pinakas_taxi
Ακόμη ένα σχολείο χωρίς θέρμανση στην Αττική - Ο Δήμαρχος Φυλής προβάλει την επίλυση του ζητήματος θέρμανσης, την ίδια στιγμή που λείπουν επτά μονάδες air-condition στο 11ο Δημοτικό σχολείο Άνω Λιοσίων

Το πρόβλημα της έλλειψης θέρμανσης δεν είναι καινούριο για τα σχολεία στην Ελλάδα. Το να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους οι γονείς, επίσης δεν είναι κάτι νέο αφού πολλάκις η δυναμική τους έχει προβάλλει καίρια ζητήματα ελλείψεων στα σχολεία, καταδεικνύοντας την αναλγησία της κυβέρνησης. 

Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το νεοϊδρυθέν 11ο Δημοτικό σχολείο Άνω Λιοσίων, παραμένει χωρίς θερμαντικά μέσα, παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων και Φυλής.

Υπάρχει άμεση ανάγκη για επτά μονάδες air-condition για τις τάξεις. Αξίζει να σημειωθεί πως αφαιρέθηκαν τρεις μονάδες για αποφυγή βανδαλισμών πριν την επίσημη λειτουργία της σχολικής μονάδας, οι οποίες δεν επιστράφηκαν ποτέ. 

Ο Δήμαρχος postαρει, το πρόβλημα θέρμανσης λύνεται μαγικά

Σε επιστολή που αποστέλλει ο Σύλλογος στον Δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού, την οποία κοινοποιεί στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως o Δήμος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβάλει την επίλυση του ζητήματος θέρμανσης(;)

Ωστόσο στην επιστολή που έλαβε και δημοσιεύει το alfavita.gr , επισημαίνεται πως όλες οι σχολικές μονάδες στην Α ΕΣΕ, δεν διαθέτουν ούτε ένα κλιματιστικό. «Η πραγματικότητα στο 11Ο  Δημοτικό σχολείο διαψεύδει την ενημέρωση από πλευρά σας», υπογραμμίζουν οι γονείς. 

Το πρόβλημα θέρμανσης είναι μόνο η αρχή

Στις ελλείψεις του 11ου Δημοτικού σχολείου προστίθενται και άλλες, όπως ότι δεν υπάρχουν μπασκέτες στο.. γήπεδο μπάσκετ, στέγαστρο για να προαυλίζονται τα παιδιά σε περίπτωση βροχόπτωσης και ούτε ένα παγκάκι. 

Είναι ξεκάθαρο πως οι γονείς ζητούν, στα μέσα του Νοέμβρη, τα απολύτως αυτονόητα για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της εν λόγω σχολικής μονάδας. 

H Kεραμέως τάζει.. θέρμανση

Σε συνέντευξή της στην αρχή της σχολικής χρονιάς, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, είχε επισημάνει πως η θέρμανση των σχολικών αιθουσών είναι ένα θέμα που έχει τεθεί στο «τραπέζι» εξαιτίας του δύσκολου ενεργειακά χειμώνα που έρχεται. 

Τόνισε δε, πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, αλλά και οι πόροι προκειμένου να διατηρηθεί η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

«Έχει ληφθεί ειδική μέριμνα του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να καλυφθούν επιπλέον ανάγκες και σε θέρμανση. Ειδικά κονδύλια θα δοθούν στους δήμους για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες», είχε αναφέρει η υπουργός, μολαταύτα οι δεκάδες επιστολές από Συλλόγους Γονέων σχολείων της Αττικής την διαψεύδουν.

Κραυγή αγωνίας για τη θέρμανση του σχολείου στο δημοτικό της Πετρούπολης

Για πλήρη αδιαφορία στα ζητήματα θέρμανσης και επισκευής βλαβών του 1ου Δημοτικού, κατηγορεί το Δήμο Πετρούπολης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς κανείς δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα αντικατάστασης λέβητα, λίγες μόλις εβδομάδες πριν ξεκινήσει ο βαρύς χειμώνας.

«Ο ιδιώτης τεχνικός που έστειλε ο Δήμος στην αρχή διέγνωσε ότι χρειάζεται αντικατάσταση, στην συνέχεια μας λέει προφορικά πώς μπορεί να επισκευαστεί. Οι Αντιδήμαρχοι Κακαβάς και Σκαλιστήρας έχουν υποσχεθεί στην Δ/ντρια πολλάκις ότι “την επόμενη Τετάρτη θα στείλουν υπεύθυνο τεχνικό του Δήμου” να πει οριστικά τι συμβαίνει», αναφέρουν και εκφράζουν το φόβο πως «θα έρθει μια Τετάρτη αυτό τον χειμώνα που τα παιδιά μας δεν θα μπορούν να ζεσταθούν στις τάξεις τους», λένε οι γονείς. 

Διαδραστικοί πίνακες Vs θέρμανση σχολείου

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Ανθηρού, που προκάλεσε αντιδράσεις. 

Υπενθυμίζεται πως ο δάσκαλος ενημέρωσε τον Κ. Μητσοτάκη για το πρόβλημα θέρμανσης που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί και μαθητές, καθώς η κεντρική θέρμανση δεν λειτουργεί αναγκάζοντάς τους να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά σώματα. 

«Το σχολείο μας δυστυχώς δεν έχει κεντρική θέρμανση, και αυτό θα ήταν ευχής έργο αν συνέβαινε, λειτουργούμε τώρα με κάποια σώματα ηλεκτρικά...» αναφέρει ο δάσκαλος στον πρωθυπουργό. 

«Διαδραστικό πίνακα έχετε;» ρωτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «έχουμε» λέει ο δάσκαλος.

«Άρα τεχνολογικό εξοπλισμό πλήρη» λέει ο πρωθυπουργός αποφεύγοντας άκομψα να δώσει σαφή απάντηση και διαφιμήζοντας τους διαδραστικούς πίνακες που με τόσο κόπο η υπουργός Παιδείας προώθησε ως «καινοτομία στην εκπαίδευση». 

Άλλωστε τι είναι λίγοι μήνες κρύου μέσα στις σχολικές τάξεις; Ο Απρίλιος είναι μια ανάσα κοντά.

Συμπερασματικά, η επικοινωνιακή φιέστα και η σημασία του φαίνεσθαι, αλλά όχι του είναι, δεν αποτελεί προσόν μονάχα του Δημάρχου Φυλής. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xapia.jpg
Φάρμακα: Πόσο ασφαλή είναι τα ληγμένα;
Όλοι το έχουμε πάθει κάποια στιγμή. Πάμε να πάρουμε από το ντουλάπι ένα παυσίπονο και ανακαλύπτουμε ότι έχει λήξει. Ή κοιτάζουμε την ημερομηνία σε...
Φάρμακα: Πόσο ασφαλή είναι τα ληγμένα;