aggelos_sirigos
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ | ΙΝΤΙΜΕ
«Οι συγχωνεύσεις των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών έγιναν με απόφαση της Συγκλήτου», είπε ο Α. Συρίγος στη Βουλή

Ότι οι συγχωνεύσεις Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, έγιναν με απόφαση της Συγκλήτου, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου και συμπλήρωσε πως το υπουργείο Παιδείας είναι ανοικτό να βοηθήσει μέσω της Κινητικότητας στο δημόσιο, όσους από τους εργαζόμενους του Τμήματος Γεωπονίας της Αμαλιάδας έχουν αποσπαστεί στο νέο Τμήμα με έδρα το Μεσολόγγι.

Ο υφυπουργός, επισήμανε ότι οι συγχωνεύσεις Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών αφορούσαν: το Τμήμα Μουσειολογίας του Πύργου που με απόφαση της Συγκλήτου συγχωνεύτηκε με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας με έδρα το Αγρίνιο που ακολούθως θα μεταφερθεί στην Πάτρα. Το Τμήμα Γεωπονίας της Αμαλίας που συγχωνεύτηκε με έδρα το Μεσολόγγι μαζί με τα Τμήματα Φυτικής Παραγωγής και Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Παραγωγής που λειτουργού εκεί, καθώς και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας που από το Αίγιο μεταφέρθηκε στην Πάτρα.

Από τους δύο υπαλλήλους της γραμματείας Μουσειολογίας του Πύργου, ανέφερε ο κ. Συρίγος, ο ένας συνταξιοδοτείται λόγω ορίου ηλικίας στο τέλος του χρόνου και η άλλη υπάλληλος έχει ήδη αποσπαστεί σε δημόσια υπηρεσία με έδρα την Πάτρα από την 1η Νοεμβρίου 2022 έως το τέλος Οκτώβριο του 2024. Τρείς υπάλληλοι που είναι από Αίγιο, αυτοί πηγαίνουν στην Πάτρα και η απόσταση δεν είναι τόσο μεγάλη. Πράγματι, υπάρχουν τους τρείς υπάλληλοι από το Τμήματος Γεωπονίας στην Αμαλιάδα οι οποίοι αυτοί την στιγμή έχουν μετακινηθεί στην γραμματεία του νέου Τμήματος στην Πάτρα και αυτοί είναι που αντικειμενικά έχουν και το πρόβλημα. Και για αυτούς είπε ο κ. Συρίγος, «είμαστε διατεθειμένοι μέσα από την διαδικασία της Κινητικότητας να δούμε τι μπορεί να γίνει και που μπορεί να απασχοληθούν έχοντας αντικείμενο, διότι απλώς να πεις ότι τους μεταφέρω κάπου χωρίς αντικείμενο δεν είναι σωστό γιατί πληρώνονται με χρήματα του φορολογούμενου. Και ήδη υπάρχει συνεννόηση με τον πρύτανη που είναι ανοικτός σε αυτή την πρόταση»

Ο υφυπουργός, τόνισε πως η απόφαση της συγχώνευσης αυτών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών ελήφθη με 45 ψήφους υπέρ, έναντι 3 «κατά» και 3 «λευκό» και αυτή ακολούθησε το Υπουργείο.

«Στο ποδάρι οι συγχωνεύσεις»

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι η πολυδιάσπαση των Σχολών είναι δημιούργημα των πολιτικών των δικών σας κυβερνήσεων που ήθελε « σε κάθε πόλη και χωρίο από μια πανεπιστημιακής σχολή ή τμήμα και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα».

Χαρακτήρισε τις συγχωνεύσεις που έγιναν από το Πανεπιστήμιο Πατρών ότι «ήταν στο "ποδάρι", χωρίς επιστημονικά κριτήρια, και με μοναδικό κριτήριο τον αριθμό των φοιτητών». Ζήτησε να τροποποιηθεί τροποποιείται το ΠΔ 52/2022 που προβλέπει τις συγκεκριμένες συγχωνεύσεις και να προσαρμοστεί στο Ν. 4957/2022 που στο άρθρο 5 παρ.4 που προβλέπει την κατανομή του διδακτικού και του λοιπού προσωπικού την μεταφορά τους, είτε σε άλλο ΑΕΙ ή σε άλλον φορέα του δημοσίου τομέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια - Ο προγραμματισμός

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

dolofonia
Μακελειό σε σχολείο του Νάσβιλ: Η στιγμή της εξουδετέρωσης της ένοπλης 28χρονης
Βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση στο σχολείο του Νάσβιλ και την εξουδετέρωση της 28χρονης ένοπλης
Μακελειό σε σχολείο του Νάσβιλ: Η στιγμή της εξουδετέρωσης της ένοπλης 28χρονης
opke_1.jpg
Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου: Σχεδίαζαν επίθεση σε εστιατόριο στην Αθήνα
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου
Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου: Σχεδίαζαν επίθεση σε εστιατόριο στην Αθήνα