pada
ΠΑΔΑ: Έξι εν ενεργεία καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, δύο προσφάτως συνταξιοδοτηθέντα μέλη ΔΕΠ καθώς και δύο συνεργαζόμενοι ερευνητές περιλαμβάνονται στον ετήσιο κατάλογο των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως, βάσει της απήχησης του Ερευνητικού τους έργου

Δέκα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής περιλαμβάνονται στους κορυφαίους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα του έργου τους παγκοσμίως

Έξι (6) εν ενεργεία καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, δύο (2) προσφάτως συνταξιοδοτηθέντα μέλη ΔΕΠ καθώς και δύο (2) συνεργαζόμενοι ερευνητές περιλαμβάνονται στον ετήσιο κατάλογο των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως, βάσει της απήχησης του Ερευνητικού τους έργου στο επιστημονικό πεδίο που υπηρετούν, δύο περισσότεροι από την αντίστοιχη κατάταξη του 2021. Η διάκριση αυτή αποτελεί σημαντικό τεκμήριο αναγνώρισης της υψηλού επιπέδου έρευνας και παραγωγής συγγραφικού έργου που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο μας και συμβάλλει σαφώς στη διεθνή αναγνώριση του Πα.Δ.Α.

 Όπως κάθε χρόνο (από το 2019) στις 10 Οκτωβρίου 2022, οι Jeroen Baas (Elsevier, B.V.), Kevin Boyack (SciTech Strategies, USA) & John P.A. Ioannidis (Stanford), δημοσίευσαν τη βάση δεδομένων κατάταξης με τους πιο σημαντικούς επιστήμονες ανά πεδίο. Η βάση δεδομένων ανακοινώνεται ετησίως και αξιολογεί την απήχηση του επιστημονικού έργου για σχεδόν 10.000.000 επιστήμονες παγκοσμίως, ταξινομώντας τους σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υπο-πεδία. Η κατάταξη αυτή χρησιμοποιεί αναφορές από τα δεδομένα του Scopus και παρουσιάζει δεδομένα για το συνολικό αντίκτυπο του δημοσιευμένου ερευνητικού έργου των επιστημόνων καθ’ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής τους σταδιοδρομίας.

Τα μέλη του Πανεπιστημίου μας που διακρίνονται διεθνώς για το ερευνητικό τους Έργο είναι (βλέπε και συνημμένο αρχείο):

–  Ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και αντιπρύτανης Έρευνας & Δια Βίου Εκπαίδευσης του Πα.Δ.Α. Δρ Ιωάννης Κλεάνθη Καλδέλλης, ο οποίος βρίσκεται στην 45η θέση κατάταξης από το σύνολο των Ελλήνων επιστημόνων, συμπεριλαμβανόμενος στο 1% του συνόλου των αναγνωρισμένων ερευνητών του πλανήτη μας,

–  ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας Δρ Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην 386η θέση της κατάταξης,

–  ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Βιοιατρικής Δρ Αναστάσιος Ντούνης, ο οποίος βρίσκεται στην 652η θέση της κατάταξης, και

–  ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών Δρ Αντώνιος Μπόγρης, ο οποίος βρίσκεται στην 870η θέση της κατάταξης από το σύνολο των Ελλήνων επιστημόνων.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στη για πρώτη φορά παρουσία του καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών Δρ. Αλέξανδρου Αλεξανδρίδη στη θέση 813 της κατάταξης και της καθηγήτριας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Δρ Αιμιλίας Κονδύλη στη 876η θέση.

Στον εν λόγω κατάλογο στον οποίον περιλαμβάνονται περίπου διακόσιες χιλιάδες (200,000) επιστήμονες παγκοσμίως, εμπεριέχονται και οι προσφάτως αφυπηρετήσαντες (*) καθηγητές κ.κ. Τσιλιγγίρης Παναγιώτης και Πατερμαράκης Γεώργιος καθώς και οι συνεργάτες/διδάσκοντες (**) του Πανεπιστημίου κ. Νικολαΐδης Παντελής και η κα Γιαννακοπούλου Ευγενία.

Αξίζει επίσης να τονισθεί ότι τα πέντε από τα δέκα μέλη του ΠΑΔΑ., που αναφέρονται στον κατάλογο αξιολόγησης, δραστηριοποιούνται στον Τομέα της Ενέργειας, στη δεύτερη θέση (των Ελλήνων επιστημόνων) του οποίου βρίσκεται (βλέπε σχετικό αρχείο) ο αντιπρύτανης Έρευνας του ΠΑΔΑ κ. Ιωάννης Κ. Καλδέλλης, μια μόνο θέση πίσω από τον ομότιμο καθηγητή του Ε.Μ.Π. κ. Νικόλαο Χατζηαργυρίου.

παδα διακριση
παδα διακριση 2

 Για το νεοσύστατο αλλά δυναμικά ανερχόμενο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ο κατάλογος αυτός (https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/4) αντιπροσωπεύει μια αμερόληπτη πηγή διεθνούς αξιολόγησης, που αναδεικνύει την ποιότητα και τη χρονική διάρκεια της έρευνας και συγγραφής των μελών της ακαδημαϊκής του κοινότητας.

 Η διάκριση αυτή πιστοποιεί τη διεθνή αναγνώριση κορυφαίας επιστημονικής και ερευνητικής παραγωγής, η οποία, μαζί με την υψηλής ποιότητας διδασκαλία και την εκτεταμένη συμβολή μας στην επίλυση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων, αναδεικνύουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ως ένα από τα πλέον δυναμικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα διεθνώς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η Οργισμένη απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στο χυδαίο βίντεο Μπογδάνου (vid)

«Είχε γίνει η ζωή μου κόλαση» – Πώς καθηγητής προσέγγιζε ερωτικά φοιτήτριές του

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα