Αναμένεται να ρυθμιστεί συνολικά η διαδικασία χορήγησης εξοπλισμού σε μαθητές που τον δικαιούνται και, συνεπώς, μεταξύ αυτών, θα λυθούν και ζητήματα ανάλογα με το πρόβλημα του τυφλού Βολιώτη μαθητή, δήλωσε στο alfavita.gr η υφυπουργός Παιδείας

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, με αφορμή το δημοσίευμα για τον τυφλό μαθητή που αναδημοσίευσε το alfavita.gr, επικοινώνησε μαζί μας και με τους συνεργάτες της, έδωσε συγκεκριμένες πληροφορίες για το θέμα αυτό:

Στον μαθητή του δημοσιεύματος παραχωρήθηκε, ήδη, από το 2015 ειδικός εξοπλισμός συνολικής αξίας 6.700 €, μέρος του οποίου έχει υποστεί βλάβη.

Ήδη, από τις 18 Οκτωβρίου, που το γραφείο της Υφυπουργού ενημερώθηκε για το θέμα, η αρμόδια διεύθυνση ειδικής αγωγής του Υπουργείου επικοινώνησε με το ΚΕΔΑΣΥ Βόλου για να διερευνηθεί εάν τυχόν δεν έχει χορηγηθεί ο πλήρης εξοπλισμός που ο μαθητής δικαιούται.

Υπεδείχθη στο ΚΕΔΑΣΥ να ζητήσει από την Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής την προμήθεια και παράδοση στον μαθητή ενός εκτυπωτή και ενός ηλεκτρονικού λογογράφου, διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι ο εξοπλισμός δίνεται άπαξ και συνοδεύει τον μαθητή σε όλη την διάρκεια του μαθητικού του βίου.

Συγκεκριμένες προϋποθέσεις κάλυψης ζημιών ή δυσλειτουργιών είναι μερικές από τις διευθετήσεις που επεξεργάζεται η συσταθείσα από το Υπουργείο Παιδείας  επιτροπή για την ψηφιακή προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία όπου προβλέπεται  να ρυθμισθεί συνολικά η διαδικασία χορήγησης εξοπλισμού σε μαθητές που τον δικαιούνται  και, συνεπώς, μεταξύ αυτών, θα λυθούν και ζητήματα ανάλογα με το πρόβλημα του τυφλού Βολιώτη μαθητή.

Επιπρόσθετα, για τον συγκεκριμένο μαθητή εξετάζεται από το Υπουργείο η τεχνική δυνατότητα βελτίωσης του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του μαθητή ή άλλες τυχόν τεχνικές δυνατότητες για την επίλυση του ζητήματος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.  

Η δε Υφυπουργός δήλωσε στο alfavita.gr τα εξής:

«Με την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία να τιμάται στις 3 Δεκεμβρίου, επιτρέψτε μου να εκφράσω τον σεβασμό και την εκτίμησή μου σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές με αναπηρία, που ξεχωρίζουν για την προσπάθεια, την επιμονή και την πίστη τους στις ικανότητές τους και στο εκπαιδευτικό σύστημα και αποτελούν σπουδαίο παράδειγμα για τους συμμαθητές τους». 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία στην Αττική; Πότε θα βγει η απόφαση - Τι είπε ο Περιφερειάρχης

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

diadiktio
Τα σημάδια που δείχνουν τον εθισμό των παιδιών στο διαδίκτυο - Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς
Πώς μπορούν να καταλάβουν αν το παιδί τους είναι πραγματικά εθισμένο στα ηλεκτρονικά παιχνίδια;
Τα σημάδια που δείχνουν τον εθισμό των παιδιών στο διαδίκτυο - Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς