aggelos_sirigos
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ | ΙΝΤΙΜΕ
«Οι συγχωνεύσεις των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών έγιναν με απόφαση της Συγκλήτου», είπε ο Α. Συρίγος στη Βουλή

Ότι οι συγχωνεύσεις Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, έγιναν με απόφαση της Συγκλήτου, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου και συμπλήρωσε πως το υπουργείο Παιδείας είναι ανοικτό να βοηθήσει μέσω της Κινητικότητας στο δημόσιο, όσους από τους εργαζόμενους του Τμήματος Γεωπονίας της Αμαλιάδας έχουν αποσπαστεί στο νέο Τμήμα με έδρα το Μεσολόγγι.

Ο υφυπουργός, επισήμανε ότι οι συγχωνεύσεις Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών αφορούσαν: το Τμήμα Μουσειολογίας του Πύργου που με απόφαση της Συγκλήτου συγχωνεύτηκε με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας με έδρα το Αγρίνιο που ακολούθως θα μεταφερθεί στην Πάτρα. Το Τμήμα Γεωπονίας της Αμαλίας που συγχωνεύτηκε με έδρα το Μεσολόγγι μαζί με τα Τμήματα Φυτικής Παραγωγής και Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Παραγωγής που λειτουργού εκεί, καθώς και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας που από το Αίγιο μεταφέρθηκε στην Πάτρα.

Από τους δύο υπαλλήλους της γραμματείας Μουσειολογίας του Πύργου, ανέφερε ο κ. Συρίγος, ο ένας συνταξιοδοτείται λόγω ορίου ηλικίας στο τέλος του χρόνου και η άλλη υπάλληλος έχει ήδη αποσπαστεί σε δημόσια υπηρεσία με έδρα την Πάτρα από την 1η Νοεμβρίου 2022 έως το τέλος Οκτώβριο του 2024. Τρείς υπάλληλοι που είναι από Αίγιο, αυτοί πηγαίνουν στην Πάτρα και η απόσταση δεν είναι τόσο μεγάλη. Πράγματι, υπάρχουν τους τρείς υπάλληλοι από το Τμήματος Γεωπονίας στην Αμαλιάδα οι οποίοι αυτοί την στιγμή έχουν μετακινηθεί στην γραμματεία του νέου Τμήματος στην Πάτρα και αυτοί είναι που αντικειμενικά έχουν και το πρόβλημα. Και για αυτούς είπε ο κ. Συρίγος, «είμαστε διατεθειμένοι μέσα από την διαδικασία της Κινητικότητας να δούμε τι μπορεί να γίνει και που μπορεί να απασχοληθούν έχοντας αντικείμενο, διότι απλώς να πεις ότι τους μεταφέρω κάπου χωρίς αντικείμενο δεν είναι σωστό γιατί πληρώνονται με χρήματα του φορολογούμενου. Και ήδη υπάρχει συνεννόηση με τον πρύτανη που είναι ανοικτός σε αυτή την πρόταση»

Ο υφυπουργός, τόνισε πως η απόφαση της συγχώνευσης αυτών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών ελήφθη με 45 ψήφους υπέρ, έναντι 3 «κατά» και 3 «λευκό» και αυτή ακολούθησε το Υπουργείο.

«Στο ποδάρι οι συγχωνεύσεις»

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι η πολυδιάσπαση των Σχολών είναι δημιούργημα των πολιτικών των δικών σας κυβερνήσεων που ήθελε « σε κάθε πόλη και χωρίο από μια πανεπιστημιακής σχολή ή τμήμα και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα».

Χαρακτήρισε τις συγχωνεύσεις που έγιναν από το Πανεπιστήμιο Πατρών ότι «ήταν στο "ποδάρι", χωρίς επιστημονικά κριτήρια, και με μοναδικό κριτήριο τον αριθμό των φοιτητών». Ζήτησε να τροποποιηθεί τροποποιείται το ΠΔ 52/2022 που προβλέπει τις συγκεκριμένες συγχωνεύσεις και να προσαρμοστεί στο Ν. 4957/2022 που στο άρθρο 5 παρ.4 που προβλέπει την κατανομή του διδακτικού και του λοιπού προσωπικού την μεταφορά τους, είτε σε άλλο ΑΕΙ ή σε άλλον φορέα του δημοσίου τομέα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vouli
ΣΥΡΙΖΑ προς Πιερρακάκη: Αποσύρετε τώρα το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ
«Η δημοκρατία μας, το κράτος δικαίου στηρίζεται στην τήρησή του Συντάγματος. Το άρθρο 16 ορίζει ότι η σύσταση και η λειτουργία ιδιωτικών...
ΣΥΡΙΖΑ προς Πιερρακάκη: Αποσύρετε τώρα το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ
astinomia
ΕΛΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα – 8 προσαγωγές
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον οχτώ άτομα έχουν συλληφθεί και βρίσκονται στη ΓΑΔΑ μετά από επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.
ΕΛΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα – 8 προσαγωγές
Ξύλο με οπαδούς στην Κρήτη
Ραντεβού οπαδών μετά από σχολικό αγώνα: Άγριες διαθέσεις για ξύλο με κατσούνα και σιδερογροθιές
Το περιστατικό σημειώθηκε με αφορμή ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ σχολείων, ενώ οι συλλήψεις έγιναν σε περιοχή του Αγίου Νικολάου
Ραντεβού οπαδών μετά από σχολικό αγώνα: Άγριες διαθέσεις για ξύλο με κατσούνα και σιδερογροθιές