sxoleia_taxi_ekpaideusi
Παράσταση διαμαρτυρίας και στάση εργασίας εκπαιδευτικών στο Ρέθυμνο στις 25/10 για τη μονιμοποίηση διορισμένων από το 2020

Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, για τη μονιμοποίηση των διορισμένων το 2020 και για τις τροποποιήσεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. 

Αναλυτικότερα, η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταγγέλλει την παράνομη, αυθαίρετη και ψυχοφθόρα κωλυσιεργία στην αυτοδίκαιη διαδικασία μονιμοποίησης των διορισμένων το 2020 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, με μοναδικό υπεύθυνο το υπουργείο Παιδείας.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, ώρα 13.30, στα γραφεία της ΔΔΕ Ρεθύμνου και κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας για τις δύο τελευταίες ή την τελευταία ώρα του διδακτικού ωραρίου για τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους αλλά και όσους θέλουν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταγγέλλει την παράνομη, αυθαίρετη και ψυχοφθόρα κωλυσιεργία στην αυτοδίκαιη διαδικασία μονιμοποίησης των διορισμένων το 2020 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

Επίσης διαμαρτύρεται για τις τροποποιήσεις στις αρχικές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, όπου παρατηρείται επιλεκτική επίκληση του σχετικού νομικού πλαισίου.

Για τα παραπάνω κύριος υπεύθυνος είναι η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ, που κρατάνε τους διορισμένους το 2020 σε πολιτική και υπηρεσιακή ομηρία, ενώ δεν προβαίνουν στις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.

Όμως οι Περιφερειακές και τοπικές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι διευθυντές των σχολείων έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης όταν γίνονται το μακρύ χέρι αυτής της πολιτικής, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των σχολείων δικαιοδοσίας τους και την τήρηση της νομιμότητας.

Για τους παραπάνω λόγους η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, ώρα 13.30, στα γραφεία της ΔΔΕ Ρεθύμνου και κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας για τις δύο τελευταίες ή την τελευταία ώρα του διδακτικού ωραρίου για τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους αλλά και όσους θέλουν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους. Ζητάμε: 

1. Από την ΠΔΕ Κρήτης, τη ΔΔΕ Ρεθύμνου και τους διευθυντές των σχολείων που εμπλέκονται ΑΜΕΣΗ δρομολόγηση των διαδικασιών μονιμοποίησης των διορισμένων το 2020 εκπαιδευτικών. (Ζήτημα για το οποίο ήδη κινείται νομικά και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ).
2. Από τη ΔΔΕ και το ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου ανάκληση της απόφασης αρ. 26/10-10-2022 σχετικά με τις τροποποιήσεις των αρχικών τοποθετήσεων εκπαιδευτικών ΕΑΕ. Συμπόρευση με την ΕΛΜΕΡ στο αίτημα για άμεση και πλήρη κάλυψη από το ΥΠΑΙΘ όλων των εκπαιδευτικών αναγκών στην Ειδική Αγωγή.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιπρας
Αλέξης Τσίπρας: Η βραδιά στο Χαλάνδρι που φούντωσε τα σενάρια για νέο πολιτικό φορέα
Στο Θέατρο Ρεματιάς συγκεντρώθηκαν στελέχη, αυτοδιοικητικοί και πρόσωπα της κεντροαριστεράς, με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες κινήσεις του πρώην...
Αλέξης Τσίπρας: Η βραδιά στο Χαλάνδρι που φούντωσε τα σενάρια για νέο πολιτικό φορέα
νηπιαγωγείο
Άγιος Στέφανος: Κινητοποιήσεις για τα Νηπιαγωγεία – Δίωρο «λουκέτο» και στάση εργασίας την Τρίτη
Αντιδρούν γονείς και εκπαιδευτικοί σε μετακινήσεις μαθητών και συγχωνεύσεις τμημάτων – «Όχι στη σαρανταποδαρούσα των 25 παιδιών», τονίζουν
Άγιος Στέφανος: Κινητοποιήσεις για τα Νηπιαγωγεία – Δίωρο «λουκέτο» και στάση εργασίας την Τρίτη
δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση ALCO: Έντονη δυσπιστία για το Κράτος Δικαίου – Απώλειες για τη Νέα Δημοκρατία
Στο 22,8% η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Επτά στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι η χώρα δεν λειτουργεί με όρους κράτους δικαίου
Δημοσκόπηση ALCO: Έντονη δυσπιστία για το Κράτος Δικαίου – Απώλειες για τη Νέα Δημοκρατία
panepistimio aigaiou
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου (ΑΣΔΑΑΜ)
«Το παρόν Μνημόνιο αποσκοπεί στην ερευνητική συνεργασία των συμβαλλόμενων μερών μέσω της δημιουργίας ψηφιακών ιστορικών αρχείων της ΑΣΔΑΑΜ και κοινής...
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου (ΑΣΔΑΑΜ)