ανακύκλωση φύση
Την αξία της ανακύκλωσης στοχεύει να αναδείξει στα σχολεία ο Δήμος Ηρακλείου

Η σημασία της ανακύκλωσης είναι ιδιαίτερα μεγάλη και χρήσιμο είναι τα παιδιά να μαθαίνουν από μικρά την αξία της για να υιοθετήσουν τη συγκεκριμένη συνήθεια εφ' όρου ζωής.

Μέσω των σχολείων είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό να αναδεικνύεται η πρακτική της ανακύκλωσης και έτσι έπραξε και ο Δήμος Ηρακλείου, που θα προχωρήσει στην παράδοση εξοπλισμού στα σχολεία που συμμετέχουν στο project "Recycklers - Φτιάξτε τις δικές σας «Γωνιές Ανακύκλωσης», στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Επικοινωνιακό Σχέδιο (Ε.Σ.) για την Ανακύκλωση & Επαναχρησιμοποίηση (ΣΒΑΑ Δήμου Ηρακλείου 2014-2020, χρηματοδότηση ΕΣΠΑ).

«Γωνιές Ανακύκλωσης»

Ειδικότερα ο Δήμος Ηρακλείου θα παραχωρήσει σε κάθε Γυμνάσιο της περιοχής ΣΒΑΑ τα υλικά για τη δημιουργία «Γωνιάς Ανακύκλωσης», που θα αποτελείται από τρεις κάδους για την ανακύκλωση του χαρτιού, του πλαστικού και του αλουμινίου. Επίσης, θα δοθεί και κατάλληλη σήμανση (roll up) για τη δημιουργία της "Γωνιάς Ανακύκλωσης".

Οι μαθητές κάθε σχολείου θα συναρμολογήσουν τους χάρτινους κάδους, που θα τους παραχωρηθούν, και θα δημιουργήσουν τη δική τους «Γωνιά Ανακύκλωσης». Στη συνέχεια καλούνται να την φωτογραφίσουν και να αποστείλουν ένα κείμενο για την αξία της Ανακύκλωσης.

Οι «Γωνιές Ανακύκλωσης» θα παρουσιαστούν σε ειδικό έντυπο, video και σε Ημερίδα που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ηρακλείου το Δεκέμβριο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΟΥ Χαλκίδας
Χαλκίδα: Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για την απολογία της διευθύντριας ΔΟΥ και των συνεργών της
Προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή πήραν οι επίορκοι εφοριακοί και οι συνεργοί τους στη Χαλκίδα - Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί μια δικογραφία...
Χαλκίδα: Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για την απολογία της διευθύντριας ΔΟΥ και των συνεργών της
panelladikes_panellinies_alfavita.jpg
Καταγγελία «βόμβα» γονέα υποψήφιου για τα Πρότυπα Γυμνάσια μετά τις αστοχίες: «Υπάρχει αλλοίωση του αποτελέσματος»
«Στην προσπάθειά της να διορθώσει το σφάλμα, η Επιτροπή, έκανε ένα ακόμη μεγαλύτερο», καταγγέλλει ο γονέας
Καταγγελία «βόμβα» γονέα υποψήφιου για τα Πρότυπα Γυμνάσια μετά τις αστοχίες: «Υπάρχει αλλοίωση του αποτελέσματος»