμό των βαθμών του Λυκείου και Τράπεζα Θεμάτων, ενώ προαναγγέλλει...
Ζαχαράκη για το «τέλος των Πανελλαδικών»: Έρχεται Εθνικό Απολυτήριο με ορίζοντα το 2029
ΕΟΠΠΕΠ
ΕΟΠΠΕΠ: Δύο μέρες παράταση στην υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης Σ.Α.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ.
ΕΟΠΠΕΠ: Παράταση για τις αιτήσεις στις εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων ΣΑΕΚ και ΣΕΚ
ΕΟΠΠΕΠ: Δύο μέρες παράταση στην υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης Σ.Α.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ.