paravatiki-simperifora-anilikoi-via
Το πρόβλημα είναι εντονότερο στα λύκεια, και συγκεκριμένα στα ΕΠΑΛ, ωστόσο τα περιστατικά βίας σημειώνονται ακόμη και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν τα περιστατικά βίας που σημειώνονται σε σχολεία ανά την Ελλάδα, ακόμα και στα δημοτικά. Μιλώντας στο thesstoday.gr, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς, έκανε λόγο για ολέθριες συνέπειες της πανδημίας και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στους μαθητές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο πλαίσιο κινητοποίησης γονέων και μαθητών για τα προβλήματα που ταλανίζουν τα σχολεία της Θεσσαλονίκης, ο κ. Κοκονάς επεσήμανε ότι το πρόβλημα είναι εντονότερο στα λύκεια, και συγκεκριμένα στα ΕΠΑΛ, ωστόσο τα περιστατικά βίας σημειώνονται ακόμη και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως επεσήμανε: «Τα ζητήματα βίας είναι πολλά κυρίως στα ΕΠΑΛ. Αλλά το τελευταίο διάστημα αυτό που μας απασχολεί είναι καταγγελίες που έχουμε για παιδιά δημοτικού σχολείου. Υπάρχουν γονείς που καταγγέλλουν συστηματικά περιστατικά βίας. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και κυρίως στα λύκεια βλέπουμε να δρουν οργανωμένες ομάδες, όπως στο παράδειγμα του Ευκλείδη που μπήκαν με μοναδικό σκοπό να προκαλέσουν ζημιές μέσα στο κτίριο».

Ενώ αναφερθείς στα ζητήματα των σχολείων της Θεσσαλονίκης στάθηκε στα εξής: «Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν τα σχολεία, ενώ περιμέναμε μια κανονικότητα, όπως διαφήμιζε το υπουργείο, δυστυχώς βλέπουμε μια σειρά από ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας. Τα σχολικά γεύματα δεν έχουν ξεκινήσει ενιαία σε όλους τους δήμους της περιοχής μας. Σημαντικό ζήτημα είναι και η ενισχυτική διδασκαλία, τα κενά των εκπαιδευτικών κυρίως σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ, τα κενά στις καθαρίστριες και τους φύλακες, αλλά το πιο σημαντικό και επίκαιρο τα ζητήματα βίας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μέσα και έξω από το σχολείο. Το υπουργείο αδιαφορεί. Πρέπει να φέρει ψυχολόγους στα σχολεία για να αντιμετωπιστούν τα αποκαΐδια της πανδημίας. Η μη δια ζώσης εκπαίδευση άφησε πολύ άσχημο αποτύπωμα στις μαθησιακές ικανότητες των παιδιών μας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apple-education_ekpaideusi.jpg
Σφοδρές αντιδράσεις για «φωτογραφικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών – Στο στόχαστρο τα νέα άρθρα του νομοσχεδίου
Κατηγορίες για ευνοϊκή μεταχείριση «εκλεκτών» και αίτημα άμεσης απόσυρσης
Σφοδρές αντιδράσεις για «φωτογραφικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών – Στο στόχαστρο τα νέα άρθρα του νομοσχεδίου
αίθουσα με θρανία σε σχολείο
Μια αναγκαία συμμαχία
«Όταν σχολείο και οικογένεια λειτουργούν απομονωμένα ή σε κλίμα αντιπαράθεσης, το παιδί δυσκολεύεται να προχωρήσει με σταθερότητα»
Μια αναγκαία συμμαχία
πυργος
Πύργος: Μαθητές του 4ου ΓΕΛ παρέλασαν με μαύρες κορδέλες τιμώντας τον Μάκη που έχασε τη ζωή του
Σιωπηλή συγκίνηση και σεβασμός στην επέτειο της 25ης Μαρτίου για τον συμμαθητή που έφυγε νωρίς
Πύργος: Μαθητές του 4ου ΓΕΛ παρέλασαν με μαύρες κορδέλες τιμώντας τον Μάκη που έχασε τη ζωή του
λιβανος
Λίβανος: Ελληνικές σημαίες και δοξολογίες μέσα στη δίνη του πολέμου – Οι συγκλονιστικές εικόνες της 25ης Μαρτίου
Ανάμεσα στον φόβο ο ελληνισμός της Βηρυτού τίμησε την εθνική επέτειο εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης
Λίβανος: Ελληνικές σημαίες και δοξολογίες μέσα στη δίνη του πολέμου – Οι συγκλονιστικές εικόνες της 25ης Μαρτίου