ανακύκλωση φύση
Την αξία της ανακύκλωσης στοχεύει να αναδείξει στα σχολεία ο Δήμος Ηρακλείου

Η σημασία της ανακύκλωσης είναι ιδιαίτερα μεγάλη και χρήσιμο είναι τα παιδιά να μαθαίνουν από μικρά την αξία της για να υιοθετήσουν τη συγκεκριμένη συνήθεια εφ' όρου ζωής.

Μέσω των σχολείων είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό να αναδεικνύεται η πρακτική της ανακύκλωσης και έτσι έπραξε και ο Δήμος Ηρακλείου, που θα προχωρήσει στην παράδοση εξοπλισμού στα σχολεία που συμμετέχουν στο project "Recycklers - Φτιάξτε τις δικές σας «Γωνιές Ανακύκλωσης», στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Επικοινωνιακό Σχέδιο (Ε.Σ.) για την Ανακύκλωση & Επαναχρησιμοποίηση (ΣΒΑΑ Δήμου Ηρακλείου 2014-2020, χρηματοδότηση ΕΣΠΑ).

«Γωνιές Ανακύκλωσης»

Ειδικότερα ο Δήμος Ηρακλείου θα παραχωρήσει σε κάθε Γυμνάσιο της περιοχής ΣΒΑΑ τα υλικά για τη δημιουργία «Γωνιάς Ανακύκλωσης», που θα αποτελείται από τρεις κάδους για την ανακύκλωση του χαρτιού, του πλαστικού και του αλουμινίου. Επίσης, θα δοθεί και κατάλληλη σήμανση (roll up) για τη δημιουργία της "Γωνιάς Ανακύκλωσης".

Οι μαθητές κάθε σχολείου θα συναρμολογήσουν τους χάρτινους κάδους, που θα τους παραχωρηθούν, και θα δημιουργήσουν τη δική τους «Γωνιά Ανακύκλωσης». Στη συνέχεια καλούνται να την φωτογραφίσουν και να αποστείλουν ένα κείμενο για την αξία της Ανακύκλωσης.

Οι «Γωνιές Ανακύκλωσης» θα παρουσιαστούν σε ειδικό έντυπο, video και σε Ημερίδα που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ηρακλείου το Δεκέμβριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνεις εκπαιδευτής ενηλίκων με μισθό 2.600 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

σχετικά άρθρα

IKARIA
"Για το περιβάλλον, μην περιμένεις άλλον" Ένα όμορφο βίντεο των μαθητών Δημοτικού της Ικαρίας
Στα πλαίσια του 13ου διεθνή μαθητικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους, η ταινία αφορά κάποια παιδιά που συνειδητοποιούν ότι...
"Για το περιβάλλον, μην περιμένεις άλλον" Ένα όμορφο βίντεο των μαθητών Δημοτικού της Ικαρίας