aggelos_sirigos
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ | ΙΝΤΙΜΕ
«Οι συγχωνεύσεις των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών έγιναν με απόφαση της Συγκλήτου», είπε ο Α. Συρίγος στη Βουλή

Ότι οι συγχωνεύσεις Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, έγιναν με απόφαση της Συγκλήτου, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου και συμπλήρωσε πως το υπουργείο Παιδείας είναι ανοικτό να βοηθήσει μέσω της Κινητικότητας στο δημόσιο, όσους από τους εργαζόμενους του Τμήματος Γεωπονίας της Αμαλιάδας έχουν αποσπαστεί στο νέο Τμήμα με έδρα το Μεσολόγγι.

Ο υφυπουργός, επισήμανε ότι οι συγχωνεύσεις Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών αφορούσαν: το Τμήμα Μουσειολογίας του Πύργου που με απόφαση της Συγκλήτου συγχωνεύτηκε με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας με έδρα το Αγρίνιο που ακολούθως θα μεταφερθεί στην Πάτρα. Το Τμήμα Γεωπονίας της Αμαλίας που συγχωνεύτηκε με έδρα το Μεσολόγγι μαζί με τα Τμήματα Φυτικής Παραγωγής και Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Παραγωγής που λειτουργού εκεί, καθώς και το Τμήμα Φυσικοθεραπείας που από το Αίγιο μεταφέρθηκε στην Πάτρα.

Από τους δύο υπαλλήλους της γραμματείας Μουσειολογίας του Πύργου, ανέφερε ο κ. Συρίγος, ο ένας συνταξιοδοτείται λόγω ορίου ηλικίας στο τέλος του χρόνου και η άλλη υπάλληλος έχει ήδη αποσπαστεί σε δημόσια υπηρεσία με έδρα την Πάτρα από την 1η Νοεμβρίου 2022 έως το τέλος Οκτώβριο του 2024. Τρείς υπάλληλοι που είναι από Αίγιο, αυτοί πηγαίνουν στην Πάτρα και η απόσταση δεν είναι τόσο μεγάλη. Πράγματι, υπάρχουν τους τρείς υπάλληλοι από το Τμήματος Γεωπονίας στην Αμαλιάδα οι οποίοι αυτοί την στιγμή έχουν μετακινηθεί στην γραμματεία του νέου Τμήματος στην Πάτρα και αυτοί είναι που αντικειμενικά έχουν και το πρόβλημα. Και για αυτούς είπε ο κ. Συρίγος, «είμαστε διατεθειμένοι μέσα από την διαδικασία της Κινητικότητας να δούμε τι μπορεί να γίνει και που μπορεί να απασχοληθούν έχοντας αντικείμενο, διότι απλώς να πεις ότι τους μεταφέρω κάπου χωρίς αντικείμενο δεν είναι σωστό γιατί πληρώνονται με χρήματα του φορολογούμενου. Και ήδη υπάρχει συνεννόηση με τον πρύτανη που είναι ανοικτός σε αυτή την πρόταση»

Ο υφυπουργός, τόνισε πως η απόφαση της συγχώνευσης αυτών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών ελήφθη με 45 ψήφους υπέρ, έναντι 3 «κατά» και 3 «λευκό» και αυτή ακολούθησε το Υπουργείο.

«Στο ποδάρι οι συγχωνεύσεις»

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι η πολυδιάσπαση των Σχολών είναι δημιούργημα των πολιτικών των δικών σας κυβερνήσεων που ήθελε « σε κάθε πόλη και χωρίο από μια πανεπιστημιακής σχολή ή τμήμα και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα».

Χαρακτήρισε τις συγχωνεύσεις που έγιναν από το Πανεπιστήμιο Πατρών ότι «ήταν στο "ποδάρι", χωρίς επιστημονικά κριτήρια, και με μοναδικό κριτήριο τον αριθμό των φοιτητών». Ζήτησε να τροποποιηθεί τροποποιείται το ΠΔ 52/2022 που προβλέπει τις συγκεκριμένες συγχωνεύσεις και να προσαρμοστεί στο Ν. 4957/2022 που στο άρθρο 5 παρ.4 που προβλέπει την κατανομή του διδακτικού και του λοιπού προσωπικού την μεταφορά τους, είτε σε άλλο ΑΕΙ ή σε άλλον φορέα του δημοσίου τομέα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nipiagogeio
Σχολεία σε κίνδυνο: Πλημμύρισαν αίθουσες σε νηπιαγωγείο μετά τις “ανακαινίσεις” του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Βύρωνα–Καισαριανής–Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» καταγγέλλει σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο...

Σχολεία σε κίνδυνο: Πλημμύρισαν αίθουσες σε νηπιαγωγείο μετά τις “ανακαινίσεις” του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»
Γιάννης Μαλτέζος
Δήμαρχος Άργους μπέρδεψε την Ιστορία: «Το ΟΧΙ το είπαμε στους Γερμανούς»
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, που σε ανάρτησή του για την 28η Οκτωβρίου ανέφερε ότι το «ΟΧΙ» ειπώθηκε στη Γερμανία
Δήμαρχος Άργους μπέρδεψε την Ιστορία: «Το ΟΧΙ το είπαμε στους Γερμανούς»
ολυμπιακος
Πάνω από 1.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού, ενόψει του αγώνα μπάσκετ με την Ισραηλινή Χάποελ Τελ Αβίβ: «Κράτος γενοκτόνος το Ισραήλ – Ανεπιθύμητοι στο Λιμάνι»
Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στέκονται αλληλέγγυοι στην Παλαιστίνη
Πάνω από 1.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού, ενόψει του αγώνα μπάσκετ με την Ισραηλινή Χάποελ Τελ Αβίβ: «Κράτος γενοκτόνος το Ισραήλ – Ανεπιθύμητοι στο Λιμάνι»