ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Στάση εργασίας από τις διαδικασίες αξιολόγησης
Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου οι Σύλλογοι Διδασκόντων καλούνται σε ειδικές συνεδριάσεις προκειμένου να συντάξουν τον Συλλογικό προγραμματισμό - Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου προκηρύσσει στάση εργασίας για την ημέρα και κατά τον χρόνο σύγκλισης της ειδικής συνεδρίασης έως και τις 30 Οκτωβρίου

Σε στάση εργασίας από τις διαδικασίες της αξιολόγησης προχωρά η ΕΛΜΕ Ζακύνθου. Ειδικότερα, όπως επισημαίνει, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου καλούνται σε ειδικές συνεδριάσεις οι Σύλλογοι Διδασκόντων προκειμένου να συντάξουν τον Συλλογικό προγραμματισμό.

Γι 'αυτό προκηρύσσει στάση εργασίας για την ημέρα και κατά τον χρόνο σύγκλισης της ειδικής συνεδρίασης έως και τις 30 Οκτωβρίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου παραμένει σταθερά και αταλάντευτα στον δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, ενάντια στην «αξιολόγηση» των σχολικών μονάδων, η οποία οδηγεί ολοταχώς στην κατηγοριοποίηση και διαβάθμισή τους.

Παρά τη στάση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ που αγνοεί τη θέληση του κλάδου όπως αυτή αποτυπώθηκε σε δύο συνεχόμενες Γενικές Συνελεύσεις προέδρων, η ΕΛΜΕ μας, σε συντονισμό και με πολλές άλλες ΕΛΜΕ όλης της χώρας, πιέζει σταθερά και με κάθε τρόπο ώστε η ΟΛΜΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και την καλεί να προκηρύξει εκ νέου απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την «αξιολόγηση» - κατηγοριοποίηση των Σχολείων.

Επιπλέον, να πάψει να τηρεί σιγή ιχθύος και να αναλάβει δράση καθοδήγησης του κλάδου απέναντι στα σχέδια ολοκληρωτικής διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Από τις 16/10/2021 και καθ' όλη τη διάρκεια του περασμένου σχολικού έτους η ΕΛΜΕ μας είχε κηρύξει στάσεις εργασίας, ώστε να μην συμμετέχουν οι συνάδελφοι σε συνεδριάσεις ομάδων για την «αξιολόγηση», ενώ παρείχαμε στους συναδέλφους συνεχή ενημέρωση με στόχο το μπλοκάρισμα και την ουσιαστική ακύρωση κάθε διαδικασίας «αξιολόγησης».

Συνεχίζοντας στο ίδιο ακριβώς πνεύμα, καθώς - σύμφωνα με τον ν. 4692/2020 και την υπουργική εγκύκλιο της 29/9/2022 σχετικά με το «Χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του Συλλογικού προγραμματισμού και της εσωτερικής αξιολόγησης του έργου των σχολικών μονάδων» - μέχρι τις 15 Οκτωβρίου καλούνται σε ειδικές συνεδριάσεις οι Σύλλογοι Διδασκόντων προκειμένου να συντάξουν τον Συλλογικό προγραμματισμό, η ΕΛΜΕ Ζακύνθου προκηρύσσει στάση εργασίας (μονόωρη, δίωρη ή τρίωρη) για την ημέρα και κατά τον χρόνο σύγκλισης της ειδικής συνεδρίασης, έως και τις 30 Οκτώβρη, για την κάλυψη των συναδέλφων ώστε να απέχουν από αυτές τις διαδικασίες αξιολόγησης. Καλούμε, λοιπόν, τους συναδέλφους, να ενημερώνουν τον Σύλλογο Διδασκόντων και τη Διεύθυνση του σχολείου, να δηλώνουν στάση εργασίας και να αποχωρούν από τις συνεδριάσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ- Ημέρα Καριέρας στα Ιωάννινα: Πάνω από 800 θέσεις εργασίας σε 35 επιχειρήσεις
Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται ένα χρόνο μετά την πρώτη «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου, έχουν μέχρι στιγμής...
ΔΥΠΑ- Ημέρα Καριέρας στα Ιωάννινα: Πάνω από 800 θέσεις εργασίας σε 35 επιχειρήσεις